• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BALIRKE ZA OKRUGLE BALE

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,244
Nebih ja njega gurao nutra.
Ja ni ne pokušavam kajlama više , odmah varim trzalicu i ćao zdravo.
Trzalica je od 7kg 😁.
IMG_20250531_210941_0.jpg

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,851
Da, a tu spravu treba napraviti!
Lupiš klin jednom u nutra da ga pokreneš (hrđa) i onda možda ključem vučeš van!

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,940
Na Fiat agri,a i na Fahr-ovoj su takve kajle konusne pa je nabijanje unutra najbolja opcija.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,494
Ima li netko ideju na koji način da pojačam tvrdoću bale? Sad je trenutno na srednjoj rupi taj feder na kvaki. Kad se vrata dovoljno našpanaju pred kraj bale vrata iskoče. Tvornica je zamislila 100% po senzorima, ali to je premalo. 120 ide bez brige, 130-135 već iskaču kvake.

Jel bi dobio šta da premjestim bolcn gore ili dolje?

Prilozi

• Screenshot_20250606_232934_com_google_android_apps_docs_PdfViewerActivity.jpg
    Screenshot_20250606_232934_com_google_android_apps_docs_PdfViewerActivity.jpg
    21.3 KB · Pregleda: 22

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,470
Koja balirka je u pitanju?
Vodim da opruga drži pritisak sabijanjem. U tom slučaju bi premještanje klina 1 u neku od nižih rupa uticalo na dužinu poluge koja gura oprugu a time i na tvrdoću bale.
Brzina kojom baliraš takođe ima uticaja na tvrdoću odnosno sabijenost bale. Ako ideš brzo, komora se brzo puni i ne stigne dobro sabiti sijeno unutra. Što se više puta bala okrene to se bolje sabija. U suštin je slično kao kod gaženja silosa.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,494
Sipma Fortis. Nisam ni ja siguran šta ta opruga zapravo radi, ja mislim da ona dok se našpana izbije kvaku kako nebi došlo do preopterećenja..

Servis mi je odgovorio da na donjoj rupi povećavam gustoću bale, a na gornjoj snagu držanja brave..

Znam za brzinu što se više okreće vrijednosti na senzorima padaju.. Ipak tjeram 4km/h u sjenaži kakav god da je zboj, sporo mi je 3km/h.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,470
Pa ako je servis rekao da na donjoj povećava gustinu bale, onda prebaci na donju rupu.
Mada mi nekako logičnije zvuči da su snaga držanja brave i gustoća bale ista stvar, ali izgleda da nisu.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,470
Teško je ovako sa skice steći predstavu šta gdje stojibi sa čim je šta u vezi. Možda bi neka prava slika stvorila bolji uvid u međusoban odnos dijelova.
Ili sačekati da se javi neko od članova ko ima takvu balirku ili barem takav sličan sistem zaključavanja komore.
Ali što je stroj noviji to je manja šansa da neko od članova ima baš istu takvu.

MarkoD

Dobro znana faca
Tu od
2 Svi 2023
Poruka
214
Pozdrav,

Ispričavam se unaprijed ako sam pogriješio temu,ali ne mogu naći pitanje.

Zanima me da li znate pošto se ove godine kreću cijene za baliranje rolo bala? 120 i ostale dimenzije
I kocke isto. Znam da tu igra ulogu oko cijene više stvari,ali okvirno ako netko zna. Na oglasima ne vidim da itko nudi usluge baliranja,barem ne mogu naći.

Zahvaljujem unaprijed

Lijepi pozdrav

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,139
Ja ne radim usluge,ali lani je bila rolo bala 10e,ja nebi išao ispod toga,a ove za 5e bi izbjegavao jer ti naprave na hektar 30ak bala od cca 100kg,umjesto 10-12 od oko 300kg.
Probaj naći nekoga tko radi za sebe,ako i je skuplji,možda na prvu nije povoljno,ali ti imaš sijena koliko imaš,ako imaš 5tona,imaš 5 tona,bez obzira da li su tu 50 bala od 100kg ili 20 bala od 250kg..
I meni su usluge radili,pa gledam kak je bilo na 2ha tabli 45 bala,ja kak si sad sam baliram,ima 15-20 komada...samo ja svoju balu nemogu pomaknuti ručno,one sam mogao dogurati do farme bez problema👍

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,940
Ja tebe pitam kak to izgleda i jesu ti to vagal ili pričaš odokativno.Rolo Bala ispod 200 kila sjeda u roku sat vremena pa ju je teže uloviti sa nosačem a takvu od 100 kila ne možeš ni sa špicama nositi.

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,139
Nisam ju vagao,ali nije nije ni okrugla,a i sa mrežicom se špara,i 2 puta je premjestiš i raspada se...

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,470
Meni je komšija došao u ispomoć sa Claas 44 ali mu nije bila dobea hidraulika na traktoru pa ne drži dobro pritisak. Njegova bala 120-ka skoro propadne kroz cijevi utovarača (razmak 85 cm). A svaka je na njivi šira na donjoj strani nego na sredini.
Tako da je lako moguće takvom balirkom napraviti i balu suvog sijena od 150 kg. Veliki uticaj ima i brzina kojom se balira, uslužno svi jure po njivi da što prije završe, pa takva bala ima manje sijena.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,940
Sajednim dijelom se slažem cowboy al ovo kaj komer piše su gluposti da bala ima 100 kila,ta uopće ne liči na balu i ne može biti okrugla a nemreš ju ni manevrirati ničim osim da ju primiš u ruke i nosiš ko vreću a i onda bi se raspala.
Nadalje komer piše da nebi baliral ispod 10e a prije nekog vremena je pisal kak je previše dat za balu sijena od 20- 25e.
KAj onda sijeno i od onog ko kosi prigrnja i skladišti to sijeno to ništa ne vrijedi. Njegovi strojevi su pali sa neba i on nema muku samo tvoja balirka i tvoj traktor vrijede? A ja ne vidim da baš ljudi prodaju bale po 30-40-50 eura.
I za kraj to kaj bu neko skuplje naplatil nije nikakva garancija da bu i bala teža,evo ja sam jučer i danas zbaliral čovjeku 26bala i naplatil 50e. :hahah: a ti AK si siguran da imaju 100 kila možeš doći do mene ja plaćam gorivo i autoput i dajem još 100 eura đeparca, AK imaju 200ili više ti meni daješ 100e.;)

Najnoviji postovi

Na vrh