Svi koji me znaju,znaju da sam ja jedno snalažlijvo,prilagodljivo,nadasve promočurno,ajd da sada budemo malo subjektivni,pa ću reći čak i pametno stvorenje,i da nema tla koje će se meni izmaći ispod nogu,i da kako god da pala-ako slučajno i padnem-da ću se dočekati na noge.Ma jest da ponekada tresnem ko klada,ali stopala zemlju dodiruju uvijek,samo se lice zabije u prašinu,ali ima to svojih životnih čari,pa ja to i ne uzimam peviše k srcu.Barem ne dan nakon.Kada prespavam.I velim sama sebi- e,moja S...a, život je prepun uspona i padova.I nije važno ako se spotakneš i padneš-bitno je smoći snage za ustati i krenuti dalje.Dobra je to ideologija,ta moja deviza koja me vodi kroz život,ha?
Eh,i sada,kada se sve to o meni zna,kada su stvari jasno i glasno postavljene na mjesto, mene čudi jedna stvar.Kako sam to ja,takva kakva jesam,a gore sam napisala kakva jesam,jedna informatička nula.Obična.Evo,tvrdim to sa punom odgovornošću nakon realnog sagledavanja trenutne situacije(a tu opet moram reći da svi koji me znaju znaju da sam ja teški realist,iako si ponekada dozvolim lepršava krilca sentimentalnosti i nadrealnosti-ma kaj ja lažem sama sebe-ovakve romantičarke kao što sam ja je zapravo teško naći,ajde nek mi netko rekne-tko je osim mene plakao kada je čitao Goranove stihove "Krv je moje svijetlo i moja tama,blaženu noć su meni iskopali sa sretnim vidom iz očnih jama.Od kaplja dana bijesni oganj pali krvavu zjenu u oku,ko ranu.Moje su oči zgasle na mome dlanu"Znam još,ali neću sada,u grudima me već steže,ajmo se preobraziti opet u realisticu,pa idemo dalje.
Da ne duljim dati ći primjer No.1(ovo sam sada napisala malo učeno,mislim ,ovo No.1-odmah se osjećam malo ekspeditivnije,hm,znači li ta riječ,ta ekspiditivnost ono kaj mislim da znači,divim se sama sebi na odabiru interpretacije informacija čitatelju:a mogla sam samo napisati-broj 1,ali onda se ne bih imala čemu diviti. Mislim-sebi).
No1-poslao meni jedan,pa ajde da ga nazovemo prijatelj sinoć-preksinoć poruku,onaj famozni PP,i traži da mu nešto linkam.E,moj čovječe,da ti linkam?Prikoči malo.Kako? To treba znati.A ja ovakva pametna kakva jesam,to ne znam.Sa naglaskom na "ne". Jasno? Kraj.
No2-e,ovo je malo teže.I nejasnije .I dulje.Kaj dulje,vuklo se to kroz poruke cijelo prošlo ljeto,ta nejasnoća,ta neukost,to neznanje,i nije problem bio u neznanju,problem je bio što sam ja svoga sugovornika,supisatelja zapravo, malo -pomalo počela grdo gledati,pojednostavljeno rečeno,malo mi počeo dizati živac,a ja ovakva fina kakva jesam,mislim u komunikaciji,nisam si htjela dozvoliti da ga malo prizemljim,dam mu po prstima,pa da drugi pita pazi koje će tipke prstići mu pritiskati kada bude pisao poruke upućene meni.Evo-kratko-to što je meni malo pomalo počelo dizati živac je famozni(ma meni je u informatici zapravo sve famozno,ali ovo mi je bilo posebno famozno) xD. xD je taj moj kamen spoticanja o kojeg sam se u komunikaciji sa opet jednim,hm,ajd da i njega nazovemo prijateljem,spoticala.Sve je zapravo počelo jednom slikom.Sad,istina je da ja u RL (kaj da reknem,i taj RL je za mene dugo bio famozni,ali pametnica kakva jesam,nakon izvjesnog podužeg vremena sam shvatila i to kaj znači,ali priznajem,samo zbog konteksta riječi u kojima je izrečen bio) zapravo jesam punija osoba,onako punija kako to mogu biti oni sa osamdesetak i nešto kila.No,i tu ćemo biti iskreni kakvi uvijek jesmo,jel,pa ćemo reći da je osamdesetica bliže kraju nego početku osme desetice.Aliiii....Toliko puna,teška,široka i ogromna kakvu me slika pokazala baš nisam.Tak.Šta je,je.Pa je meni zato bilo malo krivo kada mi je taj,ko što sam rekla,nazovimo ga prijatelj napisao poruku i stavio na kraj rečenice xD.Pročitala sam ja taj xD.Kao x,iliti ekstra,a D - debela. Ekstra debela.Pa sam rekla sama sebi,a upučeno njemu-bem ti nepristojnost.Otkud li mu samo ideja da ljudima nabija na nos njihovu težinu.I to meni.I još po dva- tri puta u jednoj poruci.Morao bi ti braco malo proučiti bon-ton prije nego nekome šalješ PP.Ali njemu nisam rekla ništa.Niti slijedeći puta,a niti nakon toga.Mislila sam,valjda će ga ta zlobnost s vremenom proći pa će se upristojiti i bez moje intervencije.A sa vraga upristojio.Nastavljao se taj xD, provlačio kroz poruke,dok meni nije puklo.Pa sam mu u jednoj napisala-a može li da mi napišeš samo D.Bez x.Hajde,to,D,kao debela,to bih još i bila mogla podnjeti,ali ekstra debela- na to mi je već ozbiljno skakutao živac.Nije moja intervencija ništa pomogla.Prvi puta.A niti drugi,niti svaki daljnji,uzalud sam ja zapitkivala može li se pisati samo D,bez toga iksa,u svakoj poruci ,iksdei su se i dalje redovito nizali,a ja se i dalje redovito ljutila,sve do jedne nedjelje popodne.Te smo nedjelje imali neko obiteljsko slavlje,skupila se obitelj sa svih strana,došla djeca,jedan informatički znalac,druga infoirmatička znalica.Pa smo malo pričali.Pa sam se ja požalila na kćerkin komentar da bih ipak mogla skinuti koju kilu da mi i jedan tu na forumu nepristojni nepristojnik kojemu bon ton nije na nekom nivou stalno nabija na nos da sam jako debela,u svakoj mi poruci napiše taj vražji xD. A oni su se počeli smijati.Smijali su se ko ludi,valjali su se od smijeha,a meni ništa nije bilo jasno.Gledala sam ih začuđeno dok se konačno nisu smirili i objasnili mi- xD znači da je nešto izrečeno u ironiji,a istinito.I nikakve veze sa ekstra debljinom nema.Bem ti život.A ja sam htjela čovjeku nagaziti prstiče.Sa svih svojih osamdeset i šest kila.Ma da mu i jesam.Vidio je koliko sam se jadna trudila da mu reknem kako nisam tako debela kao što se misli da jesam,u svakoj sam se poruci doslovno grebla za onaj samo D,bez iksa,pa kaj mi nije mogao reći da malo prikočim. I objasniti da cijelo vrijeme pišem gluposti.Ma da,i samo zato što mi nije rekao je zaslužio da ga nagazim.Po prstima.Jel da je?Cijela mi se obitelj smijala.No,i ja sam se smijala sebi.I on mi se smijao kada sam mu rekla.Lijepo se smijati na tuđi račun,ha?Zločestoće jedne.Zločeste.:icon_razz: