Onda sve OK, 5 . Izgledalo ko da je rupa :scratch
Evo mene opet sa ludim idejama....nabavio sam zadnju osovinu od fiata 1300 (kardansku)...zanima me da li se od nje može napraviti roto kosa ili malčer(znači da diferencijal iskoristim za pogon) s obzirom na omjer prijenosa i slično?
Dakle...mali info...osigurači s yuga odgovaraju odlično na tv 522, s tim da vam 2 osigurača ostaju neiskorištena tako da na njih možete lagodno staviti 2 rezerva osigurača....cijena...autootpad 20 kn Prezadovoljan !!
Btw...
Evo slikica dvije od tome:
Uređano na njemu:
Majstor promijenio: prednja i stražnja svijetla, bravica, set kvačila, sve sajle, gumice na klipu hidraulike, nove pakne, arnjevi
Sam svoj majstor: posprejao sprejom, zadnje pomoćno svijetlo, zamijenio tekućine u motoru, prednjoj i stražnjoj getribi, crijeva goriva, filter goriva i ulja, trokut, nosač osigurača ...hmmm..bilo je još tog
I tako....skinuo ja to crijevo od hidraulike...ulja iscurilo, stavio bakrenu podlošku, upalio traktor, radio 10 sekundi i ugasio se i nikako upaliti. Goriva ima..vergla do besvjesti al nikako upaliti...pokušali i na vuču neće....u crijevu od rezeorvara do filtera postoji par balončića zraka koji kad verglam se miču . UPOMOĆ!!!
Što napraviti
Prioje podne sam mijenjao crijevo od rezeorvara do filtera, i nakon toga je normalno radio i palio.
Onda sve OK, 5 . Izgledalo ko da je rupa :scratch
Ima li netko možda kakva uputstva za Gaspardo bočnu kosu za TV 420?
Danas kupljena pa me zanima kakva su iskustva onih koji su je imali ili imaju???
1. 15000poštovani forumaši
molim vas za procjenu vrijednosti slijedećeg kompleta:
1.tv 523, 89 godište, ispravan, bez svjetala, pali na ključ, ima malo "lufta u volanu i u srednjem zglobu.boja loša. Motor nekad dimi kod većeg opterećenja (frezanje) a izgleda da negdje oko dizne baca naftu na cilindar?
2. Prikolica kiper 1.5 tona za tv, ispravna kipa, bez svjetala i boja loša, nova podnica.
3. Freza za tv, ispravna
4. Plug 1-brazdni
5. Plug 2-brazdni
6. šprica 200 litara nošena za tv sa diznama za njive i vinograd, ispravna
7. Prikolica šumska manja za tv
8. Brne za tv
molim vas za procjenu vrijednosti a uskoro ću postaviti slike!
daj ti neku sliku svoje kose (kosilice), mozda otprilike skontamo sta nedostaje.......
Problem je samo što je na tom dijelu na kojem je taj zaokruzeni dio pričvršćena i ona poluga za podizanje kose....@tomo420 bez daske i usmjerivaca nemoj ni pokusavat kosit, sipku ces lako i sam napraviti da vraca travu desno, dasku nek ti neko skicira i odmjeri, pa savij od lima, zabij neki stap i pici
a sto se tice odrzavanja.....podmazuj gdje god se sta krece i to je to, nema tu neke posebne mudrolije, prati gdje dobije lufta stegni, zamijeni lezaj....prati da kosa nalijeze na sve zubce
onu polugu drvenu, odmah u startu napravi jednu za rezervu da imas
ispod poluge ces morati napraviti zastitu da ne hvata travu na osovinu
zaokruzeni dio sluzi da ga odsijeces, nema nikakvu funkciju
zadnjih nekoliko godina smo preprodali nekoliko kosilica za TV, imam nekih slika ali tesko da cu ih pronaci, ako iskopam stavit cu....
e to sam gledao kako je izvedeno, mislio sam da se ne vidi na slici, pa nista morat ces to pomjeriti malo nazad.....
8. ja za brane dam 700.:finga:1. 15000
2. 5000
3. 4000
4. 1000
5. 1500
6. 2500
7. 1000
8. 500