• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

tv821

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

bezimeni, samo jedna sitnica, zazor između ventila i klackalice usisa treba uvijek biti manji nego kod ispuha, dakle kod usisnog je oko 0,25mm, a kod ispušnog oko 0,35mm, sve ovisi kako je proizvođač predvidio. sad ako ti je na na usisnom 0.20mm, na ispušni stavi 0.30mm, a ako u uputama piše drugačije, stavi tako kako piše, ako ne, stavi ovako kako je napisano 0.30 na ispušni ventil.

B

bezimeni

Guest

danas sam ponovo podesio kompresioni prostor i sad je oko 1mm (kad sam ga danas otvorio vidio sam otisak na čelu klipa i to od usisnog ventila koji je pomalo udarao po klipu), ventile sam preštelovao a i provjerio sam da li dihtuju sipajući naftu i nisu propuštali nikako. upalio je ali malo teže dok je hladan, a kad se ugrije pali ko lud (par puta mi se otme špaga koliko jako trzne kompresija unazad), ali čim se ohladi sat-dva, moram ga par puta potezat da upali, namjerno anlaser neću da koristim jer me zanima koliko puta treba potezat dok je hladan da upali. nakon što upali hladan ima vrlo neravnomjeran rad nekih desetak sekundi, pa mislim da ima neku grešku u sistemu goriva, da li je dizna ili treba poštelovat onu ručkicu na koju se gasi (ne znam kako se to tačno zove). usput da pitam kako se ona pravilno podešava?? da li pri paljenju ili u radu?
opet kontam jel ovo donekle i normalno ponašanje jer je temparatura nekih 3-4 stepena ovih dana? da li je loša ideja u zračni filter, tamo uz sami spoj prema glavi, ugradit grijač koji bi pri paljenju u hladnim uslovima grijao zrak? to mi ne bi bio problem napravit a mislim da nije loše jer se grijač užari i puno bi lakše palio?? vaše mišljenje...

zazor ventila je fabrički 0,20 za oba, mada mislim da mu to ne predstavlja problem, jer kad sam ga tek kupio i nakon što je prvi put upalio, tek tad sam mu otvorio poklopac ventila i vi ne bi vjerovali šta je tamo bilo, pravljena osovinica klackalica i to mesingana koja je bila toliko pojedena da su ventili imali, ma lažno je reć, nekih 10-12mm, i to ne samo gore dole nego su letali u sve strane, a radio je...ma ovo je jedan od onih perioda kad naleti ono nešto pa nas jebe u zdrav mozak i prođe na kraju samo od sebe...sad pali, mada ništa skoro nisam novo uradio, dok juče nije...gospodine marfi, mamu ću Vam ja kad Vas se dočepam...jednog dana...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

bezimeni kaže:
vaše mišljenje...
Kad je 3-4 vani ne pali ga
A jesi stavio baš novi cilindar i klip ili samo drugi?

B

bezimeni

Guest

potpuno nov klip, cilindar i karike, iz prodavnice...

Posljednje uređivanje:

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Ako sam dobro shvatio tebi je bolje palio sa puknutom karikom nego sad kad je sve novo.Mora da je marfi ušo u njega.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

potvrdjujem: ulozak brizgaljke DLA 160 S 555 ima cetiri rupice; nebih preporucio ulozak sa drugacijom oznakom

znaci ni ventili ne pustaju a opet nesto izbacuje na usis :roll: kad si vec skidao glavu nista te nebi kostalo da si povadio i ventile, bez obzira sto si to ljetos radio mozda je nesto poslo po zlu u medjuvremenu
jesi li obradio sjedista nakon zamjene vodjica/ventila?
img081b.jpg

opet ponavljam metalne podloske ispod cilindra, sa papirom/prespanom je cista zayebancija, svaki puta kad otpustis i ponovo stegnes glavu dobijes drugaciji kompresioni prostor......ja stavljam malo manje od 1 mm; no to su nijanse
prema onome sto si napisao za brizgaljku ona definitivno nije u redu......kupi novi ulozak (u ITC-u kosta oko 35 KM) namontiraj pa ces osjetiti razliku

za grijac nemas potrebe kad to sve ustimas, alnaser si namontirao.....lakse ti je kupiti poklopac ventila sa polugom za dekompresiju ako vec hoces pomoc pri startanju :mrgreen:

B

bezimeni

Guest

stavio sam danas ipak metalnu podlošku pod cilindar, a dizna sto posto ima samo tri rupe. ma nije mi problem potezat špagu, nego hoću reć da ima kompresiju koja ponekad iščupa špagu iz ruke, jednostavno se vrati natrag...
uzeću diznu ovih dana pa javljam šta se dešava. a znači ova sa tri rupe nije njegova original, jel?
to što izlazi na usis je neznatno, skoro ništa, tek pomalo slini, kap ponekad se sabere...

komar

Član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
132

Kako ti reče edosoko, dihtanje ventila se provjeri sa benzinom a ne sa naftom, kako si ti uradio. Ako ti nešto slini na usis, onda to nije o.k. i treba obraditi sjedište ventila (poliranje sa pastom).

Vjerovatno vas sve zanima više o provjeravanju i podešavanju tih jednocilindričnih motora pa je moguče na ovom linku skinuti pdf sa tvorničkim podastcima o tome.

service.lombardinigroup.it/.../Work%20Shop%20Manual%20GR%203_4%20matr%201-5302-556.pdf

http://service.lombardinigroup.it/docum ... 02-556.pdf

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Bezimeni
Nadam se da te Marfi što pre napisti, samo nemoj da se useli kod mene :roll:

Eto, i ja sam napravijo na moj TV jedno izboljšanje- kučna izrada :mrgreen:

17504365.jpg

17504373.jpg

17504380.jpg

17504388.jpg

17504395.jpg

17504305.jpg

17504299.jpg

Ovom prilikom se zahvaljujem članima, koji več imaju takav ili sličan volan, što su mi pružili pomoč sa njihovim iskustvima. Iz ovog foruma su ZJ, Bagudina, Deva a pogotovo Zbalija. Iz SLO foruma su Sančo i Urošcar.
Svi ovi imaju hidro ili servo volan razno raznih varijanti. Neki su na oko jednaki volani a u stvari različiti pa je tako i moj nastao kao neka treča varijanta.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Zaboravio si podnjeti financiski izvještaj ,pojedinacno po komponentama ... hvala

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Bravo Petre majstore!
Al si ga skocko,,,nemam reči! Svaka čast!
Ide to tebi,,,nema šta... :prayer:
Pozdrav Joe! :mrgreen:

N

NEBA933

Guest

Zdravo svima, a posebno VATROGASCU!
Covece pa dokle vise usavrsavanja? Konkurises za radno mesto u Primi? Super je to kad mozes sa nekima deliti iskustva, zamislite kako je meni kao pocetniku-----NE VERUJEM SVOJIM OCIMA
Pa ovde je stvarno bolje gledati i uciti sta Vi, mislim SVI VI, radite negoli gledati neke naucno/fantasticne filmove!
Ja stvarno nemam reci nista vise osim BRAVO SVIMA KOLIKO VAS IMA! ;)

B

bezimeni

Guest

a peter, ipak si ga napravio! ni fabrički ne izgleda bolje.

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Odlično Petre, bravo, super izgleda. Kako si napunio uljem spojno crijevo između cilindara, ima li zraka unutra? Ja sam zbog toga radio prolazni spoj s jednog cilindra na drugi. Ovako kao što si ti napravio možda brže reagira jer treba manje ulja.

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

a kaj kad ti prvi kraj visi na jednu a zadnji na drugu stran :?: :scratch

Z

zimmerman

Guest

Ako je nekome interesantno malo objašnjenje o načinu rada i proračunu hidrauličnog volana kod poljoprivrednih i radnih strojeva:
hrcak.srce.hr/file/40663

Samo u Google ovo ukucajte i imate file u PDF-u.

Možda nekome pomogne.
:D

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh