ŠANANA IMT 565 kaže:
Potpisujem bogecov text!!!!! :mrgreen: :mrgreen:
Imam svu potrebnu mehanizaciju, što se tiče obrade i sjetve, sijačicu za sve moguče vrste trava, samo treba malo prostudirat i učinit što je potrebno!
Ništa nije problem, ama baš ništa osim NPK i KAN :!: :!: :!: :!:
Koliko ti toga utrošiš, mene samo to muči, morao bih prebroditi prvu godinu sa malim količinama, pa tek iduču dati kulturi što je potrebno, sad se pitam, hoču li uspjeti??????
čitajuči sve časopise i ostale publikacije uvidio sam jednu stvar, sve je to podosta zastarjela tenologija, pogotovo sa dts-om, nikad ama baš nikad u dts-u ne dođe do izražaja sva trava i svaka od tih vrsta ima svoje zahtjeve koji su čak i pre jako različiti, svi se drže u tim člancima istih stvari, sve isti podaci prepisani jedni od drugih, svaka čast nekim ljudima koji imaju titule jako visoke i imaju pokusna polja pa vide neke stvari, ali večina je u kancelarijama i surfa okolo tražeči podatke, zato ja želim pomoči drugima jer moja škola je najskuplja škola, a to je učenje na greškama, moram na svojima jer nemogu na tuđima, prosječnost me ne zanima, mora bit sve ili se neču tim bavit i ima uspjeha, pročitao sam u mljekarskom listu neki članak da su dvije krave iz engleske prodane svaka za 42000 eura , tome treba težiti, dat sve od sebe.dat ljudima da ispričaju svoju priču pa razabrat šta valja a šta ne.
moji doma nikad se nisu nadali a niti željeli da se bavim poljoprivredom, a u tome sam jako dobar jer sam uporan ko konj, tako i vi svi morate bit, za to živjet, pa tako vjerovat i da ta krava za 42000 eura ima vrednost, pa makar samo u jednom ženskom teletu, da to polje ima vrednost jer je zelenije od susjedovog.
nikad nemojte dozvoliti da je susjedova trava zelenija od vaše, vaša mora bit zelenija, vaša krava mora dat više od cjelog sela, na taj način idete napred, granica nema, sami smo si granica.
šanana uvjek prvo dolazi period ulaganja, i to velikih da bi tek poslije direktno ili indirektno došlo do zarade , ali prvo se mora uložiti, u polja u krave, u podmladak i nadasve u znanje i iskustvo svoje ili viđeno u drugih
a ja vjerujem da češ uspjet i jednog dana če večina možda se sjetit bogeca šta je govorio i od čega ste počeli, a onda več budete veliki gazde i znat čete jako puno, prenosit znanje na mlađe znane i neznane.
eto jedan post ohrabrenja , jer da bi uspjeli morate biti veliki borci i to če se vratiti, borit se više od drugih, htjeti više od drugih