• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
Meni je u astri iz 2008 bio slican vijak tome ispod sica, onako radi reda. Otkrio ga mestar kad je stavlja navlake

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ak je 2.0 ili 2.2dti hoće ispast od španera kanalnog remena, al on obično pukne. Ima na nosaču motora, ustvari 90posto šarafa od motora na njoj je sa torx glavom.
Motor je 1.416v twinport. Vidio sam da je ta veličina glave na ovjesu.
Na nosačima motora su glave vijaka za jedan broj manje...
Čudno mi je da je navoj standardni (nije fini).

Prolaze mi kroz ulicu John Deere traktori, da nije možda sa njih....

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Ehh, al je uvijek mastan, ne stigne zapec, svasta je moguce. I drvena pec. Semering radilice mi se raspada, ulje curi. Kad kisa pada i stanes, samo masna fleka u lokvi. Za 2 minute cijela lokva se presijava. Odmah znas kaj je.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
A,da nije možda od Alfe?
Muha je dobro primjetio da je glava vijka i vrh masni. Iako sam ja oprao vijak u benzinu ali ne baš detaljno. Pitao sam brata on ima Astru H da nije možda od njegovog auta ali njega to nedira hehe.
Vjerojatno je kao što kaže Muha da je taj vijak sa spoja motora i mjenjača, kad je tako bio mastan.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Nisam siguran da Alfa ima takve šarafe, između motora i mjenjača. Možda ima na desnom nosaču motora. Izgleda da uvaženi forumaš više popravlja Das aute.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Meni se diže želudac kad moram na svojem autu haubu diči da bi ulje dotočil, a kamoli da bi ih popravljal.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Nije problem dok moraš zdići haubu da bi dotočil ulje. Problem je dok zdigneš mjerač za ulje,i vidiš da je nivo zrasel ( iz nekog razloga,na dizelima nove generacije)

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
To ti je Mazda na njemačkom 😂

Kod Mazde CX3/5 zbog nepotpune regeneracije DPFa dizel se miješa s uljem, ima nekakav glup sistem regeneracije, i onda imaš oznaku na mjeraču low-high-x koja je cca. 2cm iznad oznake high, kada dođe do x, auto javi da ima preveć dizla u ulju i da treba izmjena ulja.

Što kraće relacije, češće s tim ima problema.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Nije problem dok moraš zdići haubu da bi dotočil ulje. Problem je dok zdigneš mjerač za ulje,i vidiš da je nivo zrasel ( iz nekog razloga,na dizelima nove generacije)
A onda dobro, ja još dugo let s tim nebum imal problema. Kad njega svijetska populacija nakon 20 let proglasi kao dobrim autom onda je on moj....
Sad mi nekak nos vuče na 190-tku. Samo da mi ju je najti limarijski dobru.

A kaj se Das automobiles auta tiče globalno.
Oni su među rijetkim proizvođačima kojima ljudi skidaju kilometre da bi ih uspeli utrpati nekome.
Ostali dižu kilometražu da bi pokazali da mogu i oni daleko dogurati:hahah:

Najnoviji postovi

Na vrh