• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

prije mjesec i pol dan montiran novi prednji luk od Hittnera
i sa njim sa bobil u kompletu šrafe i sve i išlo bez problema
nije fini navoj u pitanju već klasičan

G

GROF

Guest

evo malo slikic da nebude da samo kolega SAMIR vozi đubar:8):

., lip TI pozdrav prijatelju tomo522!

., lipo je vidit da ljudi deladu punom parom na svim poljima., od vožnje djubra do izboljšanja - blatobrana na traktoriću tomi!, čestitam! ... :icon_super: ...

., za neki desetak dan idem i ja vozit djubar sa mojim zelenkom!, da pomožemo malo našem mladom i nadasve vridnom kolegi SAMIRU! ...

., ej, ej kumiću moj Todi!, ove dane kad budemo u Našem gradu Bjelovaru!?, kupimo blatobrane i još neke sitnice za Naše tomice!, naravno, nakon akcije košnje trave i posjeta tvornici tomo vinković - PRIMA Bjelovar! ...

., l.p., Bog!, čitamo - pišemo se ...

BuKvIk

Član
Tu od
11 Pro 2011
Poruka
53

Pozdrav Forumaši
Imam TV-418 i na motoru imam onaj čok što se mora povući van kad se pali,a kad se gasi samo ga stisnuti dole,ja sam sad na sajlu napravio to za gašenje i pitanje je dali ga mogu tako upaliti preko te sajle kad se polugica pusti prema dole

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482

imam jedno pitanje.......u ponudi (za zamjenu) je jedan "tomo vinković" tj. pasquali od 18ks sa lda97 motorom.......ima anlaser, pali na ključ bez problema, sve radi na njemu, gume dobre, ima svjetla, žmigavce.......

sada me zanima, jel djelovi štimaju sa tome vinkovića 418 na pasquali 18ks......prije sam radio nekoliko tomo vinkovića, prije par godina, al pasquali mi vizualno izgleda isto.......i jel ima djelova za njega......motor je isti kao od tome, al mjenjač, diferencijal, kočnice, hidraulika........freza????

što mislite o tom traktoru????

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

prije mjesec i pol dan montiran novi prednji luk od Hittnera
i sa njim sa bobil u kompletu šrafe i sve i išlo bez problema
nije fini navoj u pitanju već klasičan

Ebem li ga, sve je moguće, pa i to da su različiti navoji.:(nerd):

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
440
imam jedno pitanje.......u ponudi (za zamjenu) je jedan "tomo vinković" tj. pasquali od 18ks sa lda97 motorom.......ima anlaser, pali na ključ bez problema, sve radi na njemu, gume dobre, ima svjetla, žmigavce.......

sada me zanima, jel djelovi štimaju sa tome vinkovića 418 na pasquali 18ks......prije sam radio nekoliko tomo vinkovića, prije par godina, al pasquali mi vizualno izgleda isto.......i jel ima djelova za njega......motor je isti kao od tome, al mjenjač, diferencijal, kočnice, hidraulika........freza????

što mislite o tom traktoru????
jaro toje stari model i mjenjac nestima niti sredina a nevjerujem da ima i djelova igdje ja mislim daje u njega sredina zupcanik tj polumjesec i siguran sam da i djelovi u mjenjacu nestimaju jer sam ija nekada radio sa tomicama inisam takav nikada htjeo uzet

Pozdrav Forumaši
Imam TV-418 i na motoru imam onaj čok što se mora povući van kad se pali,a kad se gasi samo ga stisnuti dole,ja sam sad na sajlu napravio to za gašenje i pitanje je dali ga mogu tako upaliti preko te sajle kad se polugica pusti prema dole
tajse cok povlaci samo kada je velika hladnoca i netrebas ga povlaciti uvjek dovoljno je ga jednom upaliti i poslije normalno palis

Posljednje uređivanje od moderatora:

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

kad je već čovjek spomenuo čok.je to ono kod cilindara (730) jedna ručkica a sa šipkom je spojena i kod drugog cilindra?to nikad nisam znao niti bio siguran što je i kako funkcionira

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

kad je već čovjek spomenuo čok.je to ono kod cilindara (730) jedna ručkica a sa šipkom je spojena i kod drugog cilindra?to nikad nisam znao niti bio siguran što je i kako funkcionira

To se zove dekompresor.:(blush): Kad je slab akomulator, hladan zagon itd...
19119991.jpg

20378169.jpg

Posljednje uređivanje:

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

i što kada ga se uključi?jednom se zavrti pa ga se isključi pa onda se upali normalno ili?

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

i što kada ga se uključi?jednom se zavrti pa ga se isključi pa onda se upali normalno ili?

Izklopiš kompresiju, napraviš zalet motora, vratiš nazad i upali.:icon_redface:

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
440

tomu nije cok nego dekompresor da alneser lakse zavrti motor akoje baterija slaba a cok ima jednoklipac das gas i povuces napolje onaj leptir jasam mislio da nato mislis

Ralle 888

Član
Tu od
17 Svi 2013
Poruka
91
Veliki pozdrav svima,i hvala na divnoj i korisnoj stranici. Molio bih za pomoc oko povezivanja alternatora od MITSUBISHI-ja (slika ispod), na moj TV 523. Naime, ne znam sta koji izvod predstavlja? Hvala unapred.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Drustvo,uspeo sam nesto da iscackam,pa mi potvrdite da li sam u pravu :eek::

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482

jaro toje stari model i mjenjac nestima niti sredina a nevjerujem da ima i djelova igdje ja mislim daje u njega sredina zupcanik tj polumjesec i siguran sam da i djelovi u mjenjacu nestimaju jer sam ija nekada radio sa tomicama inisam takav nikada htjeo uzet

hm........misliš na volan????

on je polumjesec, kao zubna letva, a na osovini upravljača je mali zupčanik, i nema lufta.......čak sam se iznenadio kako se lagano skreće........

ima li još netko možda da nešto zna o tom traktoru?

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

Izklopiš kompresiju, napraviš zalet motora, vratiš nazad i upali.:icon_redface:

tomu nije cok nego dekompresor da alneser lakse zavrti motor akoje baterija slaba a cok ima jednoklipac das gas i povuces napolje onaj leptir jasam mislio da nato mislis

tako znači.ok.
ne znam nismo ti nikad koristili tj ja nisam a djeda nisam nikad vidio da po tome prčka pa ne znam.hvala :icon_biggrin:

T

telembus

Guest
pozdrav svima!

novi sam na forumu, ali bio bih Vam zahvalan ako mi možete pomoći. nakon 3 sata frezanja bez ikakvih problema prilikom jednog pokretanja moj tomo više nije htio krenuti.. kretao sam u prvoj sporoj s uključenim karadanom..znači kao da je izgubio snagu..s spuštenom frezom nije okretao kardan a niti se pokrenuo.u prvoj sporoj.što je do tada bez problema obavljao..nakon toga sam shvatio da traktor nejde ni u jednoj drugoj brzini, ni u rikverc samo u prvoj spori..mogu prebacit u brzinu ali kad pustim kuplung ništa se ne događa..znači ide samo pu prvoj sporoj..u čemu je problem?

i da dodam..drugu sporu "uhvati" kad ga poguram..:D i po ravnici ide..ali u brijeg ili kod nekog opterećenja više ne

i da traktor je tomo vinković 97 godište tv28

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
440

i da dodam..drugu sporu "uhvati" kad ga poguram..:D i po ravnici ide..ali u brijeg ili kod nekog opterećenja više ne

i da traktor je tomo vinković 97 godište tv28
jaro mislim dasu ti popucale nitne sto drze srce lamele odvoji motor i skini lamelu i tutije problem i meni se to desilo pa mislim daje i kod tebe isti problem

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

Pozdrav Forumaši
Evo ti čok.:icon_eyes: Kad je polugica u položaju gašenja dole lijevo, ne možeš ga upalit.
19237037_z.jpg

19237057_z.jpg

Posljednje uređivanje:
T

telembus

Guest

jaro mislim dasu ti popucale nitne sto drze srce lamele odvoji motor i skini lamelu i tutije problem i meni se to desilo pa mislim daje i kod tebe isti problem

hvala na odgovoru..znači trebao bi mijenjati lamelu? kolko bi me koštao popravak toga?
također imam problem s srednjim zglobom, kod frezanja mi freza zanosi traktor lijevo desno, da li je to povezano s srednjim zglobom i luftom u srednjem zglobu, također kod veće brzine traktor mi ide lijevo desno..u trećoj brzoj...hvala

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
229

Sto se tice lemele nije skupo,mozes reparirati samu lemelu,to je nekih 10-15e. Pre tri godine sam reparirao lemelu i obradio korpu,i dan danas da kucnem u drvo sve je ok.
To sevanje levo desno se desava i meni,al samo kad zakaceno teze orudje,inace prazan ne zanosi,asfaltom uvek vozim pun gas. I ja trebam reparirati sredinu,al jbga uvek nesto se ispreci,dobro nije jos neophodno ipak u bliskoj buducnosti sledi mu to.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh