• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fendt

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Ravnu cijev i bok,pa da vidiš zvuka :icon_twisted:

Tino, mene prošlo razdoblje takvih zvukova.
Imam ja neku cijev koja bi mogla služiti za lonac (meštar od nje pravio priključak za dimnjak) s debljom stjenkom. Neznam trebali unutra neke pregrade. Sada sam zavario i služiti će još to dosta dugo. Mogu ja to i krpat ali volio bi to uredno riješit. Da napomenem lonac kod Fendtova leži u horizontali a kod mene je radi ugrađene prednje kašike prerađen da stoji u vertikali. Vjerovatno su veće vibracije pa se cijev bila malo odvojila od lonca.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
S lijeve strane uz kabinu, vertikalno do visine haube. Iz lonca izlazi cijev uz haubu u dužini cca 70 cm pa se lomi u vis.

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,492
Moja stara prinova. Fendt 308 LSA.

E sad imam pitanje. Gdje se toči ulje u motor, mjenač i hidrauliku i koja se ulja toče, trebam pridolijat u sve ulja, a neznam koja idu, a neznam ni koja su unutru, jedino je navodno u hidraulici jd 50.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Čestitam. Neka te dugo služi. Fendt je naljepša simfonija u svakom smislu. Daj malo podataka o njemu.

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,492
A to je uglavnom to, 95 godina, mjenač 10x2, al ima još neki kalač, nisam baš skužio...

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
428
Čestitam na prinovi :) Neka služi dugo i dobro.

Možeš staviti još pokuju slikicu, dobrodošla je :)

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Čestitam! To je meni jedna od dvije najljepše linije Fendt-a,iz vremena neupitne kvalitete. Jedno vrijeme sam razmišljao da si uzmem takvog...

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,492
Hvala na čestitkama i hvala ti za ovo cabage.
Ne bih htio mjenjat sad sve komplet, a neznam koja su unutra pak, no snać ću se. JD 50 mi pase u hidraulici da ne mjesam sa jd-om.

E sad još pitanje jel ima tko kakav stari topling cat. 2?

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Znam da po specifikacijama unutra ide ulje 20W-20. Koliko je jd50 po viskozitetu slično tom ulju, znaju oni koji se u to bolje razumiju nego ja. Uglavnom svi serviseri kažu da je super turbo i više nego dobro za to. Meni je iskreno na prvu bilo čudno jer je jd50 ipak kvalitetnije ulje i napravljeno za takve stvari. Od naših ulja još hidraol 68, ali mi on ne štima ni sa jednim priključkom i traktorom.

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,492
Nalijao ulje za hidrauliku, ali i dalje imam problem.
Čuje mi se pumpa kad motam volan kao da ulja nema, u čem je problem?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Antonio čestitke na prinovi nek te dugo služi,ljepi stroj
Možda ti filter od hidraulike zaštopan.

Na vrh