firemanpeter
Dobro znana faca
- Tu od
- 12 Svi 2008
- Poruka
- 1,887
O evo BATEK se je kar oglasil osebno-Zdravo!
ako imamo hidro upravljač(FAJERMANPETER)i imaš ugrađen Load sensing ventil na orbitrolu ,tada volan uvjek ide isto brzo,a trebaš znati,da kad sučeš volan,ne dizajo hidravlične poluge!Ili rade a znatno sporije. To več znam sam dobro sa izkustva. A cilindre ima FAJERMAN dobro umještene.Tako ima kretanje traktor u obe strane vožnje isto brzo. A kod jednog cilindra,ima problema.
Ako trebaš slike ,pokušat ti stavit koju slikat od AC-ja,jer ovdje se ne vidi dobro orbitrol sa LS ventilom,a FAJERMAN PETER ima enak sistem,kot AC(do 60 ks) i AGT,koji su zglobni. A siguran sam,da ima ovih slik na SLo forumu.
Znao sam ja da če batek brzo biti tu
Što se tiče glave orbitrola, nemam Load sensing nego Open center non reaction. Nisam htijo baš ništa da osjetim na volanu ako kotač nešto povozi.
Inače LS sistem je bolji jer ima prioritetni ventil ali opet je skuplji. Ali po hidravličkim pravilima to je ono pravo.
Inače ja sam zadovoljan sa ovim što imam.
A treba znati da se na hidro volanu ne osjeti blokade difa ili neke slična obterečenja koja utjicaju na traktor. A mehanički takve stvari osjeti pa onda i vozač.
Da sam imao mehanički volan možda nebi slomijo uši na rukavcu.
Servo ili hidro to je luksuz kojek se brzo navikneš i težko da ga nebi više imao. A svaka stvar je za nešto dobra a za drugo...