• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

FiatAgri serija 90 (55,60,65,70,80,85,90,100,110,115,130,140,160,180)

Agri 8090

Član
Tu od
4 Sij 2023
Poruka
37
Neznam koliko je dobro raditi uljnu pumpu, leteće ležaje, klipove , karike glavu komplet ili da idem sve rasurat ako su stubline uredu i radilica?

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,727
Čim pehneš v drek, smrdi ... rekel bi majstor @MUHA.
Ili ga tjeraj tak kak je, ili ga napravi kak treba...polovična rješenja su samo za trgovinu.

Ili najdi takav rabljeni kamionski motor (v kakvom stanju???) i preseli mu karter, boš pumpu, zvono kuplunga, usisnu i ispušnu granu...a moža i nekaj ne bu pasalo ;)

Kak god okreneš, trošak je i ti najbolje znaš koliko želiš/si spreman potrošiti.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
648
Neznam koliko je dobro raditi uljnu pumpu, leteće ležaje, klipove , karike glavu komplet ili da idem sve rasurat ako su stubline uredu i radilica?
Ništa konkretno nećeš znati dok se ne rastavi, a prije rastavljanja prvo manometrom provjeri što se događa sa tlakom ulja prilikom paljenja, kada se pali lampica i pojavljuje se taj zvuk. Onda skini karter (to obično nije velik problem) i pogledaj što se dešava tamo. Možda utvrdiš uzrok, a možda i ne. Na rusima bilo je slučajeva kada (usisna?) cijev ulja nije dobro dihtala pa je to radilo problem. Osobno sam imao slučaj kada mi se odvojila pregrada u karteru motora (limeni karter sa dvije limene pregrade) i to se podvuklo pod usis pumpe za ulje. I radio je normalno pa onda odjednom jednostavno nestane tlaka ulja. Kasnije se ispostavilo da nisam jedini kojemu se to dogodilo, ali i nije bio baš previše čest slučaj. To ti je savjet od 'gugl majstora', možda drugi znaju više a da ne rastave motor.

Agri 8090

Član
Tu od
4 Sij 2023
Poruka
37
Neznam dali si mijenjao gumice unutra , u kolege mi je bio isti problem i govorio je da je te gumice mijenjao mislim da su unutra kod toga velikog šeraufa.

Posljednje uređivanje od moderatora:

dakson13

Aktivni član
Tu od
26 Lip 2015
Poruka
166
Pozz, imao sam problem sa skakutanjem hidraulike i mislio sam da je do gumica na klipu te sam iste zamijenio. Sve fino spakovano i vraćeno međutim kad je traktor ugašen ne pušta poluge dole nije bitno koji je teret u pitanju a kad je upaljen i malo veći teret na polugama opet skakuće. Zna li neko šta je u pitanju?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
5,024
Meni isto, nije da skakuće nego više kao da ga ljulja gore dolje, i to ne stalno. I mislim da je to do pumpe hidraulike. Kad sam ju mijenjao stavio sam slabiju, da se nebi kao ulje pregrijavalo i tak to. E sad jel do pumpe ili ne značu kad promjenim pumpu.
Jel komplicirano zamijeniti te gumice na cilindru?
Meni spušta i prazne poluge kad ugasim traktor ali dok radi sve odrađuje normalno.

dakson13

Aktivni član
Tu od
26 Lip 2015
Poruka
166
Nije komplikovano, skineš poklopac hidraulike i skineš razvodnik i klip se izvuče gore. Kod mene je 95mm klip i odgovara set gumica od 640. I ja sam danas ponovo skinuo.

Prilozi

• Messenger_creation_0618BF41-9857-4BA0-8899-6AF6BF67C7D8.jpg
    Messenger_creation_0618BF41-9857-4BA0-8899-6AF6BF67C7D8.jpg
    65 KB · Pregleda: 18
  • Messenger_creation_E65D4B40-60D3-4F10-B572-8674CAB9D643.jpg
    Messenger_creation_E65D4B40-60D3-4F10-B572-8674CAB9D643.jpg
    18.6 KB · Pregleda: 18

Agri 8090

Član
Tu od
4 Sij 2023
Poruka
37
Pozdrav svima, može li mi netko reći kad je mijenjao ulje mjenjača na Fiat Agri 80-90 koliko je dao ulja unutra, jer meni u knjigi piše da ide 54,4 litra ili 49kg
A po mjeraču ulja koji stoji u zadnjem dijelu više kardana ne može više od 46 litara

Dux98

Član
Tu od
5 Velj 2024
Poruka
53
Pozdrav ljudi
Imam priliku kupiti Fiatagri 90-90 sa hi-lo getribom
88g.
Grijana kabina i klima
Jako lijepo i ocuvano izgleda
Ako bi ga isao gledat, na sta obratiti paznju i da li po Vama vrijedi 15.000 eura?
Svaki savjet dobrodosao

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,681
Pozdrav ljudi
Imam priliku kupiti Fiatagri 90-90 sa hi-lo getribom
88g.
Grijana kabina i klima
Jako lijepo i ocuvano izgleda
Ako bi ga isao gledat, na sta obratiti paznju i da li po Vama vrijedi 15.000 eura?
Svaki savjet dobrodosao
Mora da pali na zub,provjeriti u vožnji da se lagano šalta u svaku brzinu,i da ne iskače iz nijedne.Ako je za Francusko tržište zadnje staklo ima zaobljeno,po meni je bolji za Njem.tržište sa zadnjim ravnim staklom.Ako je sve OK..vrijedi svaki euro.

Dux98

Član
Tu od
5 Velj 2024
Poruka
53
Mora da pali na zub,provjeriti u vožnji da se lagano šalta u svaku brzinu,i da ne iskače iz nijedne.Ako je za Francusko tržište zadnje staklo ima zaobljeno,po meni je bolji za Njem.tržište sa zadnjim ravnim staklom.Ako je sve OK..vrijedi svaki euro.
Hvala na odgovoru

Evo vidite oglas ako mozete sta jos saznat po oglasu, bio bih zahvalan

Jako mi se sviđaju ti traktori, svi ih hvale da su nepoderivi, kvalitetni i jeftini.

Jel trose sta vise zbog 5 cilindara ili zanemarivo?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
5,024
U transportu će možda potrošiti više u poslu nevidim razlike između zetora 6340 i fiata 100 90, šestaka.
Pregledaj dobro kabinu od hrđe i truleži.

Najnoviji postovi

Na vrh