• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,588
Kako čitam ove postove po forumu shvačam kako neki ljudi imaju previše slobodnog vremena, a bogami i volje 😁

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,713
A gle,vremena svi imamo isto,samo ovisi kak ga trošimo. Ti si još mlad,buš shvatil kad dojdeš u ozbiljnije godine. Onda je kasno dok shvatimo da smo puno vremena potrošili na krive stvari i krive ljude. A kaj se volje tiče,volje ima al alata više ne 🤭. Zato sad pijemo samo pol plave tablete,za podjebavanje dosta 🤣🤣🤣

Posljednje uređivanje od moderatora:

Luka7011

Novi član
Tu od
7 Velj 2025
Poruka
6
Pozdrav novi sam tu, trebo bi malu pomoć imam Zetor 7011 vec preko 25 godina je u mom vlasništvu i došel je bez špere mislim papučica špere je bila otkopcana pa smo mi napravili novu ali pre kratka je šipka koja se stišče i nemre uzubit onda pa me zanima jel netko možda zna originalnu dužinu te papučice ili neko ima katalog od Zetora da pogleda bio bi jako zahvalan inace traktor je 1982 godiste sređen u fullu grijana tapacirana kabina itd... pa bi mu htio i tu šperu riješit jer je to još jedino šta je ostalo

Luka7011

Novi član
Tu od
7 Velj 2025
Poruka
6
isto tako ako se netko razumije u špracne od kvačila, uglavnom kad je rađena generalka prije 5 godina mjenjano je bilo i kvačilo komplet on od generalke nije puno radio ima 1700RS uglavnom trebalo bi špracne pritegnut ja mislim jer kad je hladan i motor i ulje kad je gustije šalta se normalno al kad se malo ugrije npr 2-3 krče isto tak i kad se šalta iz 4-3 ili it 3-2 znam da nema sinkrone na 3 i 2 al sve jedno gledo sam neke videe kak ga majstor u brdu prešalta u nižu ko u med, on iz 5-4 ide normalno bez ikakvih problema jer ima sinkrone al mislim da bi trebo i u niže ić bez nekog pre velikog krčanja (7011)

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
347
papučica špere je bila otkopcana
možda ju je prijašnji vlasnik s razlogom otkopčal
pre kratka je šipka
Mogu ti sutra izmjeriti na mojoj 52jki, pretpostavljam da je isti sistem kao na tvojem, ako se netko u međuvremenu ne javi i demantira sličnost.
npr 2-3 krče isto tak i kad se šalta iz 4-3 ili it 3-2
Traktor 82' i krči? Ne vjerujem, pa to je skoro novi traktor :p
Ajd, šala mala, puno ima na forumu opisano o šaltanju... imam ga malo više od godine dana tek i odmah sam skužil da zeko voli mirnu, smirenu ruku, pogotovo se ne čuje uz među gas sa duplim kuplungom u nižu i samo duplim ( bez među gasa ) kuplungom u višu brzinu. 100% funkcionira. Moj krampinjo zakrči samo dok ženu pelam:LOL:

Luka7011

Novi član
Tu od
7 Velj 2025
Poruka
6
ako nije problem slikat hahaha
uglavnom dobi on i među gas iii duplo kvačilo bez brige nekad sjedne ko budali šamar a nekad mora smanjit brzinu kretanja da sjedne u brzinu ajd isprobo sam pod brijegom sa teretom id 4-3 i ide solidno jer normalno manja je brzina kretanja i sve to, tvoj se šalta vjv malo bolje kad je 5211 nije 5011, 52 ima sinkrone na brzinama ko i 7211, a i sve u svemu ja njega mogu s među gasom šaltat u višu brzinu jer smo mi to vec nes malo pritezali pa sad imam osjecaj ko da su prešpanate špracne, gledel sem video od jednog kak štela kvačilo od ursusa c360 i isti je princip i na izgled je isto samo ne znam jel je isto na kolko se mm štela, rekel je za kardan na 10mm a za pogonsko kvačilo na 4mm

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
347
Dakle, duljina poluge za uključivanje špere je 30cm ( kabina BK6011 ).
52 ima sinkrone na brzinama ko i 7211, a i sve u
To nisam znal, al čisto sumnjam da ovaj moj 86'ima sinkrone u svim brzinama. Hrže kaj cujzek ako ga silujem.

1000144062.jpg

među gasom šaltat u višu brzinu
u višu ide samo dupli kuplung ( kuplung-mjenjač u ler-kuplung-viša brzina), među gas ide u nižu al mora se malo istrenirati , pogoditi okretaje ( kuplung-mjenjač u ler+među gas-kuplung-niža brzina )!!
Isto ekipa koje ferce vozi. Stvar funkcionira. Moreš u višu probati i bez duplog kuplunga (kuplung-ler+mjenjač lijevo desno i onda isto lijepo u brzinu )...samo nježno, treba "osjetiti" zupčanike. A kad se podrobi sve, imamo mehaničare na forumu😅
Ovo za štelanje kuplungati budu kolege mehaničari objasnili

Luka7011

Novi član
Tu od
7 Velj 2025
Poruka
6
pozdrav evo me par sati nakon uglavnom kvačilo je uštelano mali se šalta sad ko u med hehe...
uglavnom i špera je riješena htio bi se zahvalit Frenkiju. malo sam pogledo di kak šta i skužio sam da mi je papučica bila dosta dugačka. Problem je bio dolje kod same špere ona poluga je bila previše razdužena i nije mogla ukopčat. Sad je sve to riješeno.
Još jednom hvala.

Luka7011

Novi član
Tu od
7 Velj 2025
Poruka
6
evo nešto malo i moje pile...

Prilozi

• d7abf2c6-01e2-427a-bdaa-3b49a4a2f44a.jpg
    d7abf2c6-01e2-427a-bdaa-3b49a4a2f44a.jpg
    89.4 KB · Pregleda: 16