pozdrav svim fofumašima . ja sam stavio nedavno eurodizel iz jedne privatne benzinske,malo mi je bilo čudno dok sam ga točio i sad mi tomo dosta dimi bjelkasti dim na ler gasu šta vi mislite dali je to zbog goriva?
pozdrav svim forumašima ,ovako imam jedno pitanje u svezi filtera nafte za tomeka 419 ,naime kupio sam filter ali ne odgovara orginal ,a kasnije sam vidio da je na njemu ufi 24 3x7 00 e sad na mjestu ovog x-a mi se broj ne vidi ,, a u trgovinama imaju više inačica tj sa različitim brojem na mjestu x-a ,pošto mi je tomek u zagorju a ne bih htio opet da pogriješim i ne znam osnovne mjere ,molio bih nekog??? da mi kaže(piše) koji je ,unaprijed hvala!!! ...u biti nosač filtera je jako slićan ovome na slici
neznam ti točno reći jbg radim oko pola hektara plastenika radim voćnjaka oko hektar i nesto i nakupi se oko 3 hektara vanjske proizvodnje povrca jbg nakupi se jer kod nas zna biti suša pa ko ove godine na plus 40 vuci vodunisu price, istina je, samo sto bi se neki posrali pa to opet pokupili da moze
kolko se nakupi kod TV-a? daj nam prikazi ciframa?
kvalitet aurodizela je upitan jos da se sipa loz ulje :roll:
zbalija hvala ti na objašnjenju, skida se kompletni kao filter ulja , a sad taj donit jel to dučan ili proizvođać oprosti na glupom pitanju ali nisam se još susretao sa tim nazivom
zbalija hvala ti na objašnjenju, skida se kompletni kao filter ulja , a sad taj donit jel to dučan ili proizvođać oprosti na glupom pitanju ali nisam se još susretao sa tim nazivom
edokso pa zaboravih se i tebi zahvalit,pa nisam ga ni skidao kad sam mislio da će broj biti dovoljan ali upravo taj jedan broj koji fali je najveći problem, da sam znao da će bit problema skinuo bih ga i ponio sa sobom ili ga barem izmjerio ali jbg nisam, a sad nije da u zagorju nema benzinskih postaja ali prije bih ga kupio u pekari nego na benzinskoj kako im je jaka ponuda , a moj najveći problem je što mi tomek na35 km a ja u varaždinu pa kad nešto trebam ja se uvjek sjetim u tjednu a tomeka ni blizu , a kad sam gore vikendom nemam kompa da vam se obratim za savjet
samo bih nesto nadodao glede goriva,
ja sam vikendas na selu, i u razgovoru sa ljudima koji se bave poljoprivredom nitko bas nije odusevljen plavim dizelom,a pogotovo kad rade teze poslove(oranje,tanjranje itd.)vecina ih u tim uslovima rada koristi dizel ili eurodizel ovisi o vrsti traktora neki loz ulje,uglavnom njihov zakljucak je da s goriivima tipa(plavi dizel,loz ulje) potrosnja je veca, tako kad sve stavis na papir gdje je racunica,a nedaj boze da inspekcija svrati na polje,a kako je ARNO rekao to im je sad prioritet posla,
uglavnom od kad imam tomeka sipam eurodizel,i ne mogu se pozalit da dimi,a bogme prednju kosu u malo visoj travi nije lako terat
LP
hvala brane ,ili bolje da kažem sused vidim da ti je lokacija isto vž
Dečki bok,
Imam pitanje vezano uz repraciju motora. Naime, moj 730 dosta troši ulje i mislim da je vrijeme(1978 g), da mu napravim generalku. Radila bi se polu generalka, pa me zanima kaj sve treba kupiti za to i kolko bi tak nekaj došlo. Inače imam jos jednu stvar koja me zanima. Naime, i ja i sused imamo 730 iz 1978. Gledajući te traktore oba imaju zadnji dio od tv732. Znači drugačije su kočnice, hidraulika je drugačija i imaju ono željezo za podesiti kuku - kako imaju tv732, znači taj dio je malo veći, više opcija za podesiti. Kočnice su iste kao na novijim verzijama i moje kočnice su stvarno dobre. Ono što je zanimljivo da drugi susjed ima tv730 (1979 g), dakle godinu stariji i ima sve kao običan 730. U čem je fora? Neka test faza??
Eto prokomentirajte malo... Ovo za generalku mi važno. Zbalija ako može par savjeta?
vjeruj te da nema velike razlike između plavog i obicnog dizela
Upravo tako, razlike između plavog/bijelog/lož dizela nema.
Razlika je samo ona kutija boje koja se baci u gorivo da se označi u kojem je poreznom razredu.