R
rene
Guest
Ajde prezentiraj ideju .
bio sam na servisu sa autom i tako usput pitao mehaničara, on mi predložio od stare tipe mercedesa serije 123, kvačilo
Ajde prezentiraj ideju .
...Danot ja cu ti zavarit alumini ako ti treba nije ti to problem variti jer se isto vari kao i željezo sa co2 samo ide aluminiska žica i argon te druga ručka na aparatu za silu možeš i sa autegenim se pomoći i komadom aluminiske žice al mora biti čisti alumini. Snjega ima kod nas dosta a temperature jučer u jutro -21 radio sam noćnu pa smo gledali
A to... ali to nije servo :scratchbio sam na servisu sa autom i tako usput pitao mehaničara, on mi predložio od stare tipe mercedesa serije 123, kvačilo
Istreniraj si prste ko sanader pa buš malim prstom fatal kvačilovidiš, o tak nečem sam i ja razmišljao. kod mene je problem kvačila na frezi, naime meni je dodatni problem što imam kratke prste pa mi nakon nekog vremena oslabi brzina reagiranja...uglavnom ja sam razmišljal da se primjeni neki servo motor ili el magnet, ne znam...dal neko zna na koji način rade kvačila na nekim solo ili husqvarna kopačicama. piše da rade na pneumatskom principu...
A to... ali to nije servo :scratch
Mislio sam da kombiniraš nešto s hidraulikom od TV -ja .
U principu ne vidim zašto je kvačilo od TV toliko tvrdo osim velikih otpora u sajeli .
razmišljao sam i o tome, povezati s hidraulikom , al jednostavnije je s dva cilindra, jedan povežem s pedalom a drugi do poluge kvačila, a posuda s uljem negdje kod sica, mada tvoja ideja s elektromotorić:supz:em nije loša, morat ču i to malo razmotriti
a možda da kupim novu sajlu za kvačilo i malo podmažem, ma to će biti još najefikasnije
ja nisam stavio na ralicu kotaće (nemam ih)
, da li sa njima reguliraš visinu ralice ili ?
da, baš u tom zadebljenju je otvor, ali je zatvoren, pa ima kod nas u massivi u bjelovaru za kupiti nešto kao svijećica s grijaćem i ulaz za naftu, kad se zagrije ubrizgava topli naftni mlaz u usis, tu sam mislio ugraditi, samo bih trebao probušiti i urezati navoj