• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

antimon77

Član
Tu od
14 Ruj 2011
Poruka
60
Pogledaj malo bolje, zato sam i uvećao drugu fotku da se bolje vidi...čini mi se da ima dva ostojnika/podloške na osovini!
tj. jedna ispred što bi trebalo biti "odstojnik", i jedna sa donje strane, što mi liči na običnu podlošku...

Ako hoćeš, idem posle ručka rasklopiti menjač i sve detaljno uslikam i premerim...

..pa da u pravu si imaš i odstojnik i podlošku premda je dstojink tanji i manji ( i predpostavljam da mora biti cementiran zbog trenja na veljčiće ) u odnosu na podlošku s obzirom da vidim da je ovo moje samo tokareno te je to vjerojatno samo podloška a nedostaju mi odstojnici koji idu na vljčiće i gore i dolje , no kad razmislim da sve to ubacim pa snop će otić još višlje te smanjiti površinu uzubljivanja .... ma nema druge veću morat još nazvat u Primu da vidim koje sve solucije postoje u svezi kućišta ...
nemoj da te gnjavim :).. hvala ti u svakom slučaju

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
Ako hoćeš, idem posle ručka rasklopiti menjač i sve detaljno uslikam i premerim...

hahahaha pa da to je za tebe kao reći dobar dan:icon_biggrin: aj sačekaj dok ja ne budem rastavljao da se ne mučiš dva puta.

antimon77

Član
Tu od
14 Ruj 2011
Poruka
60
hahahaha pa da to je za tebe kao reći dobar dan:icon_biggrin: aj sačekaj dok ja ne budem rastavljao da se ne mučiš dva puta.

..a možda i on ima jednog u djelovima što znaš .. ;)

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Prije par stranica je bilo govora o korpama,pa da stavim par slika kakvu sam ja napravio.Korpa kipa pomoču top linka+lanac.Za toliko koliko se cilindar izvuče+ toliko podigne lanac korpu od nosača.Nije baš veliki naklon ali za pesak i drva je dovoljan a može se i rukama do kraja prevrnut.Zadnja stranica se sa donje strane otvara pomoču poluge na prednjoj strani,ona preko sajle stegne oba bolcna skupa i otvara.A za kontra odšrafim one rinke sa strane ,može se i cijela skinut.Ima još jedna dobra strana kad se kutija skine sa nosača ostanu donje vilice koje služe kao paletni viličar.Profili za vilice su od avtodizala,vrlo jak i žilav material.Nosio sam preko 500kg brez problema,s tim da sam ga spreda obtežio s utegom(lagan prednji kraj,motor sam aluminij).Korpa je super stvar i kod mene je najviše u upotrebi.Za kraj bi reko bilokakva da je svaka služi.Ko je nema nek si složi barem lesenu neče požalit.
L.P.:icon_thumright::icon_pidu:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Prije par stranica je bilo govora o korpama,pa da stavim par slika kakvu sam ja napravio.Korpa kipa pomoču top linka+lanac.Za toliko koliko se cilindar izvuče+ toliko podigne lanac korpu od nosača.Nije baš veliki naklon ali za pesak i drva je dovoljan a može se i rukama do kraja prevrnut.Zadnja stranica se sa donje strane otvara pomoču poluge na prednjoj strani,ona preko sajle stegne oba bolcna skupa i otvara.A za kontra odšrafim one rinke sa strane ,može se i cijela skinut.Ima još jedna dobra strana kad se kutija skine sa nosača ostanu donje vilice koje služe kao paletni viličar.Profili za vilice su od avtodizala,vrlo jak i žilav material.Nosio sam preko 500kg brez problema,s tim da sam ga spreda obtežio s utegom(lagan prednji kraj,motor sam aluminij).Korpa je super stvar i kod mene je najviše u upotrebi.Za kraj bi reko bilokakva da je svaka služi.Ko je nema nek si složi barem lesenu neče požalit.
L.P.:icon_thumright::icon_pidu:

Svaka čast , ljepi komplet za maloga TOMICU :(smirk):

dingo

Član
Tu od
14 Lis 2010
Poruka
734
Ja saam pri kraju sa onim šumarskim kolicima sa hvataljkama(kandžama) i onda krećem na korpu onako kako je to Ssucur napravio.:(y)::icon_kidra::icon_super::drink:

Posljednje uređivanje:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
A slika?:drink:
Može i remen.
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=aq6yPolTsEk[/YT]

dingo

Član
Tu od
14 Lis 2010
Poruka
734
Ovo je ipak za mene previše, nego jesi možda pravio neko malo vitlo ili imaš neku jednostavnu ideju?:icon_pray:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Ništa posebno - mislim ovo upotrijebit.:icon_rolleyes:
20217224.jpg

darkohittner

Član
Tu od
5 Srp 2009
Poruka
203
jedno pitanje za sve

mislim na sve koji obavljaju usluge naravno za novac ,da li je netko od vas otvorio obrt ili nešto slićno ,paušal ...ili što već kao je glasilo ili što je najpovoljnije ...da budemo čisti pred poreznim zakonom...

dingo

Član
Tu od
14 Lis 2010
Poruka
734
mislim na sve koji obavljaju usluge naravno za novac ,da li je netko od vas otvorio obrt ili nešto slićno ,paušal ...ili što već kao je glasilo ili što je najpovoljnije ...da budemo čisti pred poreznim zakonom...

Ja imam u okviru opg-a registrirane usluge u poljoprivredi, sada je knjigovođa na seminaru oko te fiskalizacije pa ćemo drugi tjedan biti pametnij, ako te zanima klikni na link, pa odi na usluge.:icon_wink:

gojibobice

Novi član
Tu od
1 Tra 2012
Poruka
26
Dragi forumaši molio bih za vaše mišljenje. Dakle imam TV-420 te sam za njega nabavio kardansku inverziju omjer 1:2. Dakle ukoliko spojim kardansko vratilo od mojeg TV na manji zupčanik kardanske inverzije na izlaznoj osovini inverzije dobivam duplo manji broj okretaja ali veću snagu. Ako spojim na veći zupčanik dobivam duplo veći broj okretaja ali duplo manju snagu. S obzirom da imam namjeru na inverziju spojiti nosešeni atomizer od 200 litara i vodenu pumpu za navodnjavanje meni bi pasalo da povečam broj okretaja na izlaznoj osovini inverzije ali me brine što sam smanjio snagu. Postavljam pitanje dali me treba birnuti gubitalk snage na izlaznoj osovini s obzirom da spajam atomizer i vodenu pumpu? Ljubazno molim za savjet i vaše mišljenje.

http://www.mojalbum.com/hrvoje-35/inverzija-kardana/inverzija-kardana/20472661

Pozdrav forumaši :)

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
Dragi forumaši molio bih za vaše mišljenje. Dakle imam TV-420 te sam za njega nabavio kardansku inverziju omjer 1:2. Dakle ukoliko spojim kardansko vratilo od mojeg TV na manji zupčanik kardanske inverzije na izlaznoj osovini inverzije dobivam duplo manji broj okretaja ali veću snagu. Ako spojim na veći zupčanik dobivam duplo veći broj okretaja ali duplo manju snagu. S obzirom da imam namjeru na inverziju spojiti nosešeni atomizer od 200 litara i vodenu pumpu za navodnjavanje meni bi pasalo da povečam broj okretaja na izlaznoj osovini inverzije ali me brine što sam smanjio snagu. Postavljam pitanje dali me treba birnuti gubitalk snage na izlaznoj osovini s obzirom da spajam atomizer i vodenu pumpu? Ljubazno molim za savjet i vaše mišljenje.

http://www.mojalbum.com/hrvoje-35/inverzija-kardana/inverzija-kardana/20472661

Pozdrav forumaši :)

Bilo bi najbolje da je inverzija 1:1 jer za povećavanje brzine okretaja imaš mjenjač ispod sjedala.ili kombiniraj sa ovim šta imaš.ako smanjiš brzinu na inverziji okretaje mozeš povećati na mjenjači i obrnuto.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Pozdrav. Nabavi tominu inverziju najmanje če bit problema.Ova je neka čudna i verovatno če bit potrebno pripasivanje i pravljenje nosača ,tokarenje osovine da se uopšte sklopi na tomu.Nabavi origi najmanje če bolet glava,klapat če i smer i okretaji.L.P.

gojibobice

Novi član
Tu od
1 Tra 2012
Poruka
26
Hvala po nezma koji put na savjetima ali mislim da jednu bitnu stvar nisam rekao. Imam plantažu sa 3500 sadnica svaka sadnica treba po ljeti oko 3-5 lit vode što je ukupno 10,5 i 17,5 kubika vode. Što zbog noći kad se navodnjava što zbog mojeg vremena da sam čim prije gotov a to uključuje sljedeče radnje iz bazena uzimam vodu te navodnjavam, nakon toga iz bunara pumpam vodu koju ubacujem u bazen da se korz dan dva ugrije da mi biljka ne doživi šok. Dakle kod jednog navodnjavanja ja preko pumpe prebacim i do 40 kubika vode da bih sve brzo i kvalitetno obavio trebab ozbiljniju pumpu našao sam jednu koja se vrti na 3600 okretaja i tada u satu ispumpa 60 kubika. Koliko znam ja na tomi na kardanskom vratilu imam najviše 2000 okretaja dakle sa tom inverzijom ja dobivam 4000 okretaja a trebam 3600 dakle smanjim gas na traktoru da nije pod ful gasom sat dva a pošto trebam 40 kubika još smanjim gas tako da računam da moj tomo obavi sve u relativno kratko vrijeme. Sad je pitanje da ga taj prenos ne preoptereti moje je mišljenje da nebude jer mislim da mu je pumpa za vodu na kradanu manje opterečenje nego recimo freza.
nadam se da sam sada bio jasniji tj precizniji u traženju vašeg savjeta.

Lp svima :)

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Ostaci ostataka danas izvezeni, spremni za sutra novi :)

Btw, definitivno siu moram napraviti kiblu jer ovo lopatanje u prikolicu me ubija :)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh