@Zaha,prelepo,nemam reci. Traktor kao da juce iz fabrike izasao
peter ako je klip deblji onda isto sporije puni.ja sam imao tako neku situaciju i isto mijenjao crijeva al ništa još kad ga treba spustit a vrijeme hladno nikako dočekat da se spusti i onda mi jedan majstor reko da je taj klip za mog tomeka velik i treba veća količina ulja da ga napuni i kad ga prazniisto problem količina jer i dovod ulja je mali promjer kao i povrat...:icon_pidu:
., lip pozdrav svim forumašima!, posebna pozdrav korsinicima i vlasnicima traktora tome širom Svita! ...
., dragi moj BaTeK!, vjeruj da sam i ja sretan više od tebe kad smo ovo rešili nakon punooo vremena, čak i previše vremena, ALI, TI si jedan od 1000-ću ljudina ki TOČNO zna ča i kako oće???, e., onda je svim lako sa tobom! ... ., u roku od neki 10 sati čovik donesal novčiće u moje ruke za dostavljenu robu "Y", e, to se zove ozbiljnost - odgovornost - ekspeditivnost! ...
., odma se ovde moram ovako javno zafalit mom dobrom poznaniku Alešu iz predivne zemlje Slovenije!, ki je odradil delo poštara i to odlično, uredno, pedantno, sa voljom i na vrime., naravno - ispravno i točno ko i svi Slovenci odreda!!!, to jako puno cijenim i rešpektiram kad je neko točan, uredan i pedantan, iliti; red, rad, disciplina!, Slovenci!, VI ste mi UZOR! ...
., forumski prijatelju; abarth822!, svakako pozdravljam ovde javno i tebe, zahvaljujem se na ovim izvarednim slikicami - slikanom materijalu, materijalu o traktoru tomi!, ponovo je ovde traktorić tome glavni lik sa 1000 izboljšanja, sa jednom velikom ljubavlju napravljen, napravljen kako samo nadasve DOBRI ljudi moredu napravit!?, poput tvoga suseda i prijatelja!, moj rešpekt i naklon do poda! ...
., ujedno TI poručujem da ove dane i na tvoj kućni prag dolazi DAROVANA remenica od mog bivšeg prijatelja i našeg forumaša; Todi-ja!, molim TE da mi na p.p. pošalješ svoju adresu i broj mobija! ...
., prijatelju moj forumski; firemanpeter!., evo da TI i ja ku napišem po pitanju celindra hidraulike?, ovako, moj savjet je da napraviš reparaturu tog svog celindra ča podiže prednju ralicu, svakako zamini crevo ko nemora bit deblje, preporučavam da zaminiš i onaj muški del brze spojke na crevu., ... kad napraviš kompletan servis prednje hidraulike "MORA" dizat brzo i normalno pušćat!., ...
., JA sam imal prije 20 godin prednju ralicu SLO.firme; Mušič-Mengeš!, celinder ko tvoj ili čak malo deblji, crevo još tanje, delal "normalno"., tada sam imal traktora tomu!; tv-830! ...
., l.p., Bog!, čitamo - pišemo - pomažemo se ...
Dragi Firemanpeter Tako je kako kazes kad zapne sve stoji samo motor radi. A nemam brda u okolini od 20 km da ga probam ovako sam ide kao besan . Moguce i da je sajla kvacila mozda ga neodvoji kako treba/ Probacu nju malo da nastelujem ako neuspe otvaranje pa sta bude.
Tomica bi trebao da frezira kao lud posto nozevi na inprovizovanoj frezi nisu njegovi original nego od mute gorenje dosta su manji. A on cim je malo tvrdje zapne. Gde je orano ide dosta bolje a gde je vec frezirano pa ubila kisa ni da pipne. Otvaranje najverovatnije. Hvala jos jednom
Testirao sam danas Tomicu kacio ga za drvo u brzinu i gas on rob samo skakuce jer nema tegove. Slajfuje kao lud ali nece da ga ugasi. Sutra u svakom slucaju skidam motor da vidim kakvo je stanje. Ovo je freza sa kojom se muci.
ako sam dobro shvatio ovo ,,šlajfuje.. znači da se kotači okreću kad pustiš kvačilo i da skakuće...lamela bi bila loša ako motor radi a kotači se na vrte i tomo miruje ne skakuće u tom slučaju treba provjerit lamelu.....nisam baš u toku kakav je problem :icon_e_wink:
i ova freza je čini mi se malo prevelika za njega...mislim da je negdje oko 120 cm široka a za tvog ljubimca bi bila dobra od 90-100 cm
Testirao sam danas Tomicu kacio ga za drvo u brzinu i gas on rob samo skakuce jer nema tegove. Slajfuje kao lud ali nece da ga ugasi. Sutra u svakom slucaju skidam motor da vidim kakvo je stanje. Ovo je freza sa kojom se muci.
kod mene je bio problem u dizni, nakon promjene drugi traktor
Ja sam nedavno kupio tomeka 418 novi tip u lošem stanju za 8000 kn sad sam pri kraju da ga složim,nije imao instalacije,nema hidrauliku ležajevi su bili koma sve sam zamjenio fali samo jedan zubćanik koji dolazi ovih dana pa će bit složen do kraja,volan je bio užasan sad sam ga sredio(čuo sam da kad se puž napravi dobro da je kao servo)[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]ima ko slike i da ima iskustva u sređivanju tv
kupio bi jedan u lošijem stanju pa me zanima jel se to splati slagat kolko si i gdje ima djelova za nj
treba mi za oko sadnica kositi