• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
mora bit odrađeno kak se spada..:)

nije moj..a nit ga gazda nebi prodal...8)

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Tvornica Deutz Cirta traktora:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=8fBXriTyIBk&feature=share[/YT]

dugan

Član
Tu od
3 Kol 2013
Poruka
266
Evo jednog starog modela (neznam koji je točno ) ,al to sam danas sliko kad sam kod bake rezo vočke

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Šanana, duga je to priča...na ovom ne znači nikaj.
Vidiš d na njemu ima znak KHD.
To ti znači Klöckner-Humbolt im Deutz.

Prva dva su ti imena osnivača, vlasnika...u mjestu Deutz. Ostalo je samo ime Deutz, jer bolje zvuči, a KHD u znaku.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Vidiš, vidiš...KHD, pa imam te oznake na svim DF priključcima doma :)

Nego, z tehničke strane...kak stoji tih 60 ks na ova dajčeva 3 cilindra???

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Mjenjač je dobar, bolji nego na Torpedu 6006 (koji ima 4 cilindra).
Motor? 57 ks ima jedino ak je motor 913 serije. Trebalo bi to biti dobro, samo skupo za popraviti (mjenjač), jer je to rijedak model pri nama.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
KHD a motor vodeno hlađenje mislim da su ova dvojica osnivača umrla prije pojave vodenjaka koji se pojavil kad su počeli raditi Deutz-a za Afrikanere .:icon_fU:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kakvo vodeno hlađenje kolega???
Njemačka tvornica je radila zračnjake ali samo za afričko tržište je radila vodom hlađene motore stari traktori su imali znak rakete i oznaku KHD pa mi malo čudno kad na DF vidim tu oznaku a motor žabar (ili kinez)

Metalko

Član
Tu od
28 Stu 2013
Poruka
236
Evo da se malo pohvalim, danas smo počeli generalku na deutzu. Danas sve rastavljeno očiščeno, sutra vozimo cilindre na obradu, gore ide sad prva specijala.

P.S. sutra stavljam slike

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kam si vozil na strojnu obradu: Jagiću ili Munjakoviću?

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
152
Samo kupujte dijelove u Masivi pa onda još i očekujte da vam generalno urađeni motori rade koliko i novi,
NEMA ŠANSE,

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kolega Virtus slagal sam jedan motor dok je Masiva bila kod benzinske (izgorenog Peveca) jedino sam karike kupil kod Tota (indijske) sve ostalo u Masivi onda im kvaliteta dijelova bila ok a sad neznam .

Najnoviji postovi

Na vrh