DARIJUS
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Stu 2011
- Poruka
- 6,744
gorka tikva,gorka dinja ,bitter melon ili bitter guard
nađi na google,pa malo baci oko.....
mora da ti je život jako sladak, kad sadiš samo gorke stvari...:icon_cool:
gorka tikva,gorka dinja ,bitter melon ili bitter guard
nađi na google,pa malo baci oko.....
mora da ti je život jako sladak, kad sadiš samo gorke stvari...:icon_cool:
Nisam već dgo vidio da petula piše a on bi mogao puno toga da kaže kako biljka nadoknadi dušik a da se ne stavlja u zemlju. Tu bi mogli da rade EM preparati i druge stvari koje nisu gnojivo.
jednostavno je rješenje...nesmije ti biti ta parcela u arkodu i moš delat kaj oš...:icon_cool:Hajde da pitam-uskoro nas čeka nitratna direktiva.U ishrani biljaka to znači da je za svaku vrstu propisana količina dušika po ha koja se u toku jedne proizvodne sezone smije unjeti u tlo.I to obavezno u najmanje tri navrata.Nikako sve odjedanput.Pa me sada zanima što tko misli napraviti kada primjeti da biljci dušika manjka,a kao što znamo,on je veoma važan u ishrani i ako ga nema dovoljno,ima problema i sa usvajanjem drugih elemenata,a utrošena je već prije toga sva dozvoljena količina.
Neće to ići tako.Štos je u tome da će oni koji su u PDv-u mineralno kupovati preko računa zbog povrata poreza.I onda će se jasno vidjeti,kada dođe inspektor u kontrolu koliko je ukupno nitrata u kompleksnom i mono gnojivu kupljeno.Jer na svakom računu piše formulacija kupljenog gnojiva.Pa se zbroji količina aktivne tvari iz jednog i drugog,podjeli se brojem hektara upisanih u arkod-tu je čak otežavajuća okolnost neupisano,jer ispada da je veća količina bačena na upisano.Inače,od 2014 će gornja granica dušika biti 170 kg/ka.Mislim na čisti dušik.
Neće to ići tako.Štos je u tome da će oni koji su u PDv-u mineralno kupovati preko računa zbog povrata poreza.I onda će se jasno vidjeti,kada dođe inspektor u kontrolu koliko je ukupno nitrata u kompleksnom i mono gnojivu kupljeno.Jer na svakom računu piše formulacija kupljenog gnojiva.Pa se zbroji količina aktivne tvari iz jednog i drugog,podjeli se brojem hektara upisanih u arkod-tu je čak otežavajuća okolnost neupisano,jer ispada da je veća količina bačena na upisano.Inače,od 2014 će gornja granica dušika biti 170 kg/ka.Mislim na čisti dušik.
Pozdrav svima,
znam da sad ovdje upadam kao grom iz vedra nebe, ali imam jedno pitanjece a mislim da je ovo dio foruma gdje mogu dobiti odgovr ili čete me usmjeriti gdje da pitam
Naim, inače se bavimo proizvodnjom zelja, to u polju cca 5 kilometara od kuče, ali u blizini kuče imam oko 700m2 polja na kojem svake godien ko budala sijemo kukuruz koji onda još moramo pobrat na ruke jer se neisplati za to kombanj tjerat a i nije neki pristup, e sad bih ja ove godine tu zasadio nešto od povrča, pa ima li tko kakav prijedlog
Znam da tu nema puno mijesta za neku veliku zarada ali nešto oanko usput oko čega nema previše petljanja
odgovor je: kukuruz!
...al ovaj put probaj posijat šećerac...
posal znaš, isto bereš na ruke...:icon_weed:
od šećerca se da lijepo napraviti domaći VISKI...
...pa neće propast...:icon_jook: