danijellaura
Član
- Tu od
- 15 Svi 2010
- Poruka
- 225
Krizanteme su u plasteniku na "tepihu" tj onoj foliji pa mislim da zato nema toliko isparavanja sa zemlje. Inaće folija za pokrivanje je tako lagana da iako se zarosi još uvijek nije teška da bi štetu napravila. U plaseniku ima dosta sjene pa nisam primjetio da bi im temperatura zbog folije škodila, plus tamnim od 18 navečer pa i nije tako jaka vručina niti sunce. Sve ovisi o poziciji plastenika. Imam i jedno stablo ispred plastenika sa kriztantemam pa je i dosta sjene od toga. Uglavnom najveći problem su bile mačke koje su obožavale skakat na foliju ili trčati ispod nje između biljaka.:rolleyess:
a vi to imate krupne u teglama ocito a ne smitovke...kod njih je prednost kaj se one kratko mrace pa onda ovaj vas sistem moze i funkcionirat...a kaj se macki tice taj problem imam i ja samo meni udje u krizantemu pa se zaplete u mrezu i onda napravi dar mar a da ne velim ako se pojavi i koji pas pa eto kina...prije par godina sam na jednom plasteniku promjenio foliju nije bila gore dva mjeseca i pas naganjao macku ona pobjegla nekud u plastenik a on nije nikak drugacije mogao u plastenik za njom nego mi je na jednom mjestu podrapao cijelu foliju dok si nije napravio prolaz srecom bilo je zimsko vrijeme pa nije bilo nis posadjeno...