• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Antonio Carraro

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
MA da. 4400F(ili nekadašnji Coutry 4400 prije njega), bijo je negdje isto sa cijenom, kao AGT 850,al se ovi traktori ne možedu po kapaciteti usporediti, jer je AGT u rangu kapacitete MAjora 5800. Sijetim se toga. MAda je samo 10 ks razlike, ali sasvim bolje kočenje i mijenjač i 2 okretaja vratila mi se čini standard. Pored toga je i ljepo napraveni na oči. Ima ga netko ovdi u selu sa radial gumama.
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Eto tako. Nešto malo se sijetijo na vas na sajmu. Sajamska akcijska cena 4400Tigre-ja ti je uz posust 16200(uz DDV,PDV,UST,IVA...heh),ne sijetim se ak imao koju opremu. Al 4400F imao je cijeno sajma 17880 al m ise čini imao je montirano tegove u stražnjim kotačima dodatno. A možda malo šire kotače možda, ne sijetim se dobro. NA kratko izgledao je super.
SN MAjor 5800 uz kabino, jako jako ljep, bij oje sa Torin Cab kabinom. Al imao je i Arnij, kao ,da nije homologirana za njega bez upotrebe arnija...ko bi znao. Eto nek priča slika. Kabinica jako lipa. A traktor nije imao ni 2 okretaja vratila. Ako to želiš dodati, dodatno pripiše 600EUR. Nije mi se sviđalo, da nema duplih okretaja vratila a nije imao na tlima pod papučicama gume, da pokrije cijelo tlo. Imao je podest orginal od traktora gumom pokrit, al dijo od kabine, koj prošiti taj dijo obični lim. samo bi mu ubacili gumu i bilo bi lipo ko nebesa.


Cijena TGF 7800S sa opremom na listu. Tek danas sam shvatijo, kako mu rade kočenje prednje osovine. Malo da se nisam ljugnuo pod nejga, kao muhaničar:

Ali bijo i Tony. Al Tony je ti oko 84kiloEUR, znači 2 i pola TGF-a. LP
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
E vidi sad njega" blackout-a"-pod podatno opremo nigdje ne piše kabina! A sasvim izpod piše ti cijene jesu sa PDV-om! Ovo je traktor ljevo pored table. Vidi se mu stražnji blatobran bez kabine. Desno pored table stajao je 4400Tigre F. Vidi se zadnji kotač.
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Ovo su ti obadva modela napisana, koje te zanimajo sa 70 i 85ks. Ne razumem, što ti nije jasno...
Ima još jedan snažniji model TGF-a sa 100ks, sličnog izgleda i opreme, al najsnažniji ima opcijo tempomata ako razumijem obrazlago.
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Pripasavam čtivo sa fejsbooka, pisano za kolega Grofa:
"
Tomaž Stajnko E tek sad sam pronašo prviput ga vidijo model traktorčiča Ac TRX 5800 brata Majora SN 5800 , 5800 F i Normal 5500! Kako se to moglo dogoditi, da ga tek danas prviput nađem na originalni tvornički stranici AC-ja? Dal ga prije tamo nije bilo il smo mi svi loše gledali?. Ko bi znao. Nekva stranica piše, da izašao tek sada i je novi model… Traktor taj našom Mladenu ne da spavati, nekad o njemu pričao, al nije točno znao model kako se zove. E sad ga pronašli. Model je u rangu 50 ks tehnički najnapredniji i virojatno i najskupliji i je u rangu cijene TGF 7800S ako mogu predpostavljati. Je prvi model traktora Ac, koj ima ugrađeni sinhronizirani reverzer jer do te snage ga nijedan nema a ni drugi model na tome rangu ga nema. Pored toga jeste jedini, koj ima 16+16 getribo do te snage. Reverzibilan(okrene se u prije nego 2 minutama-kazao mi prodavač nekada) sa 4 jednaka kotača. Stalno kočenje svih 4 kotača i jednakomerno trošenje svih guma (ak upoređivamo modelove, sa različtim kotačima). Dobra zvukovno izolirana platforma prema buke, papučice nisu montirane iz poda, tako nema ulaznih rupa u podu , gdje ulazi prašina tekom radova. Mogučnost doplate različte opreme: regulacijona hidravlika, đojstik ob sijedalu, komfortna kabina sak limom. Mogučnost štelovanja nagiba volana.
Firma Ac radila reverzibilan model traktora več u 70 godinama ranga snage 50 ks!. Al odustala kod tih snaga i počela raditi ovo funkcijo samo na snažnije modele!. Razpitivanja kupaca po reverzibilnom modelu snage 50ks uticala su na tvornicu, dajih ponovo počela raditi!. Dvije okretaja vratila moguča sta a uključivanje EHidravlički. Kako je Mladen več nekad kazao-traktor izpred svog vrijemena! "
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,031
Početak radova, zasluženi servis :p
Po planu idu novi cilindri,klipovi,karike,ventili i vodilice, brtve i dizne
23806 23807 23808
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Ko ti če izdobaviti djelove? Mehanik radi ti kod kuče il si ga vozijo kamo daleko?LP
 

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,710
baš, ne bi mu bilo škodilo dimmer i malo bolje čišćenje rebara....
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,031
Kod mene u garaži, a bilo je sve okej dok brtve nisu propišale i tu ni dimer ne pomaže nakupilo se na djelovima koje ne možeš oprat dok ne rastaviš pol motora, ali zato se i radi ovo da bude bolje...i da, to je opran motor sa dimerom prije rastavljanja :hahah:
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Dal si ga kada pregrijao, presilovao i koliko imao na kraj usatova.? No ti radiš dosta više nego ja, tako da se razumije.
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,031
23853
Ipak je došlo do promjene planova, odlazi motor na obradu donjeg dijela, radilica i ležajevi i blok i sve šta ide...a gornji dio motora (klip,karike,cilindar,ventili) novo sve, tamo ce mi ga i složit vraće se samo na montiranje svega nazad
Nije se pregrijo, nego je jednostavno od godina dotrajalo...ovaj traktor je 94. godište, a sate ne znam nisam prvi gazda, ali nece imat vise od 5000 jer motor nije toliko loš, nebi ni trebalo radit ovo sve šta cu radit ali kad je vec rastavljen cu sve odradit pa sam miran, jednostavno su potrošni dijelovi koji prvi odlaze dali svoje i loše dizne su odradile svoju ulogu...ima kod mene par ovakvih motora sa cca 2500-3000rs ne potroše ništa ulja u godinu dana a moj je potrošio preko 20l u godinu dana.Tako da vjerujem da ima oko 5000 jer obicno motor kad krene onda naglo ode u k...
23854
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Koji je motor u njemu? Za VM motore piše u uputama da se radi na 4000 rh djelomična, a na 8000 rh potpuna reparatura. S obzirom na to da nisi prvi vlasnik, lako je moguće da ima i više od 5000 rh.
 
Na vrh