D
dalmatino
Guest
Dragi moji forumaši. Ja danas uspije riješiti hidrauliku na svom PE-18. Je me iznervirala ali sad radi kako triba
Dragi moji forumaši. Ja danas uspije riješiti hidrauliku na svom PE-18. Je me iznervirala ali sad radi kako triba
DANOT je napisal:"21, konusni zupcanik nemoze da pritisce tanjirasti, nego tanjirasti pritisce konusni ako ne ustimas sa instrument limove na diferencijala. "sa njegovim navodom se slažem.
kakav je kvar bio
Znači, dobro sam ga procijenio. Moj susjed ima za tu namjenu drljače napravljene od lanaca sa dužim i kračim zupcima. Napravljene su za stočnu vuču, ali ja sam ih koristio sa Tomekom. Problem je što ih ne možeš dići, ali mislim da rade bolje od ovih.
U stvari je tako kako kažete. Pravilno je da se tako to uštela, znači sa tanjurastim.
A može se nešto malo zazora pridobit ako se konusni pomica, pomicanjem prema napred. Ako nazad onda se smanji zazor.
Da možeš sravit "osovinu" kroz sve i noževa više nego na "običnoj" jer imaš dva hvatišta.Onda ju nesmiješ spustit do kraja jer će ić preduboko.
@joekiki
Da,bas na tu frezu mislim,izvinjavam se,pokusao sam par puta da postavim sliku,ali bezuspesno,trazeci po netu i oglasima normalnu frezu nasao sam ovu,ispostavilo se da je u "komsiluku",preko reke;-)
@bertolini
Hvala na odgovoru,drago mi je da si razumeo sta hocu.jel ti imas ovu frezu?zanima me kako su nozevi pricvrsceni,jer cini mi se da nije kao kod klasicnih freza,cak sta vise,nozevi su iz jednog komada(2 u 1),nadam se da me razumete.kako mislis,ici ce preduboko?
Ova je freza specijalizirani alat. Ne bi li bilo šteta od nje raditi klasičnu frezu? Možda bi bilo bolje da ju prodaš i sebi kupiš rabljenu klasičnu.
pozdrav svim članovima foruma...vidim da ima dobrih znalaca ovdje o ovoj legendi medju traktorima...
ja imam tv 522 1986 g....zmaj mali od traktora... sad je trenutno u fazi sređivanja, radim malo na struji jer se dosad na štrik palio...
pozdrav svim članovima foruma...vidim da ima dobrih znalaca ovdje o ovoj legendi medju traktorima...
ja imam tv 522 1986 g....zmaj mali od traktora... sad je trenutno u fazi sređivanja, radim malo na struji jer se dosad na štrik palio...
Ova je freza specijalizirani alat. Ne bi li bilo šteta od nje raditi klasičnu frezu? Možda bi bilo bolje da ju prodaš i sebi kupiš rabljenu klasičnu.
Znači konusni zupčanik se stavi kako mora ići da nema lufta naprijed nazad a onda eventualno se rukavci mogu podložit s debljim dihtungom ako se čuje da nešto zuji, struže ili što već u zadnjem diferencijalu prilikom okretanja kotača kotaća dok je traktor u zraku i motor ne radi. Zanima me što bi Edosoko rekao na ovo sve?