• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

tuaregr10

Guest
Imamo ga i mi, a još pada novi.

Pozdrav deva :arrow:
Dobro Tomo čisti snijeg s tom zadnjim daskom, nije loše :supz:. Ima ga i kod vas, a kod nas ga ima preko 80 cm i dalje pada :evil:.

Sta nebi krcaklo kod saltanja..u slučaju da nes zajebem je meni glatko skoči iz 2 u 3 nema ni krckanja niti ručica zavibrira..??

Nije ko Petrova ali ak zatreba ce poslužit...

Pozdrav Krumpironja :arrow:
Istina, nije kao Peterova, ali daska će u svakom slučaju poslužiti ako bude trebalo, sve je bolje od lopate, ili kako bi neki rekli "kičma transa" :weedman:.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
uleti mi slucajno jeftino za kupiti poluautomatska sadilica za krumpir,,,,kako se tomek ponaša s njom?? kopčanje na tri tocke

pozdrav ćelo.

da tomo može saditi sa tom sadilicom ima ih kod mene u susjednom mjestu 3 čovjeka na tomeku i vibracjone vadilice također idu. al su problemi na kosini kad njiva visi pa ti traktor vuče i nemožeš dignuti hidrauliku dok ljudi sjede jer je dosta teško sadilca,krumpir ljudi.

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
pozdrav forumaš ,,,kod mene brijeg nije problem sve ravnica,,,, evo na ovo sam mislio http://www.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/poluautomatska-sadilica-krumpira-oglas-4333453

Možda bi i išlo ali,,,,,,,,,,,,, mislim da je to ubitačno za tomeka u nošenju a bome mu ne bi bilo ni previše lako u vuči ,,,,,,,,,, ja ne bih :oops:
lično imam takvu ali sam od dvoredne napravio jednorednu i stvar hoda bez problema , uzmi raspolovi , i jedna tebi drugu prodaš i tvoja ostane badave :D

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Možda bi i išlo ali,,,,,,,,,,,,, mislim da je to ubitačno za tomeka u nošenju a bome mu ne bi bilo ni previše lako u vuči ,,,,,,,,,, ja ne bih :oops:
lično imam takvu ali sam od dvoredne napravio jednorednu i stvar hoda bez problema , uzmi raspolovi , i jedna tebi drugu prodaš i tvoja ostane badave :D

Pozdrav ARNO.

evo kod mene ljudi imaju te sadilice i sade sa tomom većim bez problema sadili su pred 10-15 godina koperaciju proizvodili su sjemenski krumpir i onda su se masovno pokupovale te sadilice preko zadruge.
problem je podizanje sa ljudima moraju sići.

jedino treba za okopavanje i nagrtanje proširivače imat da možeš među rede.

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59

Svakako je elegantnije rešenje jednoredna, Lakše je traktoru a i povoljnije je zbog tragova od točkova. Kod dvoredne redovi idu tik uz trag od točka tako da jedan disk zahvata sabijenu zemlju sa traga od točka.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Prihvačam oba mišljenja kolega , evo ako može pomoći što sam ja uradio od dvije sadilice ,,,,,,,,,,, i sadi brže nego težaci ,,,,,,,,,, :p

:gitarist:

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Dobro si ti to prepravio svaka čast a sa tom jednorednom ide ko metak sigurno i pokosom terenu.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Dobro si ti to prepravio svaka čast a sa tom jednorednom ide ko metak sigurno i pokosom terenu.

I ravno i kosom i sa čovjekom , hm ženom bez silaska kod okretanja ,,,,,,,,,,, i punjenja ,,,,,hee hheeee :lol:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Kad smo več kod šaltanja. Ja inače više volim da stanem i onda šaltam jer je bolje za mjenjač. Ali ako neki put baš zatreba onda se to odradi i u vožnji ali to je manje puta potrebno. Pogledajte video koji sam snimijo, na 0:58 ima jedno šaltanje sa menjačem iz 3. u 2. i taj put mi se baš nije stalo :lol:.

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=4I3YAL8jlXU&list=UUM4G__81U9rhHUQfTDzGq1w&index=6&feature=plcp[/YT]

Deva i sduspara, slike i video su vam super, ima snjega ko u priči a kod mene samo koji cm.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Kad smo več kod šaltanja. Ja inače više volim da stanem i onda šaltam jer je bolje za mjenjač. Ali ako neki put baš zatreba onda se to odradi i u vožnji ali to je manje puta potrebno. Pogledajte video koji sam snimijo, na 0:58 ima jedno šaltanje sa menjačem iz 3. u 2. i taj put mi se baš nije stalo :lol:.

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=4I3YAL8jlXU&list=UUM4G__81U9rhHUQfTDzGq1w&index=6&feature=plcp[/YT]

TO je to ,,,,,,,,,,,,,kada treba ide , ,,, uz oprez i bez silovanja i nema brige da če se što dogoditi , samo malo osječaja za mjenjač :p

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Blago tebi kod mene ga nema ni tih par cm.. =(

dođi kmeni dat ću ti i traktor i ralicu pa guraj do mile volje,samo sam zabravio reći da je vani -14 pa se vozi cjeli dan imaš snjega koliko oćeš.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh