• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ExtermoIvan

Član
Tu od
15 Ožu 2013
Poruka
53
Pozdrav svima, moj Tomica PE 18 je poceo da me muci pa da vas pitam za misljenje.
Kad freziram i uteram ga u malo tvrdje on stane a motor radi i dalje, kardan se neokrece kao da zapinje. Moje misljenje je da je otisla lamela. Ili je mozda nesto drugo. Ako je lamela gde bih mogao da je nabavim i pod kojom oznakom?

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886
Pozdrav svima, moj Tomica PE 18 je poceo da me muci pa da vas pitam za misljenje.
Kad freziram i uteram ga u malo tvrdje on stane a motor radi i dalje, kardan se neokrece kao da zapinje. Moje misljenje je da je otisla lamela. Ili je mozda nesto drugo. Ako je lamela gde bih mogao da je nabavim i pod kojom oznakom?

Jel traktor stoji kad stoji kardan. Jel tad sve stane, samo motor radi? Ako je tako sasvim je moguče da je otišla lamela. Možeš lamelu probati i u transportu ako proklizava- u brzoj trečoj brzini u velikoj uzbrdici. Tako bude onda jasnije ako je lamela u pitanju.

Ako , je takva priključnica na oba kraja ,,,,,,,, sigurno ti smanjuju protok ,,,, jer njihov fi je sigurno duplo manji nego fi cijevi koja te zabrinjavala ,,,, samo ne znam ima li računice rezati oba kraja priključka na cjevi i prešati nove ,,, mislim da je veča računica kupiti novo odgovarajuće crjevo a ovo ostaviti za neke druge potrebe jer ti razlika u cjeni i neče biti velika a crjevo pošto je ispravno opet može naći neku prijenu , a moraš znati da u mali fi crijeva ne može doči ni veliki priključak , već za veći prikljućak treba i veći fi crjeva
%28sweat%29.gif

Arno
Cjev i onako više nije baš nešto jer je nešto popucana na vanjskoj strani ali izdržala bi ona još... A dobro može se to mjenjati pošto nije u briljantnom stanju.
Inače nisam mjerijo vanjski prosjek te gumene cjevi ali od oka mi se čini da je jednakog prosjeka ko originalna- ona koja ide na cilindar izpod sica. Ako je ista onda njen prosjek odgovara jer je i ostala hidravika nekih takvih dimenzija pa se sa večom za ralicu nebi ništa pridobilo.
A dobro, morat ču provjeriti ako su ti priključki stvarno najmanji fi pa ako jesu, teraj jih u ...

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
peter ako je klip deblji onda isto sporije puni.ja sam imao tako neku situaciju i isto mijenjao crijeva al ništa još kad ga treba spustit a vrijeme hladno nikako dočekat da se spusti i onda mi jedan majstor reko da je taj klip za mog tomeka velik i treba veća količina ulja da ga napuni i kad ga prazniisto problem količina jer i dovod ulja je mali promjer kao i povrat...:icon_pidu:

zilee

Član
Tu od
27 Stu 2011
Poruka
36
Samo, ovo se fino uredilo, koliko vidim to je jesenas ili možda i ranije uzorano? Dali je moguće ovo postići ovako s sporim brzinama izlaznog vretena? a jedan put preći. Kod mene na našoj zemlji je to nemoguće.

Ovdje koliko ja vidim samo Samir radi punom parom, a svi drugi gledamo i komentarišemo, ili stvarno vrijeme ne dozvoljava, ili smo mi lijeni, ili ne slikamo ili je nešto treće.

Vrime,prijatelji moji dragi,
ja danas zapao do alnasera-jedva me izvuka zetor i to sa lancem od 10-tak metara,jer bi i on inače potonuo,
bravo lipo izfrezano uživaj ko može!

G

GROF

Guest
., lip pozdrav štovateljima "TV" u Sloveniju! ...

Prijatelj Grof

Dobio sem paket od tebe.

20668048.jpg

Još jednom hvala prijatelj GROF

., lip pozdrav svim forumašima!, posebna pozdrav korsinicima i vlasnicima traktora tome širom Svita! ...

., dragi moj BaTeK!, vjeruj da sam i ja sretan više od tebe kad smo ovo rešili nakon punooo vremena, čak i previše vremena, ALI, TI si jedan od 1000-ću ljudina ki TOČNO zna ča i kako oće???, e., onda je svim lako sa tobom! ... ., u roku od neki 10 sati čovik donesal novčiće u moje ruke za dostavljenu robu "Y", e, to se zove ozbiljnost - odgovornost - ekspeditivnost! ...
., odma se ovde moram ovako javno zafalit mom dobrom poznaniku Alešu iz predivne zemlje Slovenije!, ki je odradil delo poštara i to odlično, uredno, pedantno, sa voljom i na vrime., naravno - ispravno i točno ko i svi Slovenci odreda!!!, to jako puno cijenim i rešpektiram kad je neko točan, uredan i pedantan, iliti; red, rad, disciplina!, Slovenci!, VI ste mi UZOR! ...

., forumski prijatelju; abarth822!, svakako pozdravljam ovde javno i tebe, zahvaljujem se na ovim izvarednim slikicami - slikanom materijalu, materijalu o traktoru tomi!, ponovo je ovde traktorić tome glavni lik sa 1000 izboljšanja, sa jednom velikom ljubavlju napravljen, napravljen kako samo nadasve DOBRI ljudi moredu napravit!?, poput tvoga suseda i prijatelja!, moj rešpekt i naklon do poda! ...
., ujedno TI poručujem da ove dane i na tvoj kućni prag dolazi DAROVANA remenica od mog bivšeg prijatelja i našeg forumaša; Todi-ja!, molim TE da mi na p.p. pošalješ svoju adresu i broj mobija! ...

., prijatelju moj forumski; firemanpeter!., evo da TI i ja ku napišem po pitanju celindra hidraulike?, ovako, moj savjet je da napraviš reparaturu tog svog celindra ča podiže prednju ralicu, svakako zamini crevo ko nemora bit deblje, preporučavam da zaminiš i onaj muški del brze spojke na crevu., ... kad napraviš kompletan servis prednje hidraulike "MORA" dizat brzo i normalno pušćat!., ...
., JA sam imal prije 20 godin prednju ralicu SLO.firme; Mušič-Mengeš!, celinder ko tvoj ili čak malo deblji, crevo još tanje, delal "normalno"., tada sam imal traktora tomu!; tv-830! ...

., l.p., Bog!, čitamo - pišemo - pomažemo se ...

Posljednje uređivanje:

ExtermoIvan

Član
Tu od
15 Ožu 2013
Poruka
53
Dragi Firemanpeter Tako je kako kazes kad zapne sve stoji samo motor radi. A nemam brda u okolini od 20 km da ga probam ovako sam ide kao besan . Moguce i da je sajla kvacila mozda ga neodvoji kako treba/ Probacu nju malo da nastelujem ako neuspe otvaranje pa sta bude.
Tomica bi trebao da frezira kao lud posto nozevi na inprovizovanoj frezi nisu njegovi original nego od mute gorenje dosta su manji. A on cim je malo tvrdje zapne. Gde je orano ide dosta bolje a gde je vec frezirano pa ubila kisa ni da pipne. Otvaranje najverovatnije. Hvala jos jednom

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Dragi Firemanpeter Tako je kako kazes kad zapne sve stoji samo motor radi. A nemam brda u okolini od 20 km da ga probam ovako sam ide kao besan . Moguce i da je sajla kvacila mozda ga neodvoji kako treba/ Probacu nju malo da nastelujem ako neuspe otvaranje pa sta bude.
Tomica bi trebao da frezira kao lud posto nozevi na inprovizovanoj frezi nisu njegovi original nego od mute gorenje dosta su manji. A on cim je malo tvrdje zapne. Gde je orano ide dosta bolje a gde je vec frezirano pa ubila kisa ni da pipne. Otvaranje najverovatnije. Hvala jos jednom

Sajlu NE treba španati nego otpuštati ,,, da manje odvaja :(wait): a ako nemaš brda u okolici 20 km ,,, zategni ručnu pa probaj ,,,,,, sveži TOMICU sajlom za drvo pa probaj :(mm): ,,, ako ga slučajno isčupaš TOMO je OK :(clap): :icon_pray: :(clap): :icon_lol:

senad75

Član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
64
Pozdrav svim vlasnicima TV ja sam uspio juče i prekjuče orat bilo lijepo a danas kiša ništa od posla pa sam morao sjedit i roštiljat i pit pive a sutra drugi dan druga nafaka :icon_eyes: samo tomica je zvjer odvaljuje brazde u ledini po 40 cm gledaču da sutra stavim koju sliku oranja

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
229
@Zaha,prelepo,nemam reci. Traktor kao da juce iz fabrike izasao :)
@Senad,samo napred i ne smes ostati bez goriva(piva) ehehe

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886
peter ako je klip deblji onda isto sporije puni.ja sam imao tako neku situaciju i isto mijenjao crijeva al ništa još kad ga treba spustit a vrijeme hladno nikako dočekat da se spusti i onda mi jedan majstor reko da je taj klip za mog tomeka velik i treba veća količina ulja da ga napuni i kad ga prazniisto problem količina jer i dovod ulja je mali promjer kao i povrat...:icon_pidu:

Tako i ja kažem zato garancije za uspjeh nema. A bio bi zadovoljan da se barem malo ubrza rad sa izboljšanjem cjevi i sa tim protoka.

Inače ubrzam rad cilindra sa dodavanjem gasa :icon_cool:, onda pumpa brže radi pa...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886
., lip pozdrav svim forumašima!, posebna pozdrav korsinicima i vlasnicima traktora tome širom Svita! ...

., dragi moj BaTeK!, vjeruj da sam i ja sretan više od tebe kad smo ovo rešili nakon punooo vremena, čak i previše vremena, ALI, TI si jedan od 1000-ću ljudina ki TOČNO zna ča i kako oće???, e., onda je svim lako sa tobom! ... ., u roku od neki 10 sati čovik donesal novčiće u moje ruke za dostavljenu robu "Y", e, to se zove ozbiljnost - odgovornost - ekspeditivnost! ...
., odma se ovde moram ovako javno zafalit mom dobrom poznaniku Alešu iz predivne zemlje Slovenije!, ki je odradil delo poštara i to odlično, uredno, pedantno, sa voljom i na vrime., naravno - ispravno i točno ko i svi Slovenci odreda!!!, to jako puno cijenim i rešpektiram kad je neko točan, uredan i pedantan, iliti; red, rad, disciplina!, Slovenci!, VI ste mi UZOR! ...

., forumski prijatelju; abarth822!, svakako pozdravljam ovde javno i tebe, zahvaljujem se na ovim izvarednim slikicami - slikanom materijalu, materijalu o traktoru tomi!, ponovo je ovde traktorić tome glavni lik sa 1000 izboljšanja, sa jednom velikom ljubavlju napravljen, napravljen kako samo nadasve DOBRI ljudi moredu napravit!?, poput tvoga suseda i prijatelja!, moj rešpekt i naklon do poda! ...
., ujedno TI poručujem da ove dane i na tvoj kućni prag dolazi DAROVANA remenica od mog bivšeg prijatelja i našeg forumaša; Todi-ja!, molim TE da mi na p.p. pošalješ svoju adresu i broj mobija! ...

., prijatelju moj forumski; firemanpeter!., evo da TI i ja ku napišem po pitanju celindra hidraulike?, ovako, moj savjet je da napraviš reparaturu tog svog celindra ča podiže prednju ralicu, svakako zamini crevo ko nemora bit deblje, preporučavam da zaminiš i onaj muški del brze spojke na crevu., ... kad napraviš kompletan servis prednje hidraulike "MORA" dizat brzo i normalno pušćat!., ...
., JA sam imal prije 20 godin prednju ralicu SLO.firme; Mušič-Mengeš!, celinder ko tvoj ili čak malo deblji, crevo još tanje, delal "normalno"., tada sam imal traktora tomu!; tv-830! ...

., l.p., Bog!, čitamo - pišemo - pomažemo se ...

Vidim ovaj post je u cjelini upučen slovencima, hehe :icon_winkle:. Nemoj nas previše hvaliti jer ako pogledam državu, gde smo... :(think): Ah to su političari zahebali, majku jim... Pustimo politiku, boli me glava od nje. :mad:

Oko cilindra ovako, cilindar sam reparirao prije dve godine, nove su brtve tako da je ispravan ko bog. Crijevo več smo rekli, deblje je bolje. Ovo što si reko oko spojnice svakako je na mjestu jer svakako ona može zezat. Hvala na odgovorima i pozdrav dragom prijatelju u Liku, Jezerane.

ExtermoIvan

Član
Tu od
15 Ožu 2013
Poruka
53
Testirao sam danas Tomicu kacio ga za drvo u brzinu i gas on rob samo skakuce jer nema tegove. Slajfuje kao lud ali nece da ga ugasi. Sutra u svakom slucaju skidam motor da vidim kakvo je stanje. Ovo je freza sa kojom se muci.
2mrwkkg.jpg

29zojko.jpg

Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh