Imam jednu interesantnu pojavu, naime kod punog gasa pod opterećenjem, kada su upaljena radna svjetla (halogenke) na JD-u, svijetlo "žmiga", u jednakim intervalima ima oscilaciju ćaš je jače, čas slabije, taman da se primjeti okom. Kada otpojim minus klemu s akumulatora svjetla svijetle trunkicu jače i nema treperenja.
Mislio sam da je krivac regler na izdisaju ili kondenzator možda. No, danas je ta sumnja otklonjena jer mi je počela žmigat lampica od alternatora tj. da ne puni, pa ja skinio dolje, rek'o sad je regler sigurno, kad ono...
Relativno nov Mahle 120A alternator, četkice na cca. 70%, kolektor tek dobio zubić da se osjeti pod noktom, ali sam skontao da je žica na D+ iliti idiot lampu bila načeta i vjerojatno je gubila kontakt pa je zato svičkao kad malo trusne.
Ali me svejedno zanima što bi mogao biti uzrok treperenja svjetla i to da se svjetlo pojača kada skinem minus klemu, dali je negdje slab kontakt pa zaje ili samo nestane opterećenje pa svijetli jače.
Sutra budem montirao alternator ujutro i počistim sve kontakte da vidim, mada pretpostavljam da pošto su godine u pitanju može biti i do samih žica ili prekidača, a moguće i sijalica.