Jel to problem rastavit pumpu i sastavit? ili trebam angažirat nekog majstora za to?
radi se o creini... i koliko tih lopatica(lamela) ide u pumpu?
edit,gledam na internetu da ima kraća i dulja,koja meni treba? creina 2200l
nebi se smjelo nista desiti,ja jos niti na jednoj cisterni nisam vidio da pise manje od 540. znaci da se smije pod velikim gasom.
moze mi netko objsnit gdje jesu te lopatice? jos ako bi imao tko sliku,bi bih i vise nego zahvalan...
Nisi još doživio kolega stvar da ti prilikom pumpanja pukne lamela (lipatica) i zacvika pumpu.
E pa sad si ti zamisli kaj bi se desilo toj pumpi da pri skoro punom gasu traktora zacvika, a nemaš kardan sa sigurnosnom glavom (90%ljudi ih nema), limi sve zupčanike unutra, a ako je slabiji kardan usuče ga u spiralu i gasi traktor (sreča dok se dogodi ovo drugo).
Meni se desilo da je pukla lamela i pumpa je zacvikala, ali pri malim okretajima, nekih 800 okr motora i uvijek imam sigurnosni kardan gore prilikom pumpanja i kad je počeo preskakat znao sam odmah što je.
Onda imaš par sati rastavljanja da stare izvadiš, ili samo tu jednu i staviš nove.
Lamele možeš dati izraditi po uzorku od bakelita, ako znaš kaj je to, u slučaju da nema originalnih?!
Letvica pukne i na malim i velikim okretajima,nema veze brzina okretanja..U večini slučajeva se zavine kardan.A i nije isto ako radiš s traktorom 50ks ili 100ks,ovaj veči se neče sam tak ugasti a mali odma stane..A nebre se uvijek samo mislit na kvarove:wink:
Ja kad vučem s cisternom gledam da imam oko 400o/min kardana,gas mi je nebitan kad imam više brzina kardana..
Nisi još doživio kolega stvar da ti prilikom pumpanja pukne lamela (lipatica) i zacvika pumpu.
E pa sad si ti zamisli kaj bi se desilo toj pumpi da pri skoro punom gasu traktora zacvika, a nemaš kardan sa sigurnosnom glavom (90%ljudi ih nema), limi sve zupčanike unutra, a ako je slabiji kardan usuče ga u spiralu i gasi traktor (sreča dok se dogodi ovo drugo).
Meni se desilo da je pukla lamela i pumpa je zacvikala, ali pri malim okretajima, nekih 800 okr motora i uvijek imam sigurnosni kardan gore prilikom pumpanja i kad je počeo preskakat znao sam odmah što je.
Onda imaš par sati rastavljanja da stare izvadiš, ili samo tu jednu i staviš nove.
Lamele možeš dati izraditi po uzorku od bakelita, ako znaš kaj je to, u slučaju da nema originalnih?!
Možda ovako?I zanima me kolko bi koštao hidraulični nastavak za otvaranje i zatvaranje?
Dal mozda se da namontirati na postojeći ventil?
Naravno da pušta samo lagano tako da može držat i mjesec dana, moja preporuka da odeš vulkanizeru da ga izvadi i pokrpa rupu..jer pod težinom rupa če se širiti.Kupio sam neki dan cisternu 4000 l, ok je, al ima jedan problem, ili kak bi se to reklo, za sad nije problem, al bi mogel biti. U jednoj gumi na ripni zapiknul se šeraf, za tiple koji se može odvijačem odvrnuti van, guma ne pušta, kaj da ga izvadim van ili da tako ostane??