jesi se ti to mozda ponovio?
Nisam na žalost ili na sreču :lol: jer Tomu ja ne dam.
Ne dam ga svejedno ako mi ga svake toko neko prodaje. Tako se po nekom kratkom vremenu danas opet snašao u oglasima.
PS
Ljudi davaju moje slike u oglase.
hehehe...svašta tebe snađe...
moćno izgleda, nema šta...
Neki razlog ima sigurno zašto se snašao u garaži?
Samo nemoj reći da ide neko rasklapanje...
Tražio sam, al nisam našao rukavac...znači nabavio si :supz:
Mene zanima kako su otokarena ležajna mesta u tom rukavcu?
nemogu sliku da stvorim oko tog reduktora, jel su smaknute?
Ako imaš rukavac, raspali koju fotku...
pozzz joe!
Nije to da mu treba rasklapanje. Došao da ga malo ušminkam (posao za tebe električare moj), poštelam kočnice, servis... Ništa strašno, sve sama fina posla
.
A da, močno izgleda i fino ga je vozit. Filing sigurnosti je na visokom nivou. Lako bi se privikao na njega hehe.
Rukavac se našao slučajno ali našao se svejedno ako je tražena roba. Batek mi nešto našao ugodno, pa da se nađe ako slučajno zatreba. Još ga nemam kod kuče ali po planovima isporuke bi trebal biti sutra iz Batekovih ruka u mojim. Samo da se mi nađemo.
Nemam neke super slike osim ovih ispod. Ležaji su postavljeni ekscentrično a drugi centrično (smaknuto kako ti kažeš). Nema tu neke mudrolije velike.
Sve se to inače fino rasklopilo, zezao me samo onaj mali vijak u rupi koja se vidi na rukavcu pozadi.
Na donjoj sliki se vidi redosljed sastavljanja pa se može iz toga zaključiti kako stvari stoje.
Na ljevoj strani ti je poluosovina na njoj lager. Na tu poluosovinu ide zupčanik kojeg vidiš desno od poluosovine.
Taj zupčanik se napiči na poluosovinu i on stoji isto u centru. Zupčanik ima unutra zube a vani je površina za valjkasti ležaj u kojem on sjedi.
Na desnoj strani rukavca se vidi osovina (drugi zupčanik) sa ležajem koja je u rukavac stavljena ekscentrično i tako sjedi u unutrašnjosti onog večeg zupčanika na ljevi.
Drugi kraj osovine ide u dif i to je kraj priče.
PS
Hvala na istraživanju odpada koje si vršijo u moje dobro.