johabica
Iskusan lik
- Tu od
- 8 Tra 2012
- Poruka
- 4,529
Ovo zadnje što si napisao, točno to i ja pričam. Jednostavno propisi su bolesni i ubijaju te šta god pokušaš
Ali ja sam ipak optimističan i uvijek ću radije pokušat nešto pa makar i ne uspijem nego samo maštat i smišljat razloge zašto nebi uspjelo
Zato Vama koji imate ideje @Gustavo i ostali koji želite u nešto uložiti, poručujem samo naprijed i borite se
Naravno treba krenuti malim koracima i biti uporan i tražiti pomoć na svim mogućim mjestima, ko traži, nalazi!
Uvijek se može otići u Njemačku, ali znamo svi da će nas i Njemci i svi ostali držati samo dotle dok zarađujemo VIŠE nego nas plaćaju
E baš to,citirano.
Moj muž i ja smo počeli sa pol hektara zemlje i njegovim zaposlenjem.Ja sam radila zemljicu.pa smo slijedeće godine kupili još pol jutra, pa slijedeće uzeli nešto u najam.... i tako,polako.Za sedam godina smo skupili tolko kaj je on ostavio posao,kupili onaj negdašnji stari tamić,došli do deset jutara svoje zemlje i nešto u najmu....Sada imamo jedanaest hektara,raditi je više niti možemo niti mo
ramo, skupilo se za trideset sedam godina solidno gazdinstvo - nikada kredit, nikada gladni,ajd,bila je oskudica kada se nešto kupovalo,ili gradila kuća, pa potrošiš zadnju kunu - onda bili dinari - a druge nema dok nešto ne prodaš....ali bio je to jedan solidan posao,nestresni život - sa svim popratnim sadržajima - vremena bilo i za odmor i za zabavu, ajd - ne u sezoni posla,ali moglo se to zadovoljavajuće posložiti.
Samo polako, bez prevelikih očekivanjja i prevelikih želja.I bude dobro.
I sa racionalnim ponašanjem.Možeš zaraditi tristo tisuća kuna u godini i na kraju godine ne imati za šta jedne cipele kupiti.
A možeš zaraditi sto tisuća, i uštedjeti pedeset.
Moja kćer ode u dućan
i kupi jabuke po dvanaest kuna.
Ja odem ili na sajam,ili kod proizvođača kući i kupim po pet prvu klasu. A za savijaču po tri drugu......