• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ALTERNATOR - Pomoć oko alternatora

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
289
Alnaser nema veze sa alternatorom, tu je bitan akumulator, a svjetla (sva) ti troše 100-200w, ovisi o žaruljama. Zbrojiš sve što misliš pogonit na struju trajnije, neki motori, grijači, elektro pumpe, radio, i tu ćeš znati vršno opterećenje.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,163
Remen je klinasti jednožilni x 2, 13 mm ili sl. To bi trošilo naknadno ugradio, ona klima preko struje
Pa piše li možda ta toj klimi koliko vuče?
Ja sam ugradio klasičnu klimu koja ima dva ventilatora na kondenzatoru i jedan na isparivaču u kabini , u isto vrijeme u kabini znam uključiti i ventilator onaj njegov u zbog usisa svježeg zraka sa vana .
Nisam mjerio koliko to sve vuče ali zadovoljava serijski alternator , iako sam u pripravnost pribavio jedan 100+ ako bude frka

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,471
Ajd da i ja nešto pitam jer već lagano pizdim, a mislim da znam u čemu je problem, al' ajd, da pitam.

Uzeo novi, Indijski alternator za viljuškar, jer ću nabudžit lampe, a i dopizdelo mi paliti na žicu stalno.

E sad, stari alternator je gefr, diode su u kuršlusu, naručio sam ovog Indijca znači sa 3 izlaza, odnosno traktorski reklo bi se, piše samo RPM na jednom šarafu, ostalo bez oznake, ali ni to nije problem, znamo svi gdje je B+, ovaj drugi bi trebao biti za pobudu/idiot lampu i RPM je u biti '+', E sad tu kreću sranja...

To je ovaj kakti samopobudni, ali pošto je novi, treba ga malo oživjeti, jel... Pošto sam počupao komplet struju sa viljuškara, jer se tu nije znalo tko pije - tko plaća, plus sve je zaobilazilo kutiju osigurača, sve sam složio na novo. Tako i tako alternator nije niti bio spojen.

Ovo pišem samo za provjeru da vidim da nisam ja nešto zajebao... jer znam ako dam krivi odgovor, netko će me sigurno ispraviti.
B+ na + anlasera, doveo sam čistu masu sa akumulatora na kućište alternatora za svaki slučaj kada me počeo zajebavati jer su 10cm jedan od drugoga, pa da sam siguran da me ne hebe masa, idiot lampaša povukao sa tog drugog pola ispod B+ na sijalicu, a s druge strane 15ka na kontakt bravi, lampaš radi, ali problem nastaje kod pobude... Sam se ne pobuđuje, a kada ga idem prisilno pobuditi, idiot lampa jedva malo primjetno zatreperi na par sekundi i to je to, pokušao sam i s konstantnom pobudnom vezom, ali onda je idiot lampa ugašena stalno, a alternator ne puni. Niti na leru, niti na većem gasu. No je*eš idiot lampu, bitnije mi je da puni, ALI, kako god okreneš, ne puni 😂

Barem 10 puta sam se vraćao nazad i provjeravao, ali kako god ga probam spojiti, ne puni. Nisam provjeravao diode, a mislim da niti neću jer sam s police skinuo Valea za kojeg znam da dela, jedino ga nisam mislio ubacivati u viljuškar, al' ajd.

Moja dijagnoza je da je i ovaj novi Indijac od 18€ mrtvac, kažem, nisam ispitao diode, možda sutra, ali dajem puku da me provjeri i možda mi ukaže da sam negdje zajebao, mada, do sada nisam imao ovakvih teškoća.

Najnoviji postovi

Na vrh