• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
A

acapapec

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Grofe druze sta mi se zahvaljujes ,nema potrebe za tim....koliko si ti samo slika postavio u kojima sam ja
uzivao......kao i ostali forumasi,nadam se ;) ...
Nego ima da me strpaju u ludnicu i to brzo :shock:
Posto se bavim musicarenjem pa vezbam na livadi zabacaje ,mestani me gledaju sa cudjenjem...
Zamisli sta li im je na pameti kad su sad videli da sam kupio traktor i vozikam se okolo sa kamerom u ruci :D ...
Brzo cu vam pisati iz ludare izgleda....samo da nekom padne na pamet da me prijavi :blackeye
Pozdrav dobri ljudi

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189

GROF kaže:
... pozdrav lipi bećarima najboljega poljoprivrenoga - foruma!

ddalibor!., ej prijatelju!., pa čekamo te sa slikanim materijalom, komentarima, pofalama, aldamaš???, aj, aj, znam i predpostavljam da si u isčekivanju!., ma svi mi nešto čekamo i isčekujemo!., SRETNO TI!., javi se ...

Bog!., čitamo se ...

prijatelju tko čeka i dočeka ali se i načeka, kako si i sam jednom rekao...ništa još novoga nema što se tiče strojeva, a i proljetno frezanje sam rješio motikom tako da mi sad niti ne treba previše :lol: :lol:

izgubio ovu lozinku, jedva se prijavio, forum je zaštićen ali pravo......

pozdrav ekipi....čitamo se.....

Milky

Član
Tu od
8 Tra 2008
Poruka
161

Pozdrav!
Da li netko zna gdje se u slavoniji(Đakovo-Osijek) mogu kupiti noževi za frezu od Tv-a i da li netko zna dobrog majstora za tomeka?

darkohittner

Član
Tu od
5 Srp 2009
Poruka
203

ne u slavoniji nigdje narući poštom preko telefona 043242077 to ti je broj od prime i narući si koliko ti treba 22 kn komad ako se nisam prevario ,
za majstora to ti ne treba nitko ja svoje tomeke sam popravljam gdje zapne tu ima uvijek odgovora ,reci mi u čemu ti je problem i majstora ču ti naći on radi u vladislavcima na ciglani Tunica majstor Tunica Bošnjak meni je on pokazao sve finte sad ga više ne zovem jer ih znam u dušu ......

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

darkohittner kaže:
....meni je on pokazao sve finte sad ga više ne zovem jer ih znam u dušu ......
hajd odvadi malo :twisted:

C

cicek

Guest

Pozdrav imam TV 522 i imam problem.Kada je traktor u sporom hodu ili u rikvercu čuje se nekakvo drobljenje u mjenjaču.A kada jeu brzom hodu sve je u redu bez obzira u kojoj se brzini nalazi.Ako neko zna što bi to moglo biti bio bi mu puno zahvalan na pomoći.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
cicek - ova dva zubčanika služe za sporohodnu i rikverc,,,i trče na valjčićima...nešto se tu pohabalo...

Pozdrav Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

cicek kaže:
Pozdrav imam TV 522 i imam problem.Kada je traktor u sporom hodu ili u rikvercu čuje se nekakvo drobljenje u mjenjaču.A kada jeu brzom hodu sve je u redu bez obzira u kojoj se brzini nalazi.Ako neko zna što bi to moglo biti bio bi mu puno zahvalan na pomoći.

cicek pozdrav i dobro došao!

Sad teško je ovako reći napamet o ćeu bi se moglo raditi.
Moje su pretpostavke sljedeće:
1. oštećen zupčanik spore i rikverca
2. luft na zupčaniku od sporih i rikverca
(inače taj zupčanik se u mjenjaču nalazi u lijevom gornjem kutu i skroz unutra je,
Te kod njegovog skidanja treba paziti na valjčiće po kojima se on „vozi“)

Ubiti što god je treba da se skida poklopac mjenjača dole da bi se našao točan uzrok kvara!

darkohittner

Član
Tu od
5 Srp 2009
Poruka
203

Tako je zbalija je tu u pravu i ona prethodna slika sve objašnjava tako da ili skidati ili čekati da pukne do kraja ,ako ne drobi nešto posebno jako ne diraj ako baš se jako čuje i drhte ručice mjenjaj zupčanike koji je na slici i nove valjčiće nije neka skupa investicija....naravno samo ako se ima para a ne kao ja ...

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

malo se radilo

Uploaded with ImageShack.us
bilo je malih poteskoca sa vucom ovako natovarene prikolice,posto je dutina ovih oblica bila duza do sam prikolice vagala je prikolicu i vise puta mi razdizala zadnji kraj,a tu je i nastupila jedina mana zgloba tome vinkovica ako se vrlo malo namota voaln u bilo koju stranu nizbrdo prikolica ga pogura i odmah ga uvrne ili iskrene sreca pa ima veliki vagir pa ga zadrzi za rudu.......

a posle toga novi par opanaka za prikolicu 7.50 r16 skinute sa dzipa kako ce se pokazati vidjecemo,uglavnom oznaka im je bs i nema nigdje oznake koliko mogu podnijeti tereta ali sam misljenja da mogu podnijeti 5 puta vise tereta nego sto toma moze povuci

Uploaded with ImageShack.us

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Martix ,opanki oznak "C" su veče nosivosti , skraćem od comby ili ti kombi po staroslavenski .
Gume na đipu nemaju razloga imati povečanu nosivost osim za mazohiste .

A

acidworks

Guest

Cao svima, vidim da ste na ovom forumu veoma aktivni, i koliko sam primetio znate sve o ovim traktorcicima, pa sam se prijavio posto imam jednu zavrzlamu s TV-om 521 koji je moj otac nedavno kupio.
Evo o cemu se radi. Kada je kupio traktorcic, hteo je da ga lepo sredi, i ofarbao ga je, i osposbio, tako da sad lepo izgleda, i odlicno radi, ali je semu rasporeda brzina izgubio. Pa ne zna tacno sta je sta na reduktoru i menjacu. Pa ako neko moze da nacrta ili objasni kako brzine idu kod njega, bio bih mu veoma zahvalan. Samo to nam fali da ga mozemo staviti u funkciju.
Hvala vam unapred! :)

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

puknuti

bas sam te imao na prikolici sa oznakom c i ovaj teret sto sam tovari gore na slici,jedva su podnijele neznam sto ali su se izduvale,odnosno dosle ko palacinke,provjeravo sam unutrasnju gumu i sve uredu sa njom,jednostavno su premeakne,a ove nisu bas za dzipa izgleda da su za kakovg kamiona,bile su na dzipu kako sam ga kupio,i bas je auto bile neduobno sa njima truckalo je ko u kamionu,ali za snijegai blata su bile idealne,nisam siguran ali imaju preko 10 plata...........

acidworks

neznam na sta mislis,da li nezante kao ubacit brzine na traktoru ili ne znate kako ih poredati u mjenjacu

ako neznate kako tomicu usaltati u brzinu to ti ide ovako:

dakle sa desne strane traktopra prva rucica gledano sa sjedista traktora ti je mjenajc i ona ide u raspredu;
skroz do kraja prema sjedistu je prva,pa onda ide izbacen hod,pa onda druga brzina pa opet izbacen hod pa skroz do kraja treca brzina
a druga rucica ti je reduktor dakle sa njom ti je slicno ko i sa rucicom mjenjaca
dakle skroz do kraja prema sjedistu ti je spora pa ide izbaceno pa sledeci stepen ili na sredini rikverc pa ide izbaceno i onda skorz do kraja naprijed je brza ili direktna kako je vec neko zove......

A

acidworks

Guest

matrix123456

Mislio sam bas na to sto si napisao. Prvi put sam uzeo takvu vrstu traktora, pa me to zbunjivalo. Sad shvatam da izmedju svake brzine on ima izbacen hod. Hvala ti mnogo. :)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Matrix
Ma ove če ti gume podnijeti što god bio ti ložijo na prikolicu a da nju vučeš sa tvom Tomom. Izgledaju dosta masivne.
Vidim kako ti dugačke stvari voziš koje ti razdižu zadnji kraj :scratch to ti može bit jako opasno. Nemoj se previše igrat ovako, barem ne nizbrdo.

acidworks
Eto ti slike armature od moj TV, vidi se pomalo naljepnica i tako i raspored brzina.

merilnik-pritiska-olja-foto_10744305_15013377_15080220.jpg

merilnik-pritiska-olja-foto_10744305_15013377_15633276.jpg

armatura-po-dograditvi-foto_10744305_14502654_15095029.jpg

A

acidworks

Guest

Hvala ti za slike, sve se lepo vidi. Svaka cast za tvog Tomu, izgleda super! Jos jedno pitanje imam, jel ima TV-521 blokadu diferencijala kao i tvoj 731? Ima i moj TV 3 rucice sa leve strane volana, jedna je vratilo, druga, je hidraulika, predpostavljam da je ta treca onda blokada diferencijala?

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284

Firemanpeter, viđao sam ti taktor na slikama na forumu, stvarno svaka čast, izgleda kao bombon! Jesu to radni strojevi, ali lijepo je vidjeti da čovjek drži do svog stroja!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

acidworks kaže:
Hvala ti za slike, sve se lepo vidi. Svaka cast za tvog Tomu, izgleda super! Jos jedno pitanje imam, jel ima TV-521 blokadu diferencijala kao i tvoj 731? Ima i moj TV 3 rucice sa leve strane volana, jedna je vratilo, druga, je hidraulika, predpostavljam da je ta treca onda blokada diferencijala?

acidworks pozdrav!

Što se tiče rasporeda brzina i broj ručica, te njihova funkcija,
kao i ova shema brzina koju je stavio firemanpeter važi ti za serije
400, 500 i 700 traktora Tomo Vinkovič. Malo prolistaj ovu temu i načičeš dosta odgovore
na pitanja koja se tebi otvaraju, pa ako slučajno ne bude što razjašnjeno ili opisano pitaj.
Jer zadnje vrijem se samo duplaju postavi sa jednom te istom tematikom.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

firemanpeter
da bas su masivne,i sigurno ce trajti dosta godina jer sam se dosad namjenjo guma i guma,pa u jednoj godini promjeni sam bar 3 para,sve neki falsevi,premekane itd...
da jest opasna ovolika duzina a zao mi ih skracivat jer mi bas takve i odgvaraju

acidworks

ma nema problema ovde smo da pomognemo
sto se tice rucice blokade to ti je rucica koja se nalazi sa lijeve strane traktora i skorz do kraja je tamo blize motoru,ukljucje se tako sto se blago pomjeri volanom lijevo desno,a zato vrijeme pokusavaj da je uzubis odnosno ubacis u stepen,e kad je uzubis onda traktoru mora se kretati samo pravo ni lijevo ni desno to valjda znas,iskljucivanje je lakes samo gurnes od sebe rucicu nije potrebno mrdanje volanom

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh