Plemeniti
Dobro znana faca
- Tu od
- 16 Pro 2008
- Poruka
- 1,728
bobić , još samo reci omjer na remenicama pa da se može izračunati brzina rezanja .
Moj banzek je spor ,
vaš velečasni
Gle @puknuti nikad nisam mjerio niti broj okretaja a niti brzinu pile,,,
kad radim imam neku brzinu koja mi najvise odgovara niti je prebrza niti prespora,,,
kod malog broja okretaja pila duze vremena ostaje ostra a i srenganje duze traje,,,
kod prevelikih okretaja se pila brze tupi i put dosta brzo postane uzak,,,
Omjeri prenosa iznose, veca pogonska remenica je fi 450 mm a manja gonjena je fi 90 mm,,,
govorim o vanjskom fi,,,
traktor IMT 539 kod rezanja okrece se cca na 750 okretaja,,,
pa sad ako netko zna nek izracuna koliko metara u sekundi prijeđe pila i mene bi zanimalo,,,
Sto se tice same brzine rezanja, ona mi je bila vazna samo prvu sezonu kad sam se takmicio sam sa sobom a nakon toga uvidis da sve to nema smisla i da ako imas konstantu bez obzira koliko sporo radis nadoknadis to sto si propustio u brzini,,,
s banzekom bez pardona odradis dnevno 50 metara prostornih 6 dana u tjednu ako za to postoji potreba, za tu kolicinu odraditi na cirkularu treba pravi muz,,,
kazem ne jedan dan nego 6 dana u tjednu,,,
e sad ce se mozda netko pitati zasto ga onda, ako je toliko dobar, prodajem,,,
ovo je mojih ruku djelo sve osim tokarenja, ali ukazala se potreba za necim drugim, dogovaram neki posao gdje ovaj nebi dosao do punog izrazaja jer mi treba drugaciji nacin rada i mnogo veca preciznost,,,
ali i tokom rada doslo se do nekih saznanja kako neke stvari unaprijediti i kako ih poboljsati,,,
naravno i svaki sljedeci bit ce atestiran i zadovoljavat ce sve mjere opreza odnosno zastite na radu,,,