Samir_732
Član
- Tu od
- 1 Kol 2011
- Poruka
- 240
OK, onda ti je to isto kao da vučeš praznu prikolicu... :mrgreen:
necu da se prepirem neka bude kako ti kazes pametniji popusta :supz:
OK, onda ti je to isto kao da vučeš praznu prikolicu... :mrgreen:
pozdrav svima... dosta sam citao ovo prije sto ste pisali....
imam i ja tomu i to pe-18... i sada bih htjeo spojiti na njega alternator od auta... imam neki od nekog renault-a pa dal mi sada moze iko reci kako da ga spojim... jer neznam gdje sta ide...
Nije slika baš najjasnija, ali prema izvučenim oznakama treba da je ovako
-crveni plus direkt na accu (najčešće se na alnaseru spaja sa debelim provodnikom koji dolazi sa plusa na accu)
-crveni minus (M) najkraćim putem na masu. Ove dve veze uraditi sa provodnikom preseka 6 ili 10mm2 Cu.
-L na kontrolnu sijalicu, drugi kontakt sijalice na plus preko kontakt ključa
-crni plus na plus preko kontakt ključa. Ove dve veze uraditi provodnikom 0,75 ili 1,5mm2 Cu.
Malo mi je ovaj crni plus nelogičan jer na alternatorima uglavnom ne treba.
Hvala, napravit ču tako i onda javit ču rezultate....
AHAHAHH MA KRALJEVI šta se mene tice kraljeviii
kvalitetan rad ali imam primedbu (pripombo) na one dvije okrugle matice iznad semeringa trebalo bi ih okrenuti okolo za 180 stepena tako je urađeno u originalu ,pa kako to nije znao Fireman Peter?
Pozdrav svima Vama ljubiteljima traktora Tomo Vinkovića. Dosta sam čitao ovaj forum te se na posljetku odlučio registrirati kao član, jer vidim da iam dosta pametno o tim traktorima ovdje, velika ponuda rezervnih djelova i priključaka, a i dosta vas koji se fakat razumijete u ove ljubimce.
Ja posjedujem TV 732 1984.godište, u super je stanju, ima 600 radnih sati, nije forsiran i čuvan je. Mnogo me ljudi ispituje da li ga želim prodat, ali naravno, taj traktor vrijedi više od svih novaca. Imam frezu i plug, kosilicu sam takodjer imao, original, ali spletom okolnsoti više je nemam, međutim nemam šrikolicu. Doduše imao sam gumenjake,ali s njima po drva ići muka živa. Najprije su nespretne za vožnju, pogotovo u rikverc,a nemožeš ni dva metra drva voziti, tako da sam sada u fazi nabavka prikolice za tomicu.
Ja se previše ne razumijem u mašine, neki vrag znam , ali puno toga ne. Naime,več mi par godina auspuh "pišti", odnosno valjda je šupalj, o tome sam poiato par osoba, jedan mi je rekao da mi je neka membrana pukla u auspuhu i da to treba samo zašvasati, dok drugi vele da kupim novi auspuh. Pošto je novi oko 1.200,00 kuna, da li se to može zakrpat ili ga fakat moram kupiti. A pištanje nemogu više podnest. Molim vas za odgovor.Hvala unaprijed.
Pozdrav Aco! Vidio sam da prodaješ ralicu za snijeg, genijalna je, svaka čast, pretpostavljam da si je sam radio. Reci mi ima li kakve prikolice za kupiti,ako znaš, za tomicu 732, da je neka realna cijena, nemora bit u top stanju
pitanje forumasima dali bi TV821 mogo vuci ovo
Pozdrav!zanima me da li takvo nesto vec postoji za TV?vase misljenje o tome?ili za mutu gorenje?
kvalitetan rad ali imam primedbu (pripombo) na one dvije okrugle matice iznad semeringa trebalo bi ih okrenuti okolo za 180 stepena tako je urađeno u originalu ,pa kako to nije znao Fireman Peter?