• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
FIREMANE ..ja bih više nešto kao to na tvom željezu protu prevrtanej te dvi gori .....

One moje gori nisu okretne koje ti želiš. Ako napraviš dvije lampe, jednu okreneš napred drugu nazad onda netrebaš okretne.
Ili napraviš kak ja imam, za vožnju netrebam ništa okretat. Onu pozadi sam stavijo okretnu radi toga da mogu posijat i pored traktora ako zatreba.

PS
Gvozdeni1, kutrica (kao što ti kažeš tome) je stvarno priručna stvar, nikad nisam požalijo što sam ju napravil.

Posljednje uređivanje:

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
pa odakle mi lefektor od 12 v .....
Vidi moju. Savrseno svetli nocu, a ima i klic-klac prekidac. Kupio ga za 5eura u prodavnici za rezervne delove. 1 rupa i 2M kabla. Sad sam narucio prednje farove, jer su raspali. Cenu jos ne znam...

Pozdrav!!

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
One moje gori nisu okretne koje ti želiš. Ako napraviš dvije lampe, jednu okreneš napred drugu nazad onda netrebaš okretne.
Ili napraviš kak ja imam, za vožnju netrebam ništa okretat. Onu pozadi sam stavijo okretnu radi toga da mogu posijat i pored traktora ako zatreba.

PS
Gvozdeni1, kutrica (kao što ti kažeš tome) je stvarno priručna stvar, nikad nisam požalijo što sam ju napravil.

ok ja cu lako napravit da budu okretne( :lol: ) nego reci mi koliko si ih platio

p.s. evo neka stranica za svijetla http://www.jakopic.hr/index.php?page=shop.browse&category_id=20&option=com_virtuemart&Itemid=64

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Vidi moju. Savrseno svetli nocu, a ima i klic-klac prekidac. Kupio ga za 5eura u prodavnici za rezervne delove. 1 rupa i 2M kabla. Sad sam narucio prednje farove, jer su raspali. Cenu jos ne znam...

Pozdrav!!

a di cu vidit tvoju:?::?:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Tomislav, ako sam ja tebe dobro shvatil ti bi napred ugradil pa da budu okretne da mogu svjetliti i otraga?

Šteta kaj ti na ovoj stranici ne pišu i cijene (okrenulo bi se tebi sve oko tebe) ;)

a dobro si napisa...a posla san in ja e mail pa rec ce mi cienu

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Play
Pošto pitaš za lampu eto ti prijedloga. Ova radna lampa pozadi je okretna. Več je dosta vremena prošlo od kupnje ali čini mi se da je koštala 18€.

montaza-dodatnih-luci-foto_10744305_14502668_16038411.jpg

moj-tomo-731-foto_10744305_12719525_15647008.jpg

Gvozdeni1
Naorao se Toma puno, a vidim još ima puno za poorat.

na ovoj donjoj slici di ovo svijetlo gori ...predpostavljam da traktor nje pod gasom tj da je na minimalnom broju okretaja..pa kako ti svijetlo ovako jako gori .-..koliko zna u mojih susjeda koji imaju imt 539 svijetla jako looooše gore

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
na ovoj donjoj slici di ovo svijetlo gori ...predpostavljam da traktor nje pod gasom tj da je na minimalnom broju okretaja..pa kako ti svijetlo ovako jako gori .-..koliko zna u mojih susjeda koji imaju imt 539 svijetla jako looooše gore

Gori dobro skroz, bilo gasa ili ne. Tako bi trebalo bit i kod tvojih susjeda. Vjerovatno njima stalno loše gore pa su u pitanju svetla (čitaj loša) a ne da je nešto drugo krivo.

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Gori dobro skroz, bilo gasa ili ne. Tako bi trebalo bit i kod tvojih susjeda. Vjerovatno njima stalno loše gore pa su u pitanju svetla (čitaj loša) a ne da je nešto drugo krivo.

a jel ovo gore priko alternatora ili akumulatora

A

aky79

Guest
pozdrav svima moze li mi neko reci gdje bi mogao nabaviti regler za tomu vinkovica 521

S

staffmen

Guest
Evo jedno riješenje za motorku.

:rolfer::rolfer:
svaka ti cast. dobro si se sjetio.

jel se smije znat od kuda si iz gorskog kotara.
imam tetu u gerovu. pa se mozda i koji put vidimo:partyman:

da se nadovezem za ovo za svjetla.
svjetla moraju konstantno svjetliti jednako bez obzira na broj okretaja u motoru. Zato jer svjetla su spojena na akumulator.

Npr tomos automatic ima umjesto akumulatora zavojnicu i ona ne daje napon konstantan, nego ovisi o broju okretaja magneta (motora).
zato svjetla ne svjetle konstantno stalnom jacinom.

netko je napisao da jel su svjetla spojena na alternator.

svjetla ne mogu biti spojena na alternator, zapravo mogu ali nece svjetliti, zato jer Alternator ne moze raditi bez akumulatora.

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
:rolfer::rolfer:
svaka ti cast. dobro si se sjetio.

jel se smije znat od kuda si iz gorskog kotara.
imam tetu u gerovu. pa se mozda i koji put vidimo:partyman:

da se nadovezem za ovo za svjetla.
svjetla moraju konstantno svjetliti jednako bez obzira na broj okretaja u motoru. Zato jer svjetla su spojena na akumulator.

Npr tomos automatic ima umjesto akumulatora zavojnicu i ona ne daje napon konstantan, nego ovisi o broju okretaja magneta (motora).
zato svjetla ne svjetle konstantno stalnom jacinom.

netko je napisao da jel su svjetla spojena na alternator.

svjetla ne mogu biti spojena na alternator, zapravo mogu ali nece svjetliti, zato jer Alternator ne moze raditi bez akumulatora.

Muka čovjeka natjera da razmišlja uvjek problemi kamo snjom a pogotovo kad je vinča na traktoru.

Ja sam ti iz Moravica to ti je od Gerova 50km.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh