Capice(zabice) sam prosle nedelje kupio sa srafovima i maticama, made in HR. Motor kad vracas, treba da imas spojnicku. To je ta osovina sa zdljebovima, na koju naidje lamela. To sam ja rucno pravio od kockastog drveta. Sutra cu da naslikam. Pre sklapanja kvacila spojnicku treba da gurnes kroz lamelu i stavis na mesto. posle nabacis korpu i zategnes. Vrh spojnicke treba da bude unutrasnja mera lezaja u zamajac, da bi usao a da ne klamca. Poduzetak treba da bude unutrasnja mera lamele i to je to. Motor ce sam da naleti. Nas dvojica smo nabacili motor bez dizalice i daske, samo jedan kais ispod sto smo dizali. Nadam se da sam bio jasan.ne kužim ali u HR za PE 18 jedva sam našao lamelu i košaru a samo capice bi bila naučna fantastika naći
veliki mi je problem vraćanje motora da sjedne na svoje mjesto vidim čovjek ga potkloco panjem i letvom i sve vratio nazad a ja se koljem po par sati da sjedne na svoje mjesto da ne izgura osovinu u getribupa
ima ko koji savjet za nabacivanje motora ???
gdje nabavljte djelove za svoje oltajmere ???
Pozdrav svim članovima foruma.ne kužim ali u HR za PE 18 jedva sam našao lamelu i košaru a samo capice bi bila naučna fantastika naći
juče mjenjao kočnice nigdje nema novih za kupiti dao onda stare na obnovu
tip mi naljepio predebele kočnice pa bubnjevi nejdu gore, pola dan izgubio dok ih nisam smanjio na dimenziju da se može montirati
sada koči savršeno
veliki mi je problem vraćanje motora da sjedne na svoje mjesto vidim čovjek ga potkloco panjem i letvom i sve vratio nazad a ja se koljem po par sati da sjedne na svoje mjesto da ne izgura osovinu u getribupa
ima ko koji savjet za nabacivanje motora ???
gdje nabavljte djelove za svoje oltajmere ???
http://img833.imageshack.us/i/image033a.jpg/
e tu si trebao staviti jedan ležaj NKIS 20 a drugi 6004 i tada tvoji problemi nestanu zauvijek
A kaj bi tek onda bilo da mora sklapati traktor koji ima dvostepeno kvačilo, a sa tim i dvije lamele :scratchLimeni3333
Ja sam motor sam stavijo nazad na traktor, bez problema. Trebaš lamelu dobro postavit u centar da ne zajebava sklapanje, kako to ide več su ti rekli. A motor ja na jednoj strani (kod kvačila) podložim na nosač od haube sa klocnama i klinovima, a kod remenice stavim dizalicu na kotačima. Sa dizalicom onda reguliram da je motor fino u ravnini, a sa klinovima da je na pravoj visini. Kad je to sve poštelano uguram traktor polako napred na motor, ako treba još nešto iznivelirat to središ i onda guram traktor dalje. Ovako sve polako i bez neke veče sile sklopi se to.
Za zadnje kotače več imam, tako sad imam za sva četiri kotača. Full oprema kako ti kažeš.
Inače jedne kamionske (par) su mi bile čak malo premalo materiala za ove jer sam preradijo u drugi obik pa su gušče ove sad. Bilo bi dosta da sam povarijo ostatke ali to je puno posla. Imao sam još neke razerva za ono malo što je tu sfalilo.
A imaš ti još kamionskih , to bi meni pre toga dobro došlo.
Eh sad ih imam napravljene pa je OK.
Kažeš samo jedan NKIS (znači sa valjcima), još bolje oba dva Jel?
Danot
Imao si puno posla za vikend, radilo se po cjele dane jeli? A dobro, važno da si posložijo pa da onda ide mašina. :supz:
Limeni3333
Ja sam motor sam stavijo nazad na traktor, bez problema. Trebaš lamelu dobro postavit u centar da ne zajebava sklapanje, kako to ide več su ti rekli. A motor ja na jednoj strani (kod kvačila) podložim na nosač od haube sa klocnama i klinovima, a kod remenice stavim dizalicu na kotačima. Sa dizalicom onda reguliram da je motor fino u ravnini, a sa klinovima da je na pravoj visini. Kad je to sve poštelano uguram traktor polako napred na motor, ako treba još nešto iznivelirat to središ i onda guram traktor dalje. Ovako sve polako i bez neke veče sile sklopi se to.
E Bagerista hvala, netreba mi više, sad ih imam. Jedino ak napravim Tomu sa duplim kotačima :lol: hehe, šalim se. Ništa od tih kotača.
Slažem se, skupi su lanci, barem ovi debeli. Reko mi neki da za malog Tomu, dimenzija 16 x 6,00 čak koštaju oko 250€ :rolleyess:. A mislim da nisu samo manjih dimenzija od mojih 16 X 7.50 nego su i tanji lanci. Neznam dal bi vjerovao tom liku što mi reko za cjenu, meni je to skupo too much.
A ti si sa zimskim lancima zagračao sijeme , dobro si se snašao.
E Bagerista hvala, netreba mi više, sad ih imam. Jedino ak napravim Tomu sa duplim kotačima :lol: hehe, šalim se. Ništa od tih kotača.
Slažem se, skupi su lanci, barem ovi debeli. Reko mi neki da za malog Tomu, dimenzija 16 x 6,00 čak koštaju oko 250€ :rolleyess:. A mislim da nisu samo manjih dimenzija od mojih 16 X 7.50 nego su i tanji lanci. Neznam dal bi vjerovao tom liku što mi reko za cjenu, meni je to skupo too much.
A ti si sa zimskim lancima zagračao sijeme , dobro si se snašao.
Jeste firemanpeter,imalo posla preko vikend, ne samo preko dan nego i do 10,00 u noci, sta da se radi kada je vreme ograniceno, dva puta sam skidao motor, prvo sam proverio kvacilo pa sostavio sam, posle kada sam otvorio diferencijal i nasao slomjeni lezaji, nije mi bilo bas jasnije kako se vadil onaj zupcanik gde su oni 2 lezai 6004,( mnogo tesko se vadi zupcanik, pa sam pomislio da se skida cela osovina ) pa sam opet skidao motor,:madmana: ali sada nisam mogao da guram traktor, zato sto su bili izvadeni oba rukavci, i morao sam da guram motor:madmana:, ali snasao sam se nekako.
Spremio si ti traktor za zima, dobro si ga "potkovao", nego sta je onaj drugi tomo pozadi, opet nesto se radi...
Pozdrav...