• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
R

rene

Guest
paljenje

motor mi je dobar , ali sad kod -10 teško pali,dali postoji mogućnost da se ugradi grijać kao na ostalim traktorima ali negdje kod usisa, ima li tko iskustva s time, mislio sam ugraditi kod usisa ali bi li s time nešto dobio? evo slike usisa,

Prilozi

• DSCN1098 (Medium).JPG
    DSCN1098 (Medium).JPG
    50.2 KB · Pregleda: 216
  • DSCN1096 (Medium).JPG
    DSCN1096 (Medium).JPG
    55.3 KB · Pregleda: 234

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Pa ako ti je motor dobar nebi smijeo teško paliti,ako ti vrti 5-6 puta to ti je normalno na takvim temperaturama.

Šta se tiče grijača imaš to vec na forumu na nekim stranicama ispred jedan član foruma je stavijo al neznam točno koji čan vrti malo u natrag stranice pa ćeš naći sve ti je ljepo poslikano i objašnjeno tamo.
Sigurno da je bolje sa grijačem nego bez njega.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
rene, jel ta usisna grana od aluminium?
ak je aluminium tesko je to ugraditi...

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
Pozdrav svima!

Prvo da ti čestitam na kupnji PE-18, dobro ga zali, i neće bit problema! Menjač je takav kakav je,,,al se čovek navikne na to...

Što se tiče eurodisela...:scratch
Navodno ljudi pričaju da je Eurodizel suvlji od D2, pa zbog toga pumpa ima lošije podmazivanje...pogotovo kod TV! Usuo moj ujak eurodisel u TV da proba...radi fenomenalno, bolje pali, ima snagu bolju u oranju, nego D2...uglavnom kako je on pričao, nikad više D2 neće sipati, samo eurodisel!
Nije potrošio 10-15litara...i pumpa crkla!
E sad kome verovati? Nerazum se u nafte i derivate, kako i šta i zbog čega?
Al mu je pumpa crkla u to sam siguran!
Navodno kod nas od 2011-te ukidaju totalno D2, tako da će biti samo eurodisel na benzinskim pumpama...
A onda neznam šta ćemo sipati,,,ako je priča tačna, i crkla pumpa zbog goriva, onda će se morati dodavati i malo dvotaktola, ili već nezna ni ja kojekakvih aditiva...

@rene - dobar posao...odlično ti ide kako vidim.

Evo ja sam dodao ralicu na moj TV...samo još da rešim kopčanje, i udri po snegu! Još bih dodao i nazad jednu, da neidem prazan u rikverc...

@gvozdeni - pa ti nisi u oranju...:supris: vreme idealno...:lol:

ajd pa narode...
živi bili...
pozdrav joe!:mrgreen:

p.s. - koliko je visok TV 7xx sa originalnim zaštitnim ramom???
nadam se da mi slike neće biti obrisane, jer su većeg formata nego 800x600...

To je istina za eurodizel. Mada i ja to sad sipam u kamion, jer imam dosta losih iskustva sa D2 zimi. Nisam cuo da ce ukinuti D2:scratch
Vreme je idealno Joe... samo ja nisam bio kuci od prekljuce... Juce uvece u 9 stigao kuci, a od oranja nista. Tomu nisam ni palio.
Odlicna ti je ralica:rolfer::rolfer::rolfer:
Moja ralica je zena... Ona cisti sneg:D
Firemanpeter
Kod tebe ima dosta snega...

Pozdrav!!!

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Danot prijatelju ma nije nikakav problem samo ako imaš sa čim.Istokariš dve pikse od aluminija i narežeš navoj u nutra izbušiš rupe na usisnoj grani i ovo zavariš na njih i poslje spojiš preko releja na grijače da ti ne spali prekidač.

Dal ima snjega kod tebe?

R

rene

Guest
gle traktor je 1990 godina a nikad još nije ništa dirano na njemu, možda treba i mali servis, morat ću kod nekog majstora da sve pregleda

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ma nisam ja rekao da nije to izvodlivo, pikse svakako da trebaju, za rupe nije problem, ali mali problem je sto nemoze to svakog zavariti, ipak je aluminium, treba pravi majstor a i alat.
Evo jedna ugradnja, mislam da je bio vinogradnik Tomo:

Uploaded with ImageShack.us

Ima malo snega, oko 5 sm...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
da, cijeli i usis i motor je od aluminija
Tamo kod koljena iza filtra zraka je neko zadebljanje , vjerojatno je tamo predviđeno za griječ.
Kakvi , kolike snage , na kraju i na koji pogon nije poznato .
Može biti da tamo ide indikator zaprljanosti filtra zraka .
Ako je motor dobar nemoguće je da teško pali , te ralacije ne mogu biti obrnuto proporcijalne .
Pitanje da li ga pravilno pališ?
Da li ima mogučnost dodatnog ubrizgavanja tj. čoka?

R

rene

Guest
da, baš u tom zadebljenju je otvor, ali je zatvoren, pa ima kod nas u massivi u bjelovaru za kupiti nešto kao svijećica s grijaćem i ulaz za naftu, kad se zagrije ubrizgava topli naftni mlaz u usis, tu sam mislio ugraditi, samo bih trebao probušiti i urezati navoj

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
...rene dobro ti je puknuti rekao ako je sve u redu netreba ti grijač jer bi ga stavili u tvornici.
...Danot ja cu ti zavarit alumini ako ti treba nije ti to problem variti jer se isto vari kao i željezo sa co2 samo ide aluminiska žica i argon te druga ručka na aparatu za silu možeš i sa autegenim se pomoći i komadom aluminiske žice al mora biti čisti alumini. Snjega ima kod nas dosta a temperature jučer u jutro -21 radio sam noćnu pa smo gledali

R

rene

Guest
ugradio sam servovolan i zanima me da li ima tko na forumu da si je stavio servo kvaćilo na tomu , ako ima neka se javi

Prilozi

• DSCN1091 (Medium).JPG
    DSCN1091 (Medium).JPG
    68.7 KB · Pregleda: 256

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ugradio sam servovolan i zanima me da li ima tko na forumu da si je stavio servo kvaćilo na tomu , ako ima neka se javi
Aha , naliješ vodu u čizmu to ti je najbolj servo:rolfer:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
je da po lijeti, al po zimi se smrzne voda
Pa osim kaj smrznute vode treba više za isti efekt "servanja" , meni osobno ništa ne smeta smrznuta voda .
Možda bi mogao nešto iskombinirat sa zrakom , naime "kuplungiranje" sa zrakom je već u praksi u kombinaciji s komandama za invalidne vozaće .
Ako si istinski zaljubljanik a u elektronici si doma ne bi ti smio biti problem kombinacija s servo motorom i pripadajučom elektronikom , no imaš li toliko živaca ?

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Tamo kod koljena iza filtra zraka je neko zadebljanje , vjerojatno je tamo predviđeno za griječ.
Kakvi , kolike snage , na kraju i na koji pogon nije poznato .
Može biti da tamo ide indikator zaprljanosti filtra zraka .
Ako je motor dobar nemoguće je da teško pali , te ralacije ne mogu biti obrnuto proporcijalne .
Pitanje da li ga pravilno pališ?
Da li ima mogučnost dodatnog ubrizgavanja tj. čoka?

Ja mislim da je to zadebljanje namjenjeno za MAF senzor, a ako ne, onda za EGR:scratch

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
dsci0005u.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

dsci0006a.jpg

dsci0007s.jpg

Evo nekoliko slikica od današnjeg čišćenja snjeg kojeg je noćas napadalo opet dosta. Bit ce i video.

R

rene

Guest
Pa osim kaj smrznute vode treba više za isti efekt "servanja" , meni osobno ništa ne smeta smrznuta voda .
Možda bi mogao nešto iskombinirat sa zrakom , naime "kuplungiranje" sa zrakom je već u praksi u kombinaciji s komandama za invalidne vozaće .
Ako si istinski zaljubljanik a u elektronici si doma ne bi ti smio biti problem kombinacija s servo motorom i pripadajučom elektronikom , no imaš li toliko živaca ?

bavim se profesionalno elektronikom, pa mi je tomo eto nekako hoby, od kad sam ga kupio prije 2 godine, ugradio sam si servo volan, ralicu i led rasvijetu pa valjda ču i to servo kvačilo nekako savladati, ma ja sam ti mislio nekako s dva cilindra riješiti kvačilo, moja bolja polovica bi nekad malo vozila tomu, al je kvačilo dosta tvrdo, pa da ne moram ja čistit snijeg, hahaha

Prilozi

• PICT1617 (Medium).JPG
    PICT1617 (Medium).JPG
    66.7 KB · Pregleda: 184

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
bavim se profesionalno elektronikom, pa mi je tomo eto nekako hoby, od kad sam ga kupio prije 2 godine, ugradio sam si servo volan, ralicu i led rasvijetu pa valjda ču i to servo kvačilo nekako savladati, ma ja sam ti mislio nekako s dva cilindra riješiti kvačilo, moja bolja polovica bi nekad malo vozila tomu, al je kvačilo dosta tvrdo, pa da ne moram ja čistit snijeg, hahaha
Ajde prezentiraj ideju .

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh