cabage
Aktivni član
- Tu od
- 1 Ožu 2008
- Poruka
- 2,462
Mislim da neki pojedinci, ili možda i dobar dio vas ima sasvim krivi pogled na vrijednost zemljišta. Pojam, kad će se zemlja isplatiti ili otplatiti meni nije realan. Ja sam lani kupio 9 hektara za 90 tisuća eura i ne razmišljam o tome kad ću vratiti taj novac na toj zemlji. Vjerojatno kroz nekih 10 godina, ako nastavim raditi ovo što radim. No to bi onda značilo da je mogu tada prodati, ako želim i ako netko želi kupiti i taj novac koji sam dobio bi bio što?? Opet čista zarada te zato ja ne razmišljam kad će se zemlja sama od sebe otplatiti. Možeš ju možda odmah drugu godinu prodati i vratiti novac, sve je to ralativno...
Ja nisam baš zbog lude želje išao u takvu rizičnu trgovinu, vjerojatno me je nešto natjeralo na to, no svatko zna što radi i zašto to radi. Imam i prečih stvari za financirati od toga, ali to se trenutno bilo ponudilo, propitali smo neke stvari i odluka je pala da je isplativije sada kupiti tih 9 hektara u komadu, koji su na sasvim drugom kraju sela od mojih parcela, nego 10 godina skupljati komadić po komadić kraj sebe, pa makar i za duplo manju cijenu. Realno gledajući, zemlje je jako malo na ponudi.
Ja nisam baš zbog lude želje išao u takvu rizičnu trgovinu, vjerojatno me je nešto natjeralo na to, no svatko zna što radi i zašto to radi. Imam i prečih stvari za financirati od toga, ali to se trenutno bilo ponudilo, propitali smo neke stvari i odluka je pala da je isplativije sada kupiti tih 9 hektara u komadu, koji su na sasvim drugom kraju sela od mojih parcela, nego 10 godina skupljati komadić po komadić kraj sebe, pa makar i za duplo manju cijenu. Realno gledajući, zemlje je jako malo na ponudi.