ee jeste drug neces ti dirati valjke nego kosuljicu od lezaja ali kazes da neces mjenjati nego vec svoje stare postaviti onda mislim da neces imati nekih vecih problema ali isti postupak moras raditi da vidis da li je csve ok da li se ima dozvoljenog lufta to je ono sa papirom i ako to prode mislim da je to to ali ipak ako nesto nebude jasno ili pode po zlu onda ti lijepo mene samo zovnes na skejp to ti je cat i video poziv to je i vidimo se i cujemo se a moja je adresa salihovic.mesud skejp a mislim da nece biti nekih ozbiljnih problema kod mog komsije je isto to kuciste bilo puklo dole u dojnoj rizini ali onako kao malo preko sredine to ono pocelo ga raspecivati ili razapinjati a majmun zakacio prikolicu koja je duga 3,5 metra i stavio 4 metra drva i krenuo a mehanicar mu je samo sastavio traktor i prvi put otisao poslije sastavljanja znaci u sumu i krenuo a taj mehanicar nije znao sta e radi od jezajeva tih novih pa mu je sve unustra zrobio i cak kazem da e pocelo pucati kuciste a kosta lo ga nekih 750maraka i otislo sve u hladnu vodu pa je ona mene znao i onda sam mu ja radio on je ostao bez teksta i rijeci i kaze ovaj majstor da nije ni pola stvari nije uradio sto sam ja pa mu je cudno kako je on z dan i pol sve zavrsio a ja mu radio sve za 3dana jer imas sakupljati djelove i kod tokara sto odradi tu izgubis 1 ipo i ostatak samo ga sasaviti polako bez zurbe jer tu se nesmje zuriti
rayer:
druze da li ti poznajes tu jednog sa foruma a on se zove na forumu goran88 pa ako ga poznajes de mi molim te nekeko mu javi da mi se javi jer ima nesto isto sto i ja a zo je trektor slican kao tomo samo je marka nibbi i ima 34ks a vidim da je on na forumu isto pitao da li netko poznaje ili zna za takav tip traktora pa da mu se javi ja sam mu se javio ali neodgovara pa ako ima boj mobitela pa da snjim ustupim nekako u kontakt jer ce mi trebati malo nekih djelova a za njega ovdje kod nas je malo teze ista naci pa eto ako bi ista moga uciniti javi mi velikkk pozzz
artyman:
Hvala ti Mesko na ponudi za pomoč, ako bude koje pitanje ja ču te zvat na skyp. Što se tiče forumaša goran88, napiši mu privatnu poruku onda če on dobit to na svoj mail pa se nadaj da če ti odgovorit. Drugih mogučnosti zapravo nema osim ako ga ko osobno zna.
Inače jedan ležaj se raspao kod raskalpanja pa sam tog nabavijo novog. Taj se nalazi u na difu i rukavcu kod blokade. Ako možda znaš dal su ti isti novi naspram starim? Da nebi bila koja razlika ko na konusnom kako ti kažeš. Inače bit če to uskoro jasno kad budem počeo sklapati dif i rukavce- trube.
Petre čiji to opet traktor popravljaš il je to tvoj ?
Nije to moj toma, moj je 731 a ovaj je onaj stari sa dva menjača- PE 18. Nisam nit imao želje da ga radim ali čovek mi neda mira, ja sam mu reko nek ga vozi nekome drugome ali neče, on je baš izistirao na mene. Ma uturijo mi ga umalo da ne na silu :rolleyess: pa sam ga onda uzeo i na posao. Inače popravljao sam mu več prije zadnji dif i menjač i varenje bloka u isto vreme, pa onda kuplung, pa neki put kočnice i uvijek se limarija ispravlja i vari... ma da ne nabrojavam. Sve sam mu več pretreso osim motor radi neumorno :rolfer:
Nisam ni razmišljao o tome da ga ostavim ovakvog jer će samo da uništi i tanjurasti i da napravi još kakav belaj.Inače kao što sam već ranije rekao veliko opterećenje je na zadnjem trapu kod transportera i uz najbolje održavanje i sipanje novog ulja ovo je, ja mislim četvrti konusni, za 25 godina negovog rada a mogu reći da se naradio.
Ma nisam mislijo da vratiš stari dio nazad, to bi bilo ludo napraviti. Samo sam htijo usporedit potrošenost tog konusnog jer ovaj kod mene je mrak.
Inače ja sam znao da je mrak jer sam vlastnika upozorijo na to istrošenost konusnog. Video sam ga kad sam vadijo motor zbog promjene kuplunge i korpe pa sam onda skinul i zvono jer sam mjenjao ležaj i semering na spojničkoj. U to verme sam imao mugučnost provjeriti dif kroz tu rupu. Tad je vlastnik rekao "za sad ništa od remonta, dok ide ide onda u razhod" Ali eto sad nije htijo čuti riječ razhod, ja sam mu sve to sad spomenuo...