Hhahahah ma to ti se zbof kuta slikanja čini ko neznam sta a ubiti nije jako...ma opizdio sam u panj pred jedno mjesec dva kad sam oro...jbg gledo sam u plug iza i nisam vidio panj
Danas sam odlučio promijeniti ključ mjenjača na TV 730 jer mi je nekoliko puta iskočio iz brzine. Kad sam skinuo poklopac mjenjača, vidio sam da treba i 2 ležaja promijeniti, a i semeringe. Također i zupčanik druge brzine. A htio sam i tromble otvoriti da vidim pakne jer slabo koči. Kad imam što vidjeti, prašina unutra je bila masna. Slijedi rastavljanje, treba oba velika ležaja i semeringe. Poluge kočnica je neki "majstor" navario umjesto da kupi nove pakne.
I sad toliko posla samo zato što sam htio promijeniti ključ mjenjača. :finga:
Nego, zanima me koji je promjer novih trombla, ove moje mi se čine nešto tanke. Ako netko ima taj podatak, bio bih mu zahvalan da ga objavi. Ove moje su 255,85 mm.
Pozdrav svima a mjere starog doboša ili trombla su 250 mm, vjerojatno je te tvoje neko već obrađivao. To možeš (bar privremeno) riješiti tako da na paknama na krejevima gdje dolaze na ključ malo navariš, al je zajebancija oko toga jer ti ne gine nekoliko skidanja i stavljanja da to sve našteluješ kako treba. Trebaš posebno paziti da ti ne preskoči ključ jer se to može desiti kada su doboši toliko potrošeni ili ih je neko obrađivao.
Baš kad smo kod prikolece, pitanje jedno. Imam prikolicu original tominu trostrani kiper, mislim da je nosivost 2.5tona, natrpa se 1m3 pjeska i neće da istovari jer nema snage, već moram istrpat najprije s lopatom trećinu i tek onda može dignuti kipu?? Da li je do pumpe od tome (731) ili?
A još kad bi bio 732:shock::axe:
Novi tip sa kabinom.
Eeeeeee, kad bi bio 732 Krumpironja bi morao povećati gajbu :lol:.
Novi tip 732 sastavljen od: TV 730 (uz neka "izboljšanja") + kabina home made :rolfer:. Netko je lijepo složio kabinu, sviđaju mi se radne lampe na njoj, baš lijepo izgleda :finga:.
ja se boim da je pumpa.
Mislim s hidraulikom nemam nikakvih problema, sve radi ok, jedino kad je tako kakav veliki teret onda neće prikolica iskipat, sve ostalo radi...
Mislim s hidraulikom nemam nikakvih problema, sve radi ok, jedino kad je tako kakav veliki teret onda neće prikolica iskipat, sve ostalo radi...
može bit i ovo što je brane rekao.ako je loš cilindar pa propušta ulje al može bit i ručica.meni isto u zadnje vrijeme nekad neće baš.ide al polako i ja onda pustm ručicu pa ponovim tako jednom il dvaput i onda digne al ako dosad nisi imao nikakvih problema osim sa kipom onda bi mogle bit gumice na cilindru
arno nisam ni ja ekspert za hidrauliku al sam imao problem sa cilindrom od ralice,sporo je išao i gore a dole još sporije..kad sam ga rastavio vidio sam da iznad klipa ima ulja što nije dobro..odnio ga majstoru i čovjek zamijenio gumice i sad ide superrayer:a ta gumica na koju ti misliš je čistač a ne ova na klipu
arno nisam ni ja ekspert za hidrauliku al sam imao problem sa cilindrom od ralice,sporo je išao i gore a dole još sporije..kad sam ga rastavio vidio sam da iznad klipa ima ulja što nije dobro..odnio ga majstoru i čovjek zamijenio gumice i sad ide superrayer:a ta gumica na koju ti misliš je čistač a ne ova na klipu
Sve može uticati na slab pritisak u cilindru pa i gumice no da pojednostavimo stvar,pumpa daje pritisak ulja ovisno o broju okretaja odnosno gasu znači treba otkriti zašto tog pritiska nema pa vidjeti sve redom gumice, crijevo, ako je to ok onda jedino ostaje pumpa jer i ona na sebi ima gumica gdje može gubiti pritisak isto kao i razvodnik u biti nebi smjelo nigdje sliniti ulje ako će sve besprijekorno raditi a ako malo slini taj gubitak se donaknadi jačim gasom odnosno povećanjem broja okretaja i stvaranje većeg pritiska.