iskustvo u radu sa preinačenom Husqvarna 450 ll/mod.2025, na ugrađenu pumpu ulja sa tri položaja regulacije podmazivanja, stavljena je srednja propusnost od tri velićine propusnosti, mala/srednja/velika, stavljen je bubanj ,325" za prstenasti prijenos lanca, korištena su dva lanca iste velićine ali razlićitih karakteristika i dva prstena prijenosa razlićite velićine, lanac Husqvarna SP33G i lanac Stihl SUPER 23RS, na vodilici Husqvarna X-CUT ,325" 1,3 -15", rezan je grab u šumi promjera 25cm~30cm, sa lancem Stihl SUPER 23RS na ,325" prstenu sa 8 zuba motorka reže grab kao vrući nož puter, ali, ali motorka ima jaki povratni udar i ima pojaćane vibracije uz ravnomjerni i brzi rez, milina kako motorka grabi i reže drvo, ne davi se ni malo, lanac Husqvarna SP33G na ,325" prstenu sa 7 zuba osjetno sporije reže grab ali uz osjetno manju vibraciju i bez povratnog udara, ravnomjerno bez zastajkovanja/gušenja, kao oštri nož kroz tvrdi sir, podmazivanje lanca u vodilici sa srednjim položajem na pumpi ulja je radilo idealno, ovo najvjerojatnije neče zanimati one koji koriste XP motorke, onima koji koriste pokučne/poluprofesionalne tj.seriju 450 motorke može doćarati kako uz minimalni trošak i napor mogu se osjetno poboljšati svojstva pilenja tj. koriištenja tih motorki
p.s.
kod ovog pilenja bio sam u društvu sa korisnikom motorke Husqvarna 560XP kao znalcem profesionalcem , on je rekao da nema nikakve razlike u pilenju/rezanju osim ovo što sam naveo kao razlike (razlike koje sam spomenuo u tekstu) , e da, čak je napomenuo da je osjetio da je 450ll lakša i ljepše je sa njom orezivati granje na srušenom drvetu nego sa njegovom 560XP
možda ću imati prilike u društvu kao svjedoka i znalca da stavim lanac Husqvarna SP33G preko prstena ,325" sa 8 zuba i lanac Stihl SUPER 23RS preko prstena ,325" sa 7 zuba, ili ću tu kombinaciju napraviti kod tasta sam, pa ne bum imao svjedoka kao znalca profesionalca