• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
M

Marko 420

Guest
pozdrav svima :) eto mog prvog posta i naravno odma pitanje za sve : znaci ovako, imam roto malcer 100cm hvata i sad bi ja to trebao spojiti na svog tomeka TV -420 1986 godiste- citao sam vamo da treba kardan sa spojkom pa me zanima koji tocno kardan treba kupiti ?? dal je to ovakav http://www.trgo-agencija.hr/detalji_proizvoda.b81a5221c22346dea2fe575e5cca5c7f.kardan-kategorija-4-653-900-sa-sklopkom-27x74-6-roto-kosa-malcer.aspx a roto malcer izgleda ovako
image007pj.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]...te da li mi treba ovakav nastavak za to sve
slikabig12891299.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG].sezona kosenja trave je pocela ,vocnjak nije prevelik ali uz njega su i nasade kupina tako da ima onda toga poprilicno za kositi.. lp svima

I imam jos jedan problem ...kada dizem frezu hidraulika radi sve super no kada je hocu spustiti nema nikakvog otpora nego samo padne ,nema onog spustanja polako kako bi trebalo biti ..gdje je problem ??

Posljednje uređivanje od moderatora:

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
I imam jos jedan problem ...kada dizem frezu hidraulika radi sve super no kada je hocu spustiti nema nikakvog otpora nego samo padne ,nema onog spustanja polako kako bi trebalo biti ..gdje je problem ??

U osjetu tvoje ruke:rolleyess:

tv 732 A

Član
Tu od
31 Ožu 2012
Poruka
138
Sretan oporavak tomo420 i evo malo slika od mog tomice.

Pozdrav tv 732 A :arrow:
Tvoj Tomica je u odličnom stanju, lijepo izglada, samo mu fale arnjevi :finga:.
Vidim, napravljena su neka "izboljšanja", servo volan i nožni gas ;).

hvala tuaregr10 na riječima hvale za tomicu, što se tiče arnjeva skinuo sam ih jer mi smetaju a za servo zahvaljujući Vama forumaši što ste mi pomogli oko odabira glave volana i ideje za sve to.

gojibobice

Novi član
Tu od
1 Tra 2012
Poruka
26
Hrvoje-35 dobrodošao!
Ti si nabrojil samo 4 greške na traktoru i na svim priključcima koje si kupijo. A pored toga još se žališ da ne valja i da te Grof nagovorijo u tu lošu kupnju. :lol: Da ima samo one 4 greške to bi bila više nego odlična kupnja i trebal bi onda Grofa nositi po rukama jer se takva kupnja težko napravi. Tako da ne kukaj sad tu. :p

A nači češ ti još koju grešku i nadam se da če to bit samo koja sitnica. A normalno je da se posle tolikih godina rada traktoriča nakupi i koja greškica. To češ sve lako posredit i samo ti počni odmah jer sad imaš volje i još se nisi privikao nakoju neispravnost traktora.

Moj ti je savjet posloži kako si i sam rekao: u besprijekorno stanje. Zahvali kumu za dobru suradnju kod kupnje uz preporuku da ti pomogne kod nabavke djelova jer ima VIP veze u Bjelovaru pa mu se zato trebaš mal požurit sa tim naljepnicama da ga možeš ti onda isto užuriti kad zatrebaš. ;)

Aj sretno ti sa radovima u sređivanju strojčine Tome. :)

Prije neki dan sam se baš tebe sjetio zbog ovog tvojega posta sa naglaskom na samo 4 greške. E u međuvremenu se desila i 5 največa i najskuplja, razletila mi se getriba. Sad kad ju je majstor otvorio kupio sam tomu sa varenom getribom, ali nebitno šta je tu je sad ću ga složeti za sebe kako spada. Nedaj bože večeg zla :))

vtrbovi3

Član
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
88
pozdrav

pozdrav svima :) eto mog prvog posta i naravno odma pitanje za sve : znaci ovako, imam roto malcer 100cm hvata i sad bi ja to trebao spojiti na svog tomeka TV -420 1986 godiste- citao sam vamo da treba kardan sa spojkom pa me zanima koji tocno kardan treba kupiti ?? dal je to ovakav http://www.trgo-agencija.hr/detalji_proizvoda.b81a5221c22346dea2fe575e5cca5c7f.kardan-kategorija-4-653-900-sa-sklopkom-27x74-6-roto-kosa-malcer.aspx a roto malcer izgleda ovako
image007pj.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]...te da li mi treba ovakav nastavak za to sve
slikabig12891299.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG].sezona kosenja trave je pocela ,vocnjak nije prevelik ali uz njega su i nasade kupina tako da ima onda toga poprilicno za kositi.. lp svima

Taj nastavak se popularno zove inverzija bez promjene smjera,ima ih i sa promjenom smjera ali koštaju preko 1500 kuna,tebi je potrebna bez promjene smjera i moj savjet ti je da kupiš direkt u Bjelovaru u Primi i to sa DVA ležaja zbog mnogo razloga
fotografija0885.jpg
By vtrbovi3 at 2012-05-14[/IMG] nemoj da ti tko uvali sa jednim ležajem,prepoznat ćeš razliku jer je sa dva ležaja nešto duži.Što se tiče hidraulike tomo 420 sve ti je objasnio.lp:D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Prije neki dan sam se baš tebe sjetio zbog ovog tvojega posta sa naglaskom na samo 4 greške. E u međuvremenu se desila i 5 največa i najskuplja, razletila mi se getriba. Sad kad ju je majstor otvorio kupio sam tomu sa varenom getribom, ali nebitno šta je tu je sad ću ga složeti za sebe kako spada. Nedaj bože večeg zla :))

Kako je bilo rečeno i u stvari to je bilo moje iskreno mišljenje. Pored toga o samo 4 greškama rekao sam i ovo:
A nači češ ti još koju grešku i nadam se da če to bit samo koja sitnica
Uvijek je riziko kod kupnje polovnog traktora jer se unutra nemože vidjeti pošto nemamo rentgenskih oči. Šta je tu je. Znam da je to meni lako reči ali na žalost ne može se tu baš ništa. Najbolje rješenje več si sam napisal, popraviš kako spada i teraš dalje. Ajde sretno sa popravkom, nadam se da nebu jako skupa.

PS
Nadam se i na kojoj sliki i o kojoj napisanoj riječi o popravki jer me baš zanima kako če se stvar riješiti. Naravno ako budeš imao volje za slikanje i pisanje.

M

Marko 420

Guest
Taj nastavak se popularno zove inverzija bez promjene smjera,ima ih i sa promjenom smjera ali koštaju preko 1500 kuna,tebi je potrebna bez promjene smjera i moj savjet ti je da kupiš direkt u Bjelovaru u Primi i to sa DVA ležaja zbog mnogo razloga
fotografija0885.jpg
By vtrbovi3 at 2012-05-14[/IMG] nemoj da ti tko uvali sa jednim ležajem,prepoznat ćeš razliku jer je sa dva ležaja nešto duži.Što se tiče hidraulike tomo 420 sve ti je objasnio.lp:D

hvala ti na pojasnjenju :) budem onda narucio sa 2 lezaja... ali moram reci da sam zbunjen sada malo ti kazes da treba uzeti bez promjene smjera dok mi je tomo 420 rekao da treba uzeti inverziju sa promjenom smjera :confused::scratch
...i ako mogu dobiti odgovor sto se kardana tice dali sam dobar naveo sto se tice da mora biti sa spojkom ? hvala vam obojici na trudu sto mi pojasnjavate malo sistem :cool:

vtrbovi3

Član
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
88
hm

hvala ti na pojasnjenju :) budem onda narucio sa 2 lezaja... ali moram reci da sam zbunjen sada malo ti kazes da treba uzeti bez promjene smjera dok mi je tomo 420 rekao da treba uzeti inverziju sa promjenom smjera :confused::scratch
...i ako mogu dobiti odgovor sto se kardana tice dali sam dobar naveo sto se tice da mora biti sa spojkom ? hvala vam obojici na trudu sto mi pojasnjavate malo sistem :cool:

Tomo Vinković 420 a i sve ostale serije Tomeka(osim ovih novijih) imaju izlazno vratilo koje se okreće u kontra smjeru za razliku od drugih traktora i zbog pripasivanja različitih priključaka(koji izvorno nisu proizvedeni za Tomu Vinkovića),grablje,balirke,samoutovarne prikolice....potrebna je inverzija za promjenom smjera,ako ćeš samo koristiti malčer probaj okrenuti noževe i sve je riješeno,npr.ja sam prije imao traktor IMT i sada imam Tomu na obadva je korišten jedan te isti cjepač imt je normalno cjepao dok na Tomi brzine stavim u ler a smjer u rikverc i time sam uštedio oko 1000 kuna,to pali na primjeru cjepača dok bi sa balirkom morao ići u rikverc što nema smisla,Poanta je u tome da probaš okrenuti noževe na malčeru i uštedi pare.

G

GROF

Guest
., odgovor, daje se.-

Neznam da li Zbalija i Grof imaju resenje za moj problem u vezi prskalice. poz

., lip pozdrav forumašu zoran frenki!

., ja DA znam ili DA imam nekakovo rješenje tvoga problema?, već bi TI se javil ili ovde ili na privatnu poruku, ko ča se svim javim za ono ča znam?., o prskalici niš neznam, pa se NE javljam.- / ., ovde se javljam jer sam prozvan, pa sam objasnil o čemu se dela da ne ispade kako neću reć? - pomoć?.-/ ...

., već su TI naši cijenjeni forumaši savjetovali, ja se tom savjetu pridružujem., poslikaj i pokelji tu i takovu prskalicu, dijelove pumpe, pogotovo onaj del ča TI treba?, neko će se javit ako ima takova iskustva - znanja - spoznaje.- ...

., po pitanju prskalice gotovo niš neznam, moja obitelj i ja nismo nikad koristili prskalice., u mome malom gospodarstvu i poljoprivredi izbjegavamo kemiju - raznovrsne kemikalije - špricanja sa istim., koliko je to moguće? ...

., lip pozdrav svim forumašima., aj Bog!, čitamo - pišemo se ...

Posljednje uređivanje:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
@tomo420 - želim ti što brži oporavak!:partyman:
@Marko 420 - dobro nam došao
pozdrav svima :)
roto malcer izgleda ovako

Moj predlog je: da staviš inverziju na traktor, i kolko tolko će ti izlazna vratila biti u istoj visini, možeš ga komotno podizati i u radu, a i smer vrtnje bi ti pasovalo za taj malčer od ladinog diferencijala...matica dole što drži rotacioni deo, imala bi tendenciju zatezanja! Znači da se rotira u smeru, što sam naznačio crvenom strelicom!

Evo jedan interesantan video klip, kako se ore sa TV-om...:lol:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=QzNYp-_Bqss[/YT]

pozzz joe!

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
He he....
Samo hidraulika i 3T uzorao bi par brazdi i ode kvačilo (sklopka):D

T

tuaregr10

Guest

Pozdrav Marko 420 :arrow:
Prije svega, dobrodošao na forum :partyman:. Kardan sa spojkom koji si ti naveo u prijašnjem postu odgovara za roto malčer :finga:.

M

Marko 420

Guest
:rolleyess::rolleyes:Hvala ljudi :) . eto inverzija bez promjene smjera sa dva lezaja je stigla , jos kardan i iduci tjedan kad se trava prosusi ,sklapanje pa cemo vidjeti kako to sljaka :rolleyes: .jos jednom hvala svima na pomoci :partyman:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Evo košnje...danas nisam bio u skoli pa imam vremena radit

I još malo košnje ovo sam bio prijatelju pokosit oko polja :D

Meni se najbolje kosi u 3 na brzome kardanu

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
zašto gaziš ovu nepokošenu travu:scratch obično se kosi u smjeru kazaljke na satu tako da ti traktor uvijek ide po pokšenom o onda ne gaziš nepokošenu travu.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh