• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

bunari za navodnjavanje povrća

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
12,089
Pitaj u susjedstvu!
Ako si južno od Save/Zg, poslije 2-3 m dolazi šljunak i voda

JamesDouglas

Član
Tu od
4 Svi 2025
Poruka
42
Pozdrav, da li je netko radio legalizaciju bunara?
Mislio sam legalizirati bušotinu na polju.
Promjer je 75 mm ( ne znam da li je to uopće bitno za legalizaciju).
Zanima me cijena, koliko traje postupak i najvažnije, da li smijem koristiti bunar dok traje postupak...
Hvala na odgovorima
To i mene zanima. Ne znam je li dovoljno samo predati obrazac za vodopravnu dozvolu ili treba projektant napraviti projekt i geoloski elaborat. Meni bunar treba za malu parcelu i nije komercijalna proizvodnja, ali ne mogu naci treba li projekt i elaborat.

JamesDouglas

Član
Tu od
4 Svi 2025
Poruka
42
Ljudi iz sela kazu da je prvi sloj na 5-6 metara, a drugi na 8-9 m. Stavio bi cijevi 125mm ili malo sire. Ali ne znam kako ide sa papirologijom? Sto trebam napraviti da me drzava ne uhvati za vrat?

Posljednje uređivanje od moderatora:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,224
dobro zamaskirati bušotinu... ;)
mislim da ovisi o površini koju misliš zalijevati, do hektara ti neka vodopravna dozvola treba, a preko ide brojilo i još kajgod...stalno izmišljaju nova pravila, tko će to više pratit.

JamesDouglas

Član
Tu od
4 Svi 2025
Poruka
42
Iskopao sam uski bunar, još nemam cijevi nego samo bušotina. Voda ide bezinom od 200 litara na sat. Rečeno mi je da je to prvi, površinski sloj, a na cca 7-8 metara dubine ide sloj gline pa opet voda. Nakon toga ide treći sloj na cca 15 metara. Što mislite da li da kopam do ovog drugog vodosnosnog sloja koji je na cca 7-8-9 metara ili da kopam do trećeg sloja od 15 metara? Da li je plići sloj zagađen, plivaju li tu g*vna crnih jama od susjeda koji su par stotina metada udaljeni ili su takvi slojevi inače čisti? Nalazim se u okolici zagreba, 2 km od Save.

Najnoviji postovi

Na vrh