Znam da bude, ali takvo je moje razmišljanje o tim današnjim zvrkovima od motoriča.
Svi ljudi imaju pravo imati svoje mišljenje, ti si svoje samo i napisao, nemam ništa protiv.
Ja sam zajedno sa suprugom, za potrebe obitelji imao i vozio jako puno automobila, neke kratko, neke duže. Da ovdje napišem približno točnu brojku izazvao bi sablazan, pa neću. Jako dugo smo koristili po dva automobila istovremeno.
Zadnja smo 4 kupili nova, ganc nova, te vozili ih godinama.
Dosadašnji cee'd je napunio 11 godina - bez kvara motora, mjenjača, kočnica, volana itd. Dok smo kupili taj auto mnogima smo bili bijele vrane. Dok smo se osvrnuli iza sebe, možemo se samo s poštovanjem mu nakloniti i reči hvala, za svu udobnost, ljepotu putovanja, za optimalnu rastrošnost, ili potrošnju. Još uvijek je imao svježi izgled, mamio pogled prolaznika ali i znalca. Ima li boljih preporuka od ovakvog prelijepog iskustva, ako ima rado bi da se podružimo s tom obitelji.
A motor, ako sam se dobro informirao, počeli su ga proizvoditi u veljači ove godine. Koliko smo se do sad s njim družili i vozili, veoma je zanimljiv, jak, živahan, tih, a potrošnja mu je kakvu nisam mogao sanjati ni u najljepšim snovima. Za sad ga još ne gazim, više ga pazim, ali vidim i jasno mi je da troši s nas dvoje, ili s četvero odraslih, proteklih dana, u lokalnim uvjetima, grad, selske ceste, gorice, od 3,8 lit/100km, do ispod 6 lit/100km. Ali tek se vozimo par dana, malo preko 400 km, usprkos svemu imamo pravo biti optimisti i zadovoljni.
Teško da ima oko nas (mislim pod tim mene i supruge) puno velikih znalaca, s iskustvom na tom novom motoru, koji budu dali kvalitetniju recenziju. Vrijeme bude pokazalo kakav je i koliko vrijedi. Ja sam bio taj koji ga je izabrao i budem glavni krivac.
Za sad samo guštamo i uživamo u vožnji, a nekog vraga i mi o vožnji nakon toliko godina znamo. 🥂