Poštovani forumaši ...pitanje dva u vezi ulja
Dakle curi mi ulje očigledno iz prvog dijea zubčanika hipeno...slijeva se negdje dolje...u čemu bi mogla biti stvar?
DA li su mjernici hipenola u prednjem pogonu manji (tj kraći) od onoga u zadnjem pogonu?
Zašto mi je hipenol u zadnjem pogonu skoro ko majoneza...nije toliko gust ali nije niti puno manje? u čemu je tu problem? pretpostavljam da bi ga trebalo možda promijeniti? i zašto mi na zadnjem spoju ispod hidrauličnog klipa lagano ulje curka van?
Hm....pitanja ko u pričui....
Hvala svima na odgovorima.
Btw...riječ je o tv 522, 81g
Ovo boldano baš ne razumem :roll:
Ako ti negde curi onda dobro sve operi pa češ onda odmah vidjet odkud i gde curi. Pa ako onda nebude nešto jasno, samo pitaj. A sad ovako može curit bog zna gde.
Mjerači mislim da su različiti.
Ako ti je ulje kao majoneza onda si dobro predpostavijo da ga treba mjenjat.
Ispod hidrauličkog cilindra ti je oddušak pa ako je previše ulja onda ga tamo gura van.
Pozdrav svima,
ne pišem često, svojevremeno sam imao neka pitanja oko ugradnje hidro volana iako su odgovori izostali snašao sam se preko Peterovih slika. Evo malo sam sredio tomicu napravio nekoliko poboljšanja uglavnom po uzoru na Peterovog tv730. Evo koja slikica, traktor je 83` god. Planiram još ugraditi alternator pa me zanima da li oduzima snagu jer sam primjetio da mi hidro volan oduzima nešto snage.
poz...
Pozdrav svima,
ne pišem često, svojevremeno sam imao neka pitanja oko ugradnje hidro volana iako su odgovori izostali snašao sam se preko Peterovih slika. Evo malo sam sredio tomicu napravio nekoliko poboljšanja uglavnom po uzoru na Peterovog tv730. Evo koja slikica, traktor je 83` god. Planiram još ugraditi alternator pa me zanima da li oduzima snagu jer sam primjetio da mi hidro volan oduzima nešto snage.
poz...
Ako bog da sreće treba ga odzračiti ... koji je to tip TV-a?
Ima i na visokotlačnoj pumpi .i onda vrti dok ne probije na cijevi kod dizne , jasno ..treba je otpustiti .
Prepostavljam da je sve drugo OK . ima goruva , propustan filter itd.
imaš kakvu sliku ?:madmana: osjećam da trebaš pravu početnićku poduku iz odzračivanja .
Dakle prvo na vijku jedan (1) ..tako da dođe nafta bez mjehurića
Sljedeće na vijku dva(2) , to je vijak na odvijač ili ključ 10 ...opet puštaj da dođe nafta bez mjehurića .
NA kraju otpusti maticu na visokotlačnoj cjevi tri (3) ...
Da bi tu procurila nafta treba okretati motor , rekli bi anlasati .
Možeš i preko kurble dako je imaš ...možeš i štrik .
KAo predradnju daj puini gas i čok (ako ne znaš kaj je čok ostavi za drugu lekciju) .
Povuci dekompresor da olakšaš anlaseru i akumulatoru .
Kad gore procuri nafta stegni maticu tri(3) , otpusti dekompresor i nakon 3-4 okreta mora primiti.
Ako neće negdje si fulao.
Ne vidim na slikama ali ovo crijevo koje ide od filtra do pumpe nije baš najbolje postavljeno , spoj s pumpom bi trebao biti najviša točka .
Lako moguće da imaš zraćni čep ispred pumpe ...ako je tako probaj to ispraviti .
Mislio sam iz prve getribe...curi negdje odozdol....
znači zadnja getriba ima odušak ili...očito je to onda to...samo ulje je kao majoneza..znači zamjena mi ne gine...gdje se to ispušta? negdje na donjem dijelu getrigbe ili?
Hvala
Pozdrav svima,
poz...
Dakle prvo na vijku jedan (1) ..tako da dođe nafta bez mjehurića
Sljedeće na vijku dva(2) , to je vijak na odvijač ili ključ 10 ...opet puštaj da dođe nafta bez mjehurića .
NA kraju otpusti maticu na visokotlačnoj cjevi tri (3) ...
Da bi tu procurila nafta treba okretati motor , rekli bi anlasati .
Možeš i preko kurble dako je imaš ...možeš i štrik .
KAo predradnju daj puini gas i čok (ako ne znaš kaj je čok ostavi za drugu lekciju) .
Povuci dekompresor da olakšaš anlaseru i akumulatoru .
Kad gore procuri nafta stegni maticu tri(3) , otpusti dekompresor i nakon 3-4 okreta mora primiti.
Ako neće negdje si fulao.
Ne vidim na slikama ali ovo crijevo koje ide od filtra do pumpe nije baš najbolje postavljeno , spoj s pumpom bi trebao biti najviša točka .
Lako moguće da imaš zraćni čep ispred pumpe ...ako je tako probaj to ispraviti .
Zadnja getriba ima odušak, tako je. Ako curi ulje na tom vijku ispod cilindra hidraulike onda curi na odušku. Drugog razloga za curenje ne vidim osim da je previše ulja u getribi.
Ako je ulje majoneza onda opet "tako je" ne gine ti zamjena.
Treči odgovor je opet "tako je" 8) ispušta se ulje uvijek na donjem djelu getribe, da bi moglo ono iztječi van. Čep se nalazi odozdo, legni pod traktor pa pogledaj gore .
Stvarno ti traktor malo liči na moga 8), ko da su brača :lol:.
Dobro je ako su ti moje slike pomogle kod izrade izboljšanja. Vidim da si se potrudil pa napravil taj novi volan. Inače dobro si ga upicanil, ljepo izgleda.
Što se tiče alternatora, svaka stvar pomalo oduzima snagu. Ali mislim da če alternator manje oduzeti nego hidraulika. Samo ti to napravi- dogradi.