Re: TOMO VINKOVIĆ
danas sam ponovo podesio kompresioni prostor i sad je oko 1mm (kad sam ga danas otvorio vidio sam otisak na čelu klipa i to od usisnog ventila koji je pomalo udarao po klipu), ventile sam preštelovao a i provjerio sam da li dihtuju sipajući naftu i nisu propuštali nikako. upalio je ali malo teže dok je hladan, a kad se ugrije pali ko lud (par puta mi se otme špaga koliko jako trzne kompresija unazad), ali čim se ohladi sat-dva, moram ga par puta potezat da upali, namjerno anlaser neću da koristim jer me zanima koliko puta treba potezat dok je hladan da upali. nakon što upali hladan ima vrlo neravnomjeran rad nekih desetak sekundi, pa mislim da ima neku grešku u sistemu goriva, da li je dizna ili treba poštelovat onu ručkicu na koju se gasi (ne znam kako se to tačno zove). usput da pitam kako se ona pravilno podešava?? da li pri paljenju ili u radu?
opet kontam jel ovo donekle i normalno ponašanje jer je temparatura nekih 3-4 stepena ovih dana? da li je loša ideja u zračni filter, tamo uz sami spoj prema glavi, ugradit grijač koji bi pri paljenju u hladnim uslovima grijao zrak? to mi ne bi bio problem napravit a mislim da nije loše jer se grijač užari i puno bi lakše palio?? vaše mišljenje...
zazor ventila je fabrički 0,20 za oba, mada mislim da mu to ne predstavlja problem, jer kad sam ga tek kupio i nakon što je prvi put upalio, tek tad sam mu otvorio poklopac ventila i vi ne bi vjerovali šta je tamo bilo, pravljena osovinica klackalica i to mesingana koja je bila toliko pojedena da su ventili imali, ma lažno je reć, nekih 10-12mm, i to ne samo gore dole nego su letali u sve strane, a radio je...ma ovo je jedan od onih perioda kad naleti ono nešto pa nas jebe u zdrav mozak i prođe na kraju samo od sebe...sad pali, mada ništa skoro nisam novo uradio, dok juče nije...gospodine marfi, mamu ću Vam ja kad Vas se dočepam...jednog dana...