• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
Re: TOMO VINKOVIĆ

matrix123456 kaže:
e evo i mene posle nekog vremena nisam se javljo....
a li odma ide pitanje,dakle trebo bi mi klip za prikolicu(ocu da pravim kiper)e sad koji bi bio dovoljan za moga tomicu,da mu nije prevelik za njegovu instalaciju a da moze kipat do 3 tone sumnjam da vise moz i dici a i povuci tolko, a da moze dizat u neku razumnu visinu.

MOLIM POMOC

POZDRAV MATRIX!!!!!!!!! :mrgreen:

ja vas pitah a vi nista

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

matrix123456 Pozdrav!

Kad nitko neće napisati riječ - dvije na tvoje pitanje budem nešto ja.
Dakle potraži cilindar sa teleskopskim izvlačenje klipnjače da ti bude manjih dimenzija;
možda bi bilo najbolje da nabaviš negdje rabljenoga od TV prikolice.
Ne bi bilo dobro da cilindar uzima više od 3 L ulja iz sistema hidraulike.
A što se tiče dimenzija cilindra i klipnjače to bi ti trebali više reći ovi koji posjeduju takve prikolice.... :mrgreen:

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

bezimeni

Guest

kao prvo, pozdrav svima!

nije me bilo neko vrijeme, bilo posla a i problema...
što se tiče posla, uglavnom oranje, frezanje i prevlačenje nekih drva, sve u svemu ništa pretjerano, dok problema nije falilo... prvo mi se slomio zadnji diferencijal, i tek što sam ga napravio, pukne gornja kompresiona karika, ona debela. ajde reko, kad je već skinuto da napravim i novi navoj u bloku, to je jedan od onih što drže cilindar, 12x1,5mm, pa sam ga narezao na 14mm, napravio novi šaraf, dole 14mm, a gore 12. nađem ja i kariku i sve spremno da se montira, postavim je, i skužim da kanal gdje stoji karika, ima previše lufta, dakle karika leta gore-dole, mislim ne vrijedi opet će puknut, pa malo bolje pogledam i cilindar, koji nije bio baš sjajan, tamo dole dokle idu karike tačno ima prelaz koliko je potrošen, tako da sam stavio nov cilindar, klip i karike. e sad tek dolazi ono najljepše, neće da upali i samo izbacuje naftnu paru na izduvni otvor, uzalud je verglanje sve dok ne postavim grijalicu na usisni otvor, onda odmah upali, i nakon što radi minut-dva, pali i na špagu...kao savjet mi je rečeno da provjerim diznu jel čista, što sam i uradio, rastavio je i očistio, ali opet je isto...ja stvarno ne znam šta da radim, ako mi neko može dat kakav savjet šta da se čini, bio bih jako zahvalan jer sam izgubio volju...pomoć??!!
evo sjetih se i ovog, dok vergla, pomalo izbacuje naftu na usisni otvor.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

1. kompresioni prostor preveliki ,skidaj podloške ispod cilindra
Kad dovedeš klip u GMT ,on mora biti xx niži od cilindra.mjeru xx možda znaju ovi tu prekaljeni TV-isti
2.ne brtvi ti glava
3..napravi poštenu generalku , novi kip i karike će ti sjebati radilicu

B

bezimeni

Guest

kompresioni prostor je sasvim dobar, morao sam čak podbacivat ispod cilindra jer je klip udarao u glavu, glava dihtuje dobro, u to sam siguran...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Gle , možemoi nagađati do sutra ...
jesi dobro okrenuo karike?
jel cilindar i klip + karike za istu specijalu
pretpostavljam da si ventile podesio, valjda nisi prekrižio šipke podizača ..iako to ne bi trebao biti problem
Jel bregasta i radilica u fazi ,uf ! zagonetan je taj tvoj mali ..pusti ga da prespava :mrgreen:

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415

pogledaj jel je u fazi 100%,ako je onda postelaj ventile,a sta si podlago pod cilindar?

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

hvala zbalija
ali sad je neki drugi problem tu,dakle naso sam covjeka koji prodaje hidraulicne cilindre i ima raznih kaze da je vrlo povoljno,i ja ga nazovem i pitam ga da li imas taj i taj cilindar za to i to,a on ce meni da nema pojma o cemu pricam,nego da mi je najbolje da ja se raspitam sta pise na takvom cilindru,i da on vidi i kaze el ima el nema,e u tome je problem
lako bi ja sa nekim iskusnim bar bi me on razumio sta hocu,ali ovaj nema pojam o tome.....................

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

matrixi nažalost oznake i dimenzije cilindra nemam od prikolice :oops:
Da razumijem čovjek da mu je najlakše kad ima oznake sa cilindra,
jer kako bi on mogao znati što ti trebaš, ako ni ti sam ne znaš…
probaj kontaktirati nekog na PP tko ima prikolicu od TV da ti da mjere ili oznake dotičnog cilindra....

B

bezimeni

Guest

klip, karike i cilindar su potpuno novi, i to standard...okrenute su po uputstvu koje je došlo uz njih, dakle oznaka TOP nagore, ventili naštelovani na 0,20 svaki, šipke podizača mislim da sam dobro stavio jer pali uz grijanje, i onda radi ko singerica, (a za svaku sigurnost, podizač izduvnog ventila je ona zadnja pločica dole na motoru, jel tako?). a to da li je u fazi, ne kontam, nisam otvarao blok i ništa dole nisam prčkao, samo cilindar, karike, klip, glava, ventili i sve to gore što ima. čak sam i diznu izvadio pa potezao špagu da vidim jel baca gorivo, i to je u redu, baca na sve tri rupice ,i to dobro...
a pod cilindar sam stavio prešpan i sad ima tačno toliko hoda da ne udara u glavu.
a to da prespava, evo ga spava već deset dana...

mando

Član
Tu od
17 Stu 2009
Poruka
194

matrix123456 kaže:
e evo i mene posle nekog vremena nisam se javljo....
a li odma ide pitanje,dakle trebo bi mi klip za prikolicu(ocu da pravim kiper)e sad koji bi bio dovoljan za moga tomicu,da mu nije prevelik za njegovu instalaciju a da moze kipat do 3 tone sumnjam da vise moz i dici a i povuci tolko, a da moze dizat u neku razumnu visinu.

neznam dali sam ti koliko pomoga tim slikama,uglavnom dužina kućišta cilindra je 32 cm,acilindri su 2x25cm.

T

Tomazy

Guest

firemanpeter kaže:
Kažeš da nije 732. Da nisi ti pogrešijo u toj oznaki 723. Mogal bi bit 523 M. Ajd pogledaj na njemu ponovo oznaku pa javi.
A šta če ti taj traktor sa MWM Diter motorom, možda za djelove? Težko češ sredit taj motor.

Već odustal od njega, a gle lik kaže da piše 723 ja neznam kaj piše uglavno još je rekel oker boja a sad kako se ja ne kužim u to i kako ga više ne mislim zvati sve će ostati misterija, svejedno hvala svima.

Posljednje uređivanje:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

hvala na slikama pomogle su mi dosta,evo odoh sad da ga zovem pa da vidim da li ce mo se skontati

T

tv821

Guest
pozdrav ljudi, dugo se nisam javljao ( od neke 50. ili neke druge strane ( nje pohvalno)) i zanima me samo jedno, dali itko od vas ima za prodati motor LDA 672, ispravan ili ne ispravan, svejedno mi je. ta mi mašina treba za tv 821 ( iako se LDA 672 ugrađuje u tv830). koliko sam čuo i vidio, taj motor paše i na 821, samo trebam promjeniti spojku i prepraviti na tomi pokoju sitnicu. biti ću jako zahvalan za bilo kakvu informaciju. i usput, nije da se hvalim, taman studiram i poljoprivrednu mehanizaciju u Osijeku, 2. godina i taman sada učimo o nekim osnovama popravaka motora i sl. stvari, i sada bi to htio samovoljno prebaciti u praksu :D .
a usput već sam i rastavio svog tomu do zadnjeg vijka, i sastavio ( bez pune gajbe viška dijelova), i dalje ide ko' zmaj.
Unaprijed hvala!!

puknuti kaže:
zbalija kaže:
mando kaže:

bez riječi :shock:

mando pa što si to napravio iz tome?
Mjenja ulje bog te, kaj ne vidiš?

ma meni izgleda kao da je htio promjeniti žaruljicu pozicije ili žmigavca :D :D

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

tv821što se tiče motora LDA 672 to je teško pronaći da ga netko prodaje,
ali ipak malo potraži po oglasnicima i sl…
Kad nabaviš taj motor prvo i osnovno ti treba među ploča da možeš motora spojiti sa mjenjačem i još neke sitnice.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

bezimeni kaže:
klip, karike i cilindar su potpuno novi, i to standard...okrenute su po uputstvu koje je došlo uz njih, dakle oznaka TOP nagore, ventili naštelovani na 0,20 svaki, šipke podizača mislim da sam dobro stavio jer pali uz grijanje, i onda radi ko singerica, (a za svaku sigurnost, podizač izduvnog ventila je ona zadnja pločica dole na motoru, jel tako?). a to da li je u fazi, ne kontam, nisam otvarao blok i ništa dole nisam prčkao, samo cilindar, karike, klip, glava, ventili i sve to gore što ima. čak sam i diznu izvadio pa potezao špagu da vidim jel baca gorivo, i to je u redu, baca na sve tri rupice ,i to dobro...
a pod cilindar sam stavio prešpan i sad ima tačno toliko hoda da ne udara u glavu.

Sa šipkama podizača brzo se možeš zaj... kad sastavljaš cilindar i glavu. Možda bi bilo dobro da se to provjeri.
A pogotovo bi ovo napravil:
Naštelal bi predpaljenje jer to dosta utjiče na paljenje motora, pogotovo sad kad su temperature oko nule.

N

NEBA933

Guest

mali je 85.godiste

a ako mislis na ovaj gore taster to mu je izvukao predhodni vlasnik sirenu napolje, sad ni to ne radi :( :( :( mozda je i popravim do nove godine jer ja bas i ne kontam to najbolje pa onda polako i sigurno mic po mic, cak sam to doneo i kuci veceras da to malko bolje prostudiram, za neke mahere je to prosto ali za....... hmmmmmm???/ :shock:
ovde nedostaje viljuska i pitaj boga koje zice??????
slomljen nosac osiguraca, stavicu mu novi od Z101 ili keca kako ga mi zovemo

gde ide ova druga zica i jel treba biti spojena sa ovom sivobraon??????

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

bezimeni kaže:
da bi zeznuo fazu trebas skinuti motor, korpu, lamelu, mali zamajac.....a to nisi radio, dakle u fazi je
da si zamijenio sipke podizaca dimio bi na usis...ali ne dimi, znaci da si i to "potrefio"
eh sad ti ostaje nepodesen kompresioni prostor, pusta neki od ventila ili nesto sa ubrizgavanjem ne valja
- ispod cilindra ne ide prespan nego metalne podloske; koliko ti iznosi "tačno toliko hoda da ne udara u glavu" u mm?
- nadam se da si vadio ventile, provjerio vodjice, obradio/ispolirao sjedista ventila
- nesto mi se ne svidja ovo "baca na sve tri rupice"......mislim da DLA 160 ulozak ima cetiri rupice a ne tri (provjerit cu 100% pa javim) treba da baca maglu a ne fiskije........

ako pusta neki od ventila kad poskidas filter zraka i auspuh i vrtis motor kao da hoces da palis (posebno se to pokaze ako ga vrtis "na spagu") na rupe usisa/izduva izbacuje dim/paru
jesi li ga probao "zaliti", u onaj mali cep na poklopcu klackalica? ili direktno nekoliko kapi nafte na usis
:!: ako te neko nagovori da probas start-sprej ne namotavaj spagu oko ruke.....zna biti zayebano :mrgreen:

B

bezimeni

Guest

da bi zeznuo fazu trebas skinuti motor, korpu, lamelu, mali zamajac.....a to nisi radio, dakle u fazi je
da si zamijenio sipke podizaca dimio bi na usis...ali ne dimi, znaci da si i to "potrefio"
eh sad ti ostaje nepodesen kompresioni prostor, pusta neki od ventila ili nesto sa ubrizgavanjem ne valja
- ispod cilindra ne ide prespan nego metalne podloske; koliko ti iznosi "tačno toliko hoda da ne udara u glavu" u mm?
- nadam se da si vadio ventile, provjerio vodjice, obradio/ispolirao sjedista ventila
- nesto mi se ne svidja ovo "baca na sve tri rupice"......mislim da DLA 160 ulozak ima cetiri rupice a ne tri (provjerit cu 100% pa javim) treba da baca maglu a ne fiskije........

ako pusta neki od ventila kad poskidas filter zraka i auspuh i vrtis motor kao da hoces da palis (posebno se to pokaze ako ga vrtis "na spagu") na rupe usisa/izduva izbacuje dim/paru
jesi li ga probao "zaliti", u onaj mali cep na poklopcu klackalica? ili direktno nekoliko kapi nafte na usis
:!: ako te neko nagovori da probas start-sprej ne namotavaj spagu oko ruke.....zna biti zayebano :mrgreen:[/quote]

nije skidan motor i ostalo što bi pomelo fazu. pod cilindar sam podbacio nešto oko pola milimetra, a stari cilindar i klip su imali puno više pa je radio bez problema. ventile nisam vadio jer sam to radio prije pola godine, vođice su nove, a sad kad malo razmislim može bit da su sicevi ventila začadili dok je puštala ona puknuta karika jer su tad i glava i klip bili čađavi kao dimnjak, a kad ga potegnem na špagu izlazi para na usis i čak dok radi tu ima nafte. biće onda da ne dihtuje ventil...a dizna ima tri rupice, prilično sam siguran, ali sumnjivo mi je da izbacuje kao mlaz, a ne paru. :scratch

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Kompresioni prostor mora biti od 0.8 do 1.1mm.Izmjeri se tako da se na klip stavi komadič olova ili cina stegne se glava okreneš radilicu da klip prođe gornju mrtvu točku,skineš glavu izmjeriš spljošteno olovo i podložiš razliku ispod cilindra usput provjeri brtvljenje ventila tako da u usis i ispuh naliješ malo benzina i ako procuri kroz ventil sljedi poliranje.Tebi su najvjerovatnije ostali otvoreni ventili pošto si izbacio podloške pa ti je cilindar sjeo niže u odnosu na bregastu.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh