• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Stariji modeli nemaju normalni izlaz za kardan več treba nastavak kardana ili još bolje inverziju da se dobije desne okretaje u brzinama za napred.Kod 800 je več origi pravi prihvat i desni okretaji samo u R su levi.
23052013298.jpg

t5ls.jpg

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Znaci kao sta sam i mislio, kod voznje naprijed vrti kardan ulijevo. Nije prvi vlasnik pa mozda ni ne zna da ima inverziju, rekao je da dodjem i pogledam, posteno.

askaj

Član
Tu od
12 Velj 2011
Poruka
54
Stvarno je u originalu i odličnom stanju jako teško je ovakoga nači za kupit

Posljednje uređivanje od moderatora:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Očuvan maksimalno,ko da nije ništa radio.Pravi za kupit samo koju cenu ima sigurno je paprena.Samo za nekog koji ga treba bolje ovog malo više platit nego nešto izrađeno pa treba ulagat i popravljat.:icon_pidu:

mladen_60

Član
Tu od
15 Ruj 2013
Poruka
62
Treba mi pomoć oko freze. Skinuo sam noževe i sada pokušavam skinuti osovine sa kućišta. Nemogu izbiti kajle, predpostavljam da su prejako zategnute ili zapekle. Isti problem imam sa osovinom koja drži poklopac freze za reduktor. Pokušao sam praviti i nekakov radapciger jer konus lakše popusti ako udaraš pod pritiskom ali ništa ne pomaže. Svaka je pomoč dobrodošla.

Prilozi

• DSC00123.jpg
    DSC00123.jpg
    29.9 KB · Pregleda: 257
  • DSC00122.jpg
    DSC00122.jpg
    32.9 KB · Pregleda: 271

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Slično je bilo i kod mene...
Naime, šta se desilo...na tom konusnom delu, vremenom se osovina blago okrenula, potrošila bolcnu, i zgužvala materijal bolcne prema sebi. Taman toliko, da ti pravi veliki problem prilikom izbijanja!

Treba ti dobar oslonac oko bolcne (nikako ne udarati bez oslonca da ti reduktor leži na tlu, a cev za noževe u zraku) i opal naizmenično sa obe strane...malo ga nabijaš, malo ga izbijaš, i pomalo čukaš osovinu gde su noževi(vrati jedan nož) u smeru same vrtnje freze. Ja sam ga tuko sat vremena sa pauzama, i izađe...
Moraš savladati zgužvani deo bolcne, nema ti druge...srećno!
pozzz joe!

malitomo

Novi član
Tu od
10 Stu 2013
Poruka
16
imao sam isti problem na istoj takvoj frezi stvarno je potreban veci alat da bi oslobodio te stiftne:icon_oak::(punch):

Posljednje uređivanje od moderatora:

mladen_60

Član
Tu od
15 Ruj 2013
Poruka
62
Jel bolcnu treba praviti novu ili se da upotrijebiti stara nakon izbijanja? Ja nevolim te velike alate ali kad se mora.....:mad:

Z

ZAGY1

Guest
Re: hidraulika- tv

Dobar dan. Ja sam tu novi. imam doma tomo vinkovića 730. i imam problema sa prihvatnim rukama za priključak pluga i sl. kad stavim plug i kad kod oranja dođem na malo tvrđe onda mi izbaci plug van. a prihvatne ruke ja mogu bez problema dignuti sa svojim rukama. dali je problem sa hidrauličnom pumpom ili sa cilindrom ispod sica? HVALA.

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
Re: hidraulika- tv

tak mora biti imaš jednoradni cilindar,ne dvoradni,a plug ti je lagan zato ga izbacuje

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh