• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balansiranje

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,494
Kardan strugal po kučištu? Pa kako nije čul cviljenje ili nije primjetil da se tu bolje grije sve

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
222
Kardan strugal po kučištu? Pa kako nije čul cviljenje ili nije primjetil da se tu bolje grije sve
Stvar je u tome, kaj je čovjek zakačio šinu. I od tad mu trese. Brujalo je sve i postavlja pitanje može li se riješiti...

Nije stroj nakon toga bio u upotrebi. E sad se postavlja pitanje, da li se to dogodilo od udarca. Da li je bio osigurač ili nije. Ako nije, da li bi on spriječio to guljenje.

Ima li tu vlasnika seppija? Kako izgleda spoj kardana na reduktoru, ima li ili nema osigurača?

Ja kad sam vidio rotor, da original utezi, nažalost nisam slikao, stoje jedan nasuprot drugoga, i to ne baš mali, onda dovodim puno toga u sumnju :)

Ako staviš pola 1kg gore i 800g dole nasuprot ovog prvog utega, onda bi trebalo biti isto kao da si stavio samo 200g gore.

Znači zavarivali su nepotrebne količine, a uslijed toga rotor je mogao biti i inicijalno savijen.

Žalosno je da se sve danas treba gledati, fuševa koliko hoćeš. Skupi su to strojevi, ali kvaliteta sigurno opada

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,914
Da si u prilici da razgovaraš sa tim radnikom i da ukažeš na grešku ili jos da bude među više drugih ljudi pa nema šanse da si u pravu. Bili bi šta HrvojeS, priča ovaj proizvodi rotore i u firmi prvi majstor a on soli pament.

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
222
Da si u prilici da razgovaraš sa tim radnikom i da ukažeš na grešku ili jos da bude među više drugih ljudi pa nema šanse da si u pravu. Bili bi šta HrvojeS, priča ovaj proizvodi rotore i u firmi prvi majstor a on soli pament.
Kad smo kod toga, imam u elektrani jednoj angažman, zvali su nas radi pumpi, odnosno vibracija na njima. Pa vodimo borbe sa Švicarcima, u drugoj firmi s Nijemcima. Žalosno je kako je ta kvaliteta otišla u nepoznato..

a sutra idem rješavati malčer, kaže čovjek da je sve probao, i dalje ima problema s vibracijama i nitko ne zna rješenje. Naravno Nijemci su u pitanju... I sad si ja mislim, em proizvode malčere em proizvode opremu za mjerenje, analizu i balansiranje i kako onda ne znaju riješiti probleme? Nekad imam osjećaj kao da sam došao 200 godina u prošlost ovdje....

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,914
Nekako mi se čini kako ima više kvalitetnijih mašina i alata sve je manje kvalitetno obučenih majstora. Imao dodira sa ljudima iz raznih firmi koji su tamo bitni igrači ili majstori i nevjerovatno je koliko su kratkog znanja. Nekako uvjek nedostaje domišljatost da se riješi neki specifičan problem.

Najnoviji postovi

Na vrh