ja dosta putujem,i vjeruj mi,nagledao sam se novih zapadnjaka po servisima,ili u garažama i šupama u dijelovima. od banalnih,do ozbiljnih kvarova,sa malo radnih sati. motori su najmanji problem,sve ostalo je šrot. ja sam mislio i za,recimo, steyr da je top traktor,vrhunac tehnike,ali covjek iz ovlastenog servisa kaze da imaju puno problema,i da kupci nisu zadovoljni. pogotovo je to problem,kod svih marki, na traktorima do 100ks, oni uopce nisu za tesku eksploataciju, vani se oni koriste za lakse poslove na imanju,a kod nas se kaze- "pa to je 100 konja,to mora ici!" nekad da,ali danas ne. odrzavanje je kljuc isplativosti,i jednostavnost,i mislim da je tu zekan u plusu,s tim da se uvijek moze dobro prodati,dok,gledajuci cijene, zapadnjaci u 5-6 godina izgube 50% vrijednosti. meni bi bilo koja forterra bila zasad prevelika, ali ako se ostvari plan,i sakupim onoliko zemlje koliko mi je potrebno, onda bi mi super traktor bio 7441 ili 8441,najljepsi zetorov proizvod ikad! vidjet cemo kaj bude.
do tad,6340 ore i ore,a Bog zna da su ove godine uvjeti sve samo ne idealni...