• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
154
Kupiš stražnje lampe (kockaste), prvo nemaju refleksivni stražnji dio iza sijalica već pobojano srebrnom bojom, postaviš sijalicu u ležište a kontaktni limić se ne vrati za sijalicom. Ugradiš propeler za hlađenje motora on se razleti nakon 10 radnih sati, itd.
Ima nažalost svakojakih rezervnih dijelova na tržištu a naši traktoristi su nažalost primorani kupovati zamjenske dijelove samo radi toga što ne dobiju primjerenu zaradu na onome što proizvode. Kada bi naši poljoprivredni proizvođači imali adekvatnu zaradu nitko ne bi pomislio na KHD motor postavljati klipove i cilindre iz Turske već bi ugradio MAHLE, KOBLSHMIT i samim tim dobio opet motor koji je sastavljen od istih komponenti kao i u tvornici.
Sve se opet vrti oko novca, nažalost.
 

duhanac

Član
Tu od
27 Stu 2014
Poruka
186
neznam jel u pravoj temi, dali tko ima df agrostar 6.61 zanima me nešto oko kvačila....
 

duhanac

Član
Tu od
27 Stu 2014
Poruka
186
Nije mi jasan zvuk rondanja očito lamala u korpi prilikom stiskanja kvačila ili otpuštanja...
zvuk je poput krčanja mjenjača na IMT-u....
 

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
728
Pozdrav svima. Imam td6006 trebam promjeniti ulje u mjenjacu. Zna li tko koje tocno ide?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,721
Hipenol 80W-90 ide u getribu.
U hidrauliku ide motorno ulje.
 

Bajko285

Član
Tu od
19 Velj 2015
Poruka
35
čudno kaj remen 'cvili' možda nije remen nek turbina hlađenja,alternator .....

Na mom traktoru isto tako "cvili" i isto mi se čini da je ta turbina hlađenja jel je to možda ležaj pri kraju?
 

ivica b

Novi član
Tu od
3 Tra 2011
Poruka
13
Zanima me jel tko ima agrotrona 165 jel ima kakvih velikih mana uvezao bi ga iz njemacke i jos jedno pitanje koja je razlika izmedu agrotrona 150 mk3 i 150.6 ako netko zna bio mu zahvalan hvala poz
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,750
Decki, nedavno sam bio kod curinog rodjaka koji izmedju ostalog posjeduje Deutza 5006 iz 73. Fasciniran sam cinjenicom da je covjek prvi vlasnik:icon_super:. Koliko sam istrazivao to je malo otvoreniji motor 4006, dakle isti Torpedo, a mjenjac je tw 50.1 sto je, ako se ne varam robusniji mjenjac nego na Torpedu 6006. Citajuci problematiku Torpedovih mjenjaca ovaj mi se cini nepoderiv. Prema pricanju covjeka sa getribom nije bilo zaista nikakvih problema. Traktor ima 13000 rh i ima 3. sklop na motoru. Zvuci puno, no covjek je napravio gospodarstvo sa njim. Ubijao ga sa 10 godina sa dvorednim beracem(inace se bavi uslugama cijeli zivot). Jedina mana koju spominje je da nikad nije bio narocit orac. E sad jel to bas tak ili je kaj krivo bilo podeseno, ne znam.
Covjek je u godinama, a traktoric mi je fakat zapeo za oko:x:
Zanima me vase misljenje.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,721
Spomenuh već - hidraulika. Na nekom valja, na nekom ne.
Poznanik iz susjednog sela ima D40, Bog zna koliko je star, ali je na njemu bila montirana hidraulika od Universala ili Štorea. Nisam ga dugo videl, pa ne znam kak je sad.
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,750
Sad jel to do traktora ili tadasnjih majstora. Mora se priznat da je to tada bila egzotika na nasim prostorima. Cak je rakao da je na prvi servis vozio do Graza:icon_toilet:.Koliko sam shvatio dolaskom drugih traktora jednostavno mu nije niti bilo vazno to posloziti. Tada je za oranje kupio Torpeda 6002 sa kojim je bila milina orati, medjutim sahranio ga je do temelja. Ne znam, traktor je izradjen, ali se vidi da je bio pazen, limarija, cak i blatobrani, sve na svom mjestu. Jos uvijek je u upotrebi.
Fascinira me da je to poprilicno sposoban(snazan) traktor, a vrlo kompaktan.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,721
Zavisi za kaj ga misliš i koliko rabiti.
Za vjerojatno ne previše sati godišnje još bi mogel dugo biti u pogonu.
No, to je kak i sa starim ljudima: može dugo ili sutra umrijeti. Obzirom na tvoje znanje, nebi ti trebal biti problem.
Za neku zahtjevniju namjenu svakak bi bil bolji mlađi i možda jači traktor. No, ti najbolje znaš taj odgovor.
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,750
Da je po razumu, traktor mi uopce ne treba. Ima izmedju ostalog novijeg i manje izradjenog zetora 5011. Usporedno sa dajcom on je grdosija, a zapravo ima slabiji motor. Ne znam, ovaj dajc ima neku pricu iz sebe i rijedak je, sto je po tom istom razumu zapravo veliki hendikep....jel tak:icon_eyes:
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
u mom selu je bil jedan još starije generacije , onaj s okruglom haubom.... vjerojatno 4505
kad bi nam došel u ruke ( vlasnik je bil gastrabajter) , pa bi ga posudili od bake , karike bi frcale na auspuh ...čak bi se kladil da je imal 4 cilindra , zujil je ko šršan i ispreskakal bi sve ferbusone
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,721
Hodor, ak ti je to za hobi, onda nemreš pogriješiti. Iskreno, glasam za tog Dajca, jer unikati su uvijek nekaj posebno, a Zetor je konfekcija (u tvojem slučaju). Pogotovo je zahvalan radi zračnog hlađenja, jer nema brige s antifrizom, pumpom, crijevima ni kilerom, pogotovo ak malo radi.
Jednog dana bu vrijedil bogatstvo, pogotovo ak se dovede u originalno stanje, sad je vjerojatno jeftiniji od tog Zetora.
Ima li možda kardan 540/1000?

Svi takvi starčeki imaju neku priču. Susjed je kupil D2506 i to je smijeh od traktora, ali za kaj mu treba, super je.
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,750
Moze se tak rec, kao hoby. Mjenjac se salta ko na autu(djelomicno sinkro), a za brzi kardan nisam siguran. Vizualno je isti torpedo, a torpeda jos uvijek ima, tak da sad jos ne djeluje ko oldtimer.
 

Najnoviji postovi

Na vrh