upravo je to i napisao da vodu ima na 2-3 metra ,i da kako kažeš nema te pumpe koja bi vukla sa veće dubine od 8-10 metara
ma nije to skroz točno, ja probao kod kuma na 11 metara sa svojom kineskom na struju i vuče...ali ne vuče kubik na sat kao kod mene, već vuče 150 litara...dakle, to je nekakva razlika između povlačenja vode sa 4-5 metara i 10-11 metara...ista pumpa, iste cijevi, ista struja...
Kineska pumpa , i svaka potopna normalno da gubi protok svojom dubinom u bunaru , što bi rekli svakih 10 metara mora savladati pritisak 1 BAR , pa nije za čuditi što daje na tu visinu manji pritisak ,,
a FONTANE to su pumpe koliko ja znam za vode do 5 - 6 do 8 metara jer je kod njih u pitanju potlak koji moraju stvoriti da bi digli vodu , kao i stndardne bunarske pumpe , a ako su dubine veće tada se ugrađuju injektori koji negiraju tlakove pa se može voda crpiti iz večih dubina
Kolega ima sreču što mu je voda plitko , te može crpiti sa jednom i drugom
Kineska pumpa , i svaka potopna normalno da gubi protok svojom dubinom u bunaru , što bi rekli svakih 10 metara mora savladati pritisak 1 BAR , pa nije za čuditi što daje na tu visinu manji pritisak ,,
a FONTANE to su pumpe koliko ja znam za vode do 5 - 6 do 8 metara jer je kod njih u pitanju potlak koji moraju stvoriti da bi digli vodu , kao i stndardne bunarske pumpe , a ako su dubine veće tada se ugrađuju injektori koji negiraju tlakove pa se može voda crpiti iz večih dubina
Kolega ima sreču što mu je voda plitko , te može crpiti sa jednom i drugom
Jel ima tko kakvu (pemtnu) ideju jel bi se nešto moglo postaviti na honda benzinsku pumpu da umjesto sa 6-8 m vuče vodu sa recimo 10 m ?
E ovo bi sve potpisao samo bi dodao da sa injektorom nemožeš dobit količinu vode a kontam može da izračuna koliki podtlak treba fontana da napravi da bi digla vodu sa deset metara po mom treba da ti isčupa ruku iz ramena a opet nebi izvukao vodu.
ukopaš se 2-3 metra i vučeš sa 6-8 metara
A injektor....znam da ga stavljaju za hidroforske pumpe a da ima za nešto ovakvo nisam čuo
upravo je to i napisao da vodu ima na 2-3 metra ,i da kako kažeš nema te pumpe koja bi vukla sa veće dubine od 8-10 metara
Mene zanima ova , da li neko zna gdje se takve pumpe mogu kupiti ,,,,,, osim preko njuškala
http://www.njuskalo.hr/sve-ostalo/pumpa-vodu-oglas-6515897
:weedman::weedman::weedman::weedman:
Imaju potopne pumpe koje mogu ići na veće dubine samo su preskupe.
Za tu cijenu ,meni to ne ulijeva povjerenje.
Gledao sam Pedrollo... za njih kažu da su ok...iako vele da su Grundfos bolje...
Pa opet Pedrolo počinju od 1500 kn a da je nešto jače i ozbiljno cijene su preko 2000 kn