• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
Da čujem, kakvi ste sa baterijama?
Ljudi se uglavnom smiju kada vide da imam baterijsku motorku (dvije ustvari), dok ne vide kako radi, onda malo mucaju ako su teški egoisti, ili jednostavno kažu, "fino ti to radi"
To i dalje nisu strojevi za težak ili dugotrajan rad, no to ovisi o baterijama naravno.
Danas sam očistio ovu "liniju", osim onih velikih stabala u pozadini, sve odrađeno sa 436Li (trenutni model je 535Li, ova novija je navodno malo učinkovitija)
Uglavnom, tri sata posla sa rušenjem većih stabala. Potrošio sam jednu BLi150 i pola BLi200 baterije.

Prilozi

• husqvarna 436li jpeg.jpg
    husqvarna 436li jpeg.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 53
  • IMG_20220202_100130_910.jpg
    IMG_20220202_100130_910.jpg
    76.7 KB · Pregleda: 53

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Nisam imao, nisam radio sa takvim, vjerujem da su dobre samo sto meni je to pre mali strojevi ali sad sam u razmisljanju da uzmem jednorucnu.

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
Ma sve jasno. Ja dosta radim održavanja i imam tih sitnijih rezuckanja i baterija mi se pokazala top! Ili kada rušim stablo pa orezati grane i slično. Dosta smanjim potrošnju goriva i stvarno je ugodno raditi sa tim alatima.
S druge strane, cijena je popriličan problem, ako malo radiš sa tim alatom, nema baš računice u bateriji. Jedino je dobra solucija makita ako imaš već postojeće baterije od bušilica, onda je to super riješenje.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
Ali stvarno, 365/372 su rađene da traju a ne da budu potrošači rezervnih djelova, kao i općenito tadašnji i stariji strojevi.
365/372 samo te i koristim. Do sada bez ikakvih problema. A kao pričuva služi dobra stara 61 FF.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
@Green23 Baš i jesam prije par dana naletio na neki oglas za makita jednoručnu, skoro u pol je jeftinija od husqy i stihl, a i baterije su jeftinije, jedino me je malo "strah" jer sam jednom kupio makita jeftiniju brusilicu pa završila prije već neka no name kineska. Ali ne znam još, nisam ništa definitivno rješio...čal ua mene koliko bi mi koristilo bilo bi ok rješenje i stihl GTA26, samo da je malo veća baterija, kažu mi u trg.da traje do 80 rezova a to mi je baš malo.

@NikolaT55 Zvijer do zvjeri, svaka čast :)

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Kolika je cjena tih aku? Koliko je bucna? Treba mi frendu kad ide u gljive,da moze odrezar stap,malo nalozit vatru za terat komarce i tak. 😁 Jel bi se dao metar-metar i pol napravt

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
@Ghost GTA26 je dobar stroj ali za zaista male radove. stvarno su je ok napravili ali to je za mene strogo hobistički alat i ne baš jeftin. Što se Makite tiče, imam utoliko povjerenja u tu firmu da sve male alate uzimam skoro strogo pa makitu ali nisam radio sa njihovim motorkama. malo sa benzinkom ali sa baterijskima ne. Ovako na oko mogu reći da te makite definitivno koriste jeftiniju plastiku u odnosu na husqvarnu no čuj, fučka mi se za plastiku ako je stroj dobar

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Ja ju imam i nije marka al radi super, imam 5 baterija od drugih alata i za takve poslove super. Kad treba nešto na brzinu prerezati ili uređivati oko potoka.

TomGun

Aktivni član
Tu od
24 Svi 2019
Poruka
75
Nisam imao, nisam radio sa takvim, vjerujem da su dobre samo sto meni je to pre mali strojevi ali sad sam u razmisljanju da uzmem jednorucnu.
Većina i jesu premale i preslabe, ali ova zvjerka na videu je u rangu benzinskih, jača od Stihl 193T, u rangu MS 230/240. Radi se o Husqvarna T540iXP jednoručnoj. Imam ju godinu i nešto. Evo stavio sam video da se vidi kak ide u drvo promjera 20cm. Samo lanac za nju košta 230kn... a nisam našao da postoji od drugog proizvođača.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Sad kad gledam ovaj tvoj video mogu sa sigurnošću potvrdit da neka druga pila benzinska drugog proizvođača i jača čak ovak ne pili👍👍👍👍ovo je budućnost.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
@Green23 a realno meni i treba za male poslove, ne znam, nedavno sam imao par borova/smreka ili što već za obaranje jer su izrasli između kablova od struje pa sam prvo morao ići gore da odsječem vrh, a na putu do gore, naravno, trebalo je da si napravim put, odnosno cjeći grane po kojim sam se onda penjao pa sve to sa malom ručnom pilom, husqvarna naravno 😁, ta pila je također čudo, ali dosadi a sa gta ili tako nečim bilo bi puno lakše i brže rješivo

Izrezak.JPG
@jocc makitu imaš?

@TomGun da, tako nešto ok, ali ovo što sam rekao da su preslabe mislio sam na moj primarni posao, znači tipa da mi trenutno je i 555 husqvarna u traktoru čisto za rezervu

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
@Ghost nije Makita, Einhell je pošto imam sve od njih a i servis je takoreći doma. Cjenovno su i oni dosta poskupjeli, neke stvari bi mi čak od Makite bile jeftinije al sad kad imam sve njihovo onda ne mjenjam. Najgore je kad kupiš dva ti alata od jedne marke, pa onda još nešto i više se ne isplati mijenjati za neku drugu. Moja pila se stvarno dosta narezala i nema greške za sad. Dobro je što baterije pašu sa drugih alata tako da nema zastoja u radu.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
kužim, da..sigurno da je dobra stvar kada možeš mjenjati baterije, husqy baterija samo 1800 kuna a pila se isporučuje, naravno, bez baterije, pa + punjač...3000+ kuna bez uređaja...malo mi to ipak punoza nešto što neću, pretpostavljam, baš često koristiti.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
To je istina, vjerujem da je razlika sigurno dosta velika ali se slažem da je cijena puno veća i tko ju stvarno ne koristi ne isplati mu se, za primjer moja je koštala 700 kn. Tako da i stoji nije bila preskupa. A ovo 5000+ ako sam dobro izbrojio nije baš malo.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
To je istina, vjerujem da je razlika sigurno dosta velika ali se slažem da je cijena puno veća i tko ju stvarno ne koristi ne isplati mu se, za primjer moja je koštala 700 kn. Tako da i stoji nije bila preskupa. A ovo 5000+ ako sam dobro izbrojio nije baš malo.
A sve su bez baterija i bez punjača Izrezak.JPG
Nije ime, ali bi vrijedilo isprobati:

Dvije baterije po 8Ah su još 1050kn, a dvije po 4Ah su 444kn ;)
Zašto nije, ja imam dosta parkside alata u zadnje vrijeme i dosta sam zadovoljan, kad bih naletio na nju uzeo bih ju sigurno

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nema je pri nama. Trebalo bi naručiti iz DE.

Najnoviji postovi

Na vrh