IZET....i ostali
Ja svog toma vinkovica 420...slatam u pokretu pri bilo kojoj brzini..ili u bilo kojoj brzini..dakle ide i mjenjac i reduktor...dakle postupak je sledeci......saltanje iz prve brzine u drugu moze u pokretu...al kad odvojis kvacilo traktor ce sam stati jer nema brzine..saltanje iz druge u trecu isto ide lagano...samo presaltas bez ikakavih trikova
...kad hocu da prebacim iz trece u drugu..samo polako usporim i prebacim...traktor malo poskoci i ubaci u brzinu...ovo ne praktikujem cesto jer nije zdravo za traktor..pogotovo planetarni zubcanik u zadnjem kraju traktora....radim bas u ekstremnim situacijama..gdje se traktor poprilicno zaletio trecom..a nemogu ga zaustaviti kocnicama....u nevolji se moras snaci
E sad saltanje reduktora...
Kad hocu recimo da prebacim iz trece sporohodne u trecu brzohodnu..mjenjac izbacim u neutralni polozaj..stisnem kvacilo naravno..i prebacim u brzohodni stepen..krcanja nema..samo treba malko sacekati da se zubcanici reduktora smire jer su naravno predhodno koristeni nizim stepenom
... ja ovo sve koristim jer znam taj traktor....nikad nemojte prebacivati na silu pogotovo reduktor...jer nekad..ako je los kljuc u mjenjacu..iako rucica mjenjaca stoji u neutralnom polozaju..ova ipak nije izbacila iz brzine.... ovo saltanje u pokretu radim samo iz tog razloga sto uvjek zurim sa poslom....a kljuc u mjenjacu na mom trakotru nije nikad mjenjan..tako da je u losem stanju...a opruga je toliko slaba da izbacuje stalno iz brzine..takva je situacija vec najmanje 10 godina...a to me toliko i ne brine jer mi pogoduje ovakav nacin jer mogu saltati kako hocu i kad hocu....
Mozda mi necete vjerovati na ovu moju pisanu rjec...kako kaze kolega GROF
.... ali prvom prilikom kad okopni ovaj snijeg...ako bude ikako kopnio
..... snimicu video klip..saltanja tome u pokretu
pozz.....