Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 12,161
Pitaj u susjedstvu!
Ako si južno od Save/Zg, poslije 2-3 m dolazi šljunak i voda
Ako si južno od Save/Zg, poslije 2-3 m dolazi šljunak i voda
To i mene zanima. Ne znam je li dovoljno samo predati obrazac za vodopravnu dozvolu ili treba projektant napraviti projekt i geoloski elaborat. Meni bunar treba za malu parcelu i nije komercijalna proizvodnja, ali ne mogu naci treba li projekt i elaborat.Pozdrav, da li je netko radio legalizaciju bunara?
Mislio sam legalizirati bušotinu na polju.
Promjer je 75 mm ( ne znam da li je to uopće bitno za legalizaciju).
Zanima me cijena, koliko traje postupak i najvažnije, da li smijem koristiti bunar dok traje postupak...
Hvala na odgovorima
Fi cijevi je 16 cm. S time bi zaljevao vrt od par stotina kvadrata. Ako bi trebao zaljevati veću površinu onda bi stavio timer i kontaktor koji pale pumpu bunara intervalno i da se voda malo po malo stavlja u bazen. Kasnije bi sa vrtnom pumpom uzimao vodu iz bazena.A što se planira zalijevat sa 1000 l/sat i koja površina? To je jako malo vode, pogotovo za potopnu pumpu. Koji fi cijevi ?
Bas cudno da ti svaki put udje gomila pijeska u cijev. Jesu li majstori stavili sljuncani zasip oko filtera?To je pitanje za milijun dolara. I kod mene je bio sloj pijeska i zarušila se bušotina prilikom kopanja. Onda sam zabijao cijev od 5 cola kroz taj sloj pijeska i došao sam na 12 metara na sloj šljunka. Vode ima neograničeno, ali moram prije svakog navodnjavanja najprije ostaviti motornu pumpu na radi desetak minuta kako bi izbacila nakupljeni pijesak. Poslije toga više nema puno pijeska, ali ipak moram nakon par sati očistiti filter.
Zanima me, koliku količinu po kvadratnom metru smatraš da je optimalna dnevno, ili tjedno, za navodnjavanje?Vode ima neograničeno, ali moram prije svakog navodnjavanja najprije ostaviti motornu pumpu na radi desetak minuta